Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA pe ALBA24: „Transalpina de Mamut”, pista de biciclete de lângă Alba Iulia, un traseu cu surprize. „Prin această zonă au trecut doar mistreţii”

Publicat


9Pista de biciclete din apropierea oraşului Alba Iulia, cunoscută ca „Transalpina de Mamut”, este o atracţie pentru cei care doresc să facă mişcare în aer liber, iar pentru amenajarea a fost o investiţie considerabilă, bani de la primărie şi din fonduri europene. Cu toate acestea, unii localnici critică starea locaţiei, cel puţin în zona spre Pâclişa.

Nu înţeleg de ce, dacă s-a construit pista de biciclete de pe Dealul Mamut, aceasta nu este întreţinută. În partea de către Pâclişa, cum se poate vedea şi în poze, prin zonă au trecut doar porcii mistreţi şi nimeni altcineva care să întreţină pista. Sau mai bine spus, de ce doar un capăt al pistei este accesibil de pe o stradă asfaltată (str. Valea Popii) şi celălalt capăt se termină într-un loc de joacă pentru copii, fără să fie drum/pistă sau stradă asfaltată (str. Coasta Curată), care ar face legătura cu strada Brânduşei, care este asfaltată?”, este mesajul unui cititor Alba24. Acesta a trimis și un set de imagini realizate în data de 26 iulie.

UPDATE: În data de 8 iulie, reporterii Alba24 s-au deplasat pe pista de biciclete și au observat că porțiunile stricate au fost reparate, iar iarba era tăiată pe întreaga lungime a pistei. 

Reamintim că, recent au fost finalizate lucrări de reparaţii la pista de biciclete de pe dealul Mamut, după ce un tronson a fost demolat, din cauza unor căderi de teren, iar în alte zone au fost crăpături şi fisuri. Dar lucrările au fost executate doar în zona dinspre Valea Popii.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Reparații finalizate pe „Transalpina de Mamut”. Tronsonul demolat a fost refăcut și crăpăturile, acoperite. Lucrările au durat trei săptămâni

7Aflată la doar câțiva kilometri de agitația orașului Alba Iulia, pe dealul Mamut, pista măsoară puțin peste 5 kilometri și leagă, prin pădure, două dintre cartierele municipiului: Micești și Pâclișa. Drumul asfaltat are o lățime de 3 metri și este însoțit de o alee pietonală pavată, lată de 2 metri.

Numită de ciclişti „Transalpina de pe Mamut”, datorită tronsoanelor de urcare şi coborâre şi senzaţiilor de „altitudine” pe care le oferă, asemănătoare cu cele oferite de șoseaua montană, pista de biciclete este semnalizată corespunzător şi are pe margine, începând de la pavilion, la distanţe de câțiva zeci de metri, bănci de relaxare (multe dintre acestea sunt acoperite), suporturi pentru biciclete şi coşuri de gunoi.

Dificultatea pistei este una de nivel mediu, traseul de urcare având o lungime de aproximativ 2 kilometri, iar cel de coborâre de aproximativ 3,5 kilometri.

Valoarea totală a acestui proiect a fost de aproximativ 11 milioane de lei, din care 5 milioane de lei au provenit din finanţări europene accesate de Primăria Alba Iulia, iar restul din suma totală a fost asigurată din bugetul administraţiei locale. Tot din acești bani a fost amenajat și parcul dendrologic „Dr. Ioan Vlad”.

Vezi și FOTO | Parcul Dendrologic Alba Iulia: S-a deschis oficial „colțul de rai” de pe Valea Popii. Detalii despre accesul vizitatorilor

Dacă surprindeţi evenimente sau situaţii pe care le consideraţi de interes pentru comunitate, aşteptăm informaţii şi imagini, pe Ştirea ta pe Alba24.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dulau

    luni, 11.07.2016 la 21:57

    Ar mai fi de mentionat si stana de la capatul pistei (la aproximativ 500m) care are 4-5 dulai si care nu sunt legati iar imprejmuirea are o gramada de gauri. De fiecare data cand trec pe acolo am parte de un sprint serios !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

LISTA jurnaliștilor care îi vor pune întrebări lui Iohannis, la dezbatere de marți. Marea întrebare: Va veni și Dăncilă?

Publicat

Șase nume de jurnaliști și analiști au fost convenite de stafful de campanie al președintelui Klaus Iohannis și confirmate pentru a participa la dezbaterea organizată marți seara de Școala Națională de Studii Politice și Administrative.Alte 3 nume vor fi selectate dintr-o listă mai lungă. Dezbaterea este programată să înceapă la ora 19.00. Organizatorii estimează că […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA prin AJOFM: 511 posturi la Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Sebeș, Cugir, Ocna Mureș și Baia de Arieș

Publicat

locuri de munca

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 19 noiembrie. Sunt vacante 511 locuri de muncă în județul Alba, în mai multe domenii. Unii dintre cei mai mari și importanți angajatori din județ, care recrutează în permanență personal în diferite domenii, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Patronul firmei de deratizare din Timișoara a fost reținut. Un alt bloc din oraș a fost evacuat luni seara

Publicat

Ioan Buță, patronul firmei care a a efectuat deratizarea din blocul din Timișoara, unde au murit doi copii și o femeie, a fost reținut de procuori pentru 24 de ore.  Luni seara, un alt bloc din Timișoara a fost evacuat, unde aceeași firmă a făcut deratizare și unde a fost descoperită o substanță foarte periculoasă. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Percheziții la fostul șef al Transelectrica, acuzat că a obținut postul cu o diplomă falsă. Procurorii au calculat prejudiciul

Publicat

Anchetatorii au făcut marți dimineață percheziții la Marius Dănuț Carașol, fostul șef al Transelectrica, acuzat că și-a falsificat diploma de licență pentru a obține postul. Prejudiciul estimat de procurori este de 460.000 de lei, reprezentând cel mai probabil salariul său obținut în perioada cât a fost în funcție. Procurorii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate