Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: SUBIECTE SIMULARE BACALAUREAT 2019 la proba de Limba și literatura ROMÂNĂ, clasele a XII-a și a XI-a

Publicat

examen

Liceenii din clasele XI-XII au susținut luni, 18 martie, testările în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Bacalaureat 2019, proba scrisă de Limba și literatura română.

VEZI AICI: Simulare BACALAUREAT 2021

Reamintim că în perioada 18-29 martie, elevii din clasele XI-XII şi XIII participă la simularea examenului de Bacalaureat 2019. Au posibilitatea să-şi testeze competenţele prin testări scrise, înainte de examenul din vară.

Citește și BACALAUREAT 2019: MODELE de SUBIECTE pentru examen, publicate de Ministerul Educaţiei. Testele oficiale

Clasa a XII-a – profil uman:

Subiectul I: text din Ion Barbu, „Sub constelația numerelor”

Cerinţe:

– de indicat sensul din text al secvenţei “să-i soarbă învăţătura”

– de menţionat localitatea din care autorul vine la Bucureşti, pentru a urma liceul, valorificând textul dat

– de precizat o caracteristică a unui mathematician autentic, justificând răspunsul cu o secvenţă relevantă din text

– de explicat motivul pentru care profesorul Banciu a reprezentat mai mult pentru autor decât pentru colegii săi

– de prezentat în 30-50 de cuvinte transformarea care se petrece cu elevii din primul semestru din clasa a V-a, raportându-le la textul dat

– de redactat text de maximum 150 de cuvinte în care să se argumenteze dacă profesorii influenţează sau nu elevii în alegerea carierei, raposrtând atât la informaţiile din fragmentul dat, cât şi la experienţa personală sau culturală

Subiectul al II-lea: de comentat, în minimum 50 de cuvinte, un fragment din poezia „Toamnă de suflet” a lui Tudor Arghezi, în care să evidențieze relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice

Subiectul al III-lea: de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte relația dintre două personaje într-un roman interbelic studiat.

subiecte simulare XII RO_1

subiecte simulare XII RO_2

Clasa a a XI-a – profil uman:

Subiectul I: text din Ioan Slavici, „Amintiri”

Cerinţe:

– de indicat sensul din text al secvenţei “pline de haz”

– de menţionat o particularitate hidrografică a Şiriei

– de precizat ce îl determină pe copil să hoinărească, justificând răspunsul cu o secvenţă relevantă din text

– de explicat motivul pentru care viile erau plantate pe faţa dealului

– de prezentat în 30-50 de cuvinte rolul pe care îl are bunicul în formarea nepotului, aşa cum se desprinde din ultimul paragraf al fragmentului dat

– de redactat text de maximum 150 de cuvinte în care să se argumenteze dacă există sau nu un singur loc în care să te poţi simţi acasă, raportând atât la informaţiile din fragmentul extras, cât şi la experienţa personală sau culturală

Subiectul al II-lea: de prezentat în 50 de cuvinte perspectiva narativă dintr-un fragment din „Pânza de păianjen” de Cella Serghi

Subiectul al III-lea: de redactat un eseu, de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităție de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată.

subiecte simulare XI RO_1

subiecte simulare XI RO

Probele scrise în cadrul sesiunii de simulare continuă marți, 19 martie, cu testarea la Limba și literatura maternă, miercuri, 20 martie cu proba obligatorie a profilului –  Matematică sau Istorie și joi, 21 martie – cu simularea probei la alegere a profilului și specializării – doar pentru elevii clasei a XII-a.

Rezultatele vor fi cunoscute vineri, 29 martie, iar notele vor putea fi trecute în catalog, pe baza unei cereri scrise.

“Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului, a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă”, se arată în ordinal MEN publicat în 28 februarie în Monitorul Oficial.

De asemenea, simulările sunt organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de bacalaureat național și cu scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Examenul propriu-zis de Bacalaureat 2019 începe în 3 iunie, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A. În perioada 5-6 iunie va fi evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, iar în intervalul 7, 10*-11 iunie 2019: evaluarea competențelor digitale – proba D. Candidații de altă confesiune decât cea ortodoxă, care, în data de 10 iunie 2019, sărbătoresc Rusaliile, pot fi programați pentru susținerea probei D în datele de 7 și 11 iunie 2019. În 12-13 iunie este programată evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

Urmează apoi probele scrise: luni, 1 iulie, cu proba de Limba si literatura română – Ea). Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marţi, 2 iulie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura joi, 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Înscrierile pentru susţinerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27 – 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.

sursa foto: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax