Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA pe ALBA24: „Transalpina de Mamut”, pista de biciclete de lângă Alba Iulia, un traseu cu surprize. „Prin această zonă au trecut doar mistreţii”

Publicat

9 Pista de biciclete din apropierea oraşului Alba Iulia, cunoscută ca „Transalpina de Mamut”, este o atracţie pentru cei care doresc să facă mişcare în aer liber, iar pentru amenajarea a fost o investiţie considerabilă, bani de la primărie şi din fonduri europene. Cu toate acestea, unii localnici critică starea locaţiei, cel puţin în zona spre Pâclişa.

Nu înţeleg de ce, dacă s-a construit pista de biciclete de pe Dealul Mamut, aceasta nu este întreţinută. În partea de către Pâclişa, cum se poate vedea şi în poze, prin zonă au trecut doar porcii mistreţi şi nimeni altcineva care să întreţină pista. Sau mai bine spus, de ce doar un capăt al pistei este accesibil de pe o stradă asfaltată (str. Valea Popii) şi celălalt capăt se termină într-un loc de joacă pentru copii, fără să fie drum/pistă sau stradă asfaltată (str. Coasta Curată), care ar face legătura cu strada Brânduşei, care este asfaltată?”, este mesajul unui cititor Alba24. Acesta a trimis și un set de imagini realizate în data de 26 iulie.

UPDATE: În data de 8 iulie, reporterii Alba24 s-au deplasat pe pista de biciclete și au observat că porțiunile stricate au fost reparate, iar iarba era tăiată pe întreaga lungime a pistei. 

Reamintim că, recent au fost finalizate lucrări de reparaţii la pista de biciclete de pe dealul Mamut, după ce un tronson a fost demolat, din cauza unor căderi de teren, iar în alte zone au fost crăpături şi fisuri. Dar lucrările au fost executate doar în zona dinspre Valea Popii.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Reparații finalizate pe „Transalpina de Mamut”. Tronsonul demolat a fost refăcut și crăpăturile, acoperite. Lucrările au durat trei săptămâni

7 Aflată la doar câțiva kilometri de agitația orașului Alba Iulia, pe dealul Mamut, pista măsoară puțin peste 5 kilometri și leagă, prin pădure, două dintre cartierele municipiului: Micești și Pâclișa. Drumul asfaltat are o lățime de 3 metri și este însoțit de o alee pietonală pavată, lată de 2 metri.

Numită de ciclişti „Transalpina de pe Mamut”, datorită tronsoanelor de urcare şi coborâre şi senzaţiilor de „altitudine” pe care le oferă, asemănătoare cu cele oferite de șoseaua montană, pista de biciclete este semnalizată corespunzător şi are pe margine, începând de la pavilion, la distanţe de câțiva zeci de metri, bănci de relaxare (multe dintre acestea sunt acoperite), suporturi pentru biciclete şi coşuri de gunoi.

Dificultatea pistei este una de nivel mediu, traseul de urcare având o lungime de aproximativ 2 kilometri, iar cel de coborâre de aproximativ 3,5 kilometri.

Valoarea totală a acestui proiect a fost de aproximativ 11 milioane de lei, din care 5 milioane de lei au provenit din finanţări europene accesate de Primăria Alba Iulia, iar restul din suma totală a fost asigurată din bugetul administraţiei locale. Tot din acești bani a fost amenajat și parcul dendrologic „Dr. Ioan Vlad”.

Vezi și FOTO | Parcul Dendrologic Alba Iulia: S-a deschis oficial „colțul de rai” de pe Valea Popii. Detalii despre accesul vizitatorilor

Dacă surprindeţi evenimente sau situaţii pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini, pe Ştirea ta pe Alba24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dulau

    luni, 11.07.2016 at 21:57

    Ar mai fi de mentionat si stana de la capatul pistei (la aproximativ 500m) care are 4-5 dulai si care nu sunt legati iar imprejmuirea are o gramada de gauri. De fiecare data cand trec pe acolo am parte de un sprint serios !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax