Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO | Comemorare „originală” la UAB: 164 de ani de la nașterea lui Eminescu, sărbătoriți cu colinde românești și internaționale

Publicat

YouTube video

„Bridges across cultures and generations”, evenimentul organizat miercuri, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB), a ilustrat cu succes proverbul „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”. Deși inițial era gândit ca un eveniment ce marca începutul parteneriatului dintre UAB si Colegiul „Horea Cloșca și Crișan” (HCC), în cadrul căruia să li se prezinte studenților străini înscriși la universitate elemente din cultura românească si diferentele dintre generatii, momentul s-a dovedit a fi un scurt spectacol de colinde, la sfârșitul căruia s-au recitat două poezii eminesciene.

Evenimentul „Bridges across cultures and generations”, planificat iniţial pentru perioada de dinainte de sărbătorile de iarnă, a început cu un scurt moment de prezentare a invitaților, elevi și studenți români, dar și străini si a fost singurul moment susținut în limba engleză. Au luat mai apoi cuvântul un grup de eleve de la HCC, îmbrăcate în port popular, care, la jumătatea lunii ianuarie, le-au prezentat studenților obiceiuri din perioada Crăciunului (atât din țara noastră, cât și din Spania sau Grecia), urmate de o serie de colinde românești și internaționale. De remarcat este faptul că întregul moment a fost susținut în limba română, deși era adresat unor studenți vorbitori de limba engleză, originari din țări precum Egipt, Iordania, Palestina, Polonia, Siria si Turcia.

Daca evenimentul cu titlul „Bridges across cultures and generations”, organizat exact de ziua poetului Mihai Eminescu, se vroia unul complex, prin care să se pună accentul pe elemente culturale naţionale şi diferenţele între generaţii, la fata locului, publicul a asistat de fapt la un mini-spectacol de colinde, o sumară prezentare a obiceiurilor de Crăciun şi la recitarea a două poezii.

Spre final, cei 164 de ani de la naşterea poetului naţional au fost marcaţi de un student Erasmus polonez, care a recitat poeziile „Lacul” și „Somnoroase Păsărele”, în limba română, dar și o altă poezie în limba sa maternă, poloneza. Evenimentul s-a încheiat cu scurte discuţii informale despre experienţele educaţionale ale studenților prezenți.

„Bridges across cultures and generations” a purtat marca Centrului de Relaţii Internaţionale al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”.

FOTO-VIDEO: Alexandra ONIȚA

Citeste si ASTĂZI: „Bridges across cultures and generations” la Universitatea din Alba Iulia. Tradiții și obiceiuri românești, prezentate studenților internaționali

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax