Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Spectacolul pentru copii „Muzicanţii din Bremen”, prezentat de Teatrul de Animație Țăndărică din București, la Alba Iulia

Publicat

DSC_0099 Șapte „muzicanți” și-au așteptat micii amatori de teatru la spectacolul “Muzicanții din Bremen”, prezentat de Teatrul de Animație Țăndărică București, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în programul Festivalului de Teatru „Poveşti” din această toamnă.

Timp de 60 de minute, actorii Teatrului Țăndărică i-au ținut pe copiii-spectatori într-o continuă veselie. Micuţii au aplaudat, au strigat, au întrebat și au mulțumit actorilor pentru cele şapte personaje: Măgarul, Câinele, Pisica, Cocoșul și cei trei hoți – care au pornit pe drumul muzicii la Bremen. Bremen e un oraș mare, unde se poate realiza oricine, artist fiind sau hoț la drumul mare.

Spectacolul surprinde, în forma poveștii, dualitatea bine-rău. Personajele pozitive, întruchipate de Măgar, Câine, Pisică și Cocoș înving răul, pe cei trei tâlhar, totul sub umbrela comicului și a muzicii lui Ioan Gyuri Pascu.

Actorii fac un dublu efort: acela de a juca în prezența a peste 500 de copii care râd cu gurile până la urechi și a încerca să le păstreze atenţia. Păpușile au dimensiuni mari și sunt mânuite iscusit, iar actorul-păpușar, îmbrăcat în negru își asumă poziția anonimului. Mai mult, păpușa devine simbolul spectacolului. Păpușa-interpret, acesta e meritul actorului și al regizorului.

Pe o scenă goală apar trei hoți care povestesc deșănțat viața celor care furau: “Extraordinar, cât de bine poți să cunoști oamenii după ce-i jefuiești. De-asta-i bine să fii tâlhar”.
Apare Măgarul care își plânge bătrânețea și care visează – în momentul în care descoperă întâmplător o căruță părăsită – să devină artist și nu oriunde, ci la Bremen.

Astfel, pornește un adevărat periplu, în căutarea orașului, ajutându-i rând pe rând, pe Câine, Pisică și Cocoș să înțeleagă adevărata valoare a prieteniei.

Animalele colindă lumea și ajung la casa tâlharilor. Aici, atrași de lumină și de posibilitatea de a găsi mâncare, inventează o farsă; tâlharii, speriați fug și nu oriunde, ci la Bremen.

Spectacolul e subtil și plin de umor.

Premiera piesei prezentate la Alba Iulia a avut loc pe 14 aprilie 2014. Spectacolul a fost regizat de Attila Vizauer, pe muzica lui Ioan Gyuri Pascu. Scenariul și adaptarea: Ema Sterescu. Scenografia: Mihai Pastramagiu. Din distribuție fac parte actorii: Gabriel Apostol, Ioan Brancu, Andreea Ionescu, Marian Fagu, Daniela Ruxandra Mihai, George Simian, Alexandru Neculcea.

Din orice unghi al sălii, oricum ai privi-o, transpare aceeași impresie: sutele de copii și bucuria de la începutul spectacolului: “ Vrem artiștii!”.
Au venit. Iată-i!..

Anna CIORBA

foto: Cristina NICOLA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. DEX CVA

    miercuri, 01.10.2014 at 22:15

    Este savuros articolul prezentat aici. As dori insa, sa simt si verva si forta coplesitoare a teatrului rusesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax