Connect with us
Advertisement

Eveniment

FOTO-VIDEO: Decizie în dosarul celor 6 tineri din Blaj acuzaţi de proxenetism. Doar Cristian Boitor şi Dan Șarlea rămân în arest preventiv

Publicat

vlcsnap-error881 Cei şase inculpaţi arestaţi preventiv în dosarul de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani instrumentat de DIICOT Alba Iulia au aflat joi, 10 martie, decizia de la Curtea de Apel Alba Iulia. Instanţa a decis continuarea cercetărilor în arest preventiv pentru Ioan Sorin Cristian Boitor şi Valentin Dan Șarlea, respectiv eliberarea celorlalţi patru inculpaţi, unii sub control judiciar.

Miercuri, aceştia au fost prezentaţi judecătorilor, dar cauza a rămas în pronunţare până joi, când instanţa a comunicat soluţia.

În dosarul celor 6 tineri din Blaj acuzaţi de proxenetism, spălare de bani şi constituire grup infracţional organizat, Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţiile formulate de inculpaţii Cristian Boitor şi Dan Şarlea, pentru care a rămas definitivă măsura arestării preventive pentru 30 de zile dispusă de instanţa de fond, Tribunalul Alba.

Cu privire la inculpaţii Constantin Daniel Boitor, Szabo Laszlo Daniel, Vasile Florin Sabău Ungurean, Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţiile formulate în cauză, a dispus punerea de îndată în libertate, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză şi înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Pentru Marius Vasile Borcea, a respins propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Ioan Sorin Cristian Boitor, Valentin Dan Șarlea, Szabo Laszlo Daniel, Vasile Florin Sabău Ungurean, Marius Vasile Borcea şi Constantin Daniel Boitor au fost arestaţi în 5 martie, după percheziţii DIICOT în zona Blaj, dar şi la Cluj şi în Germania, zona Augsburg.

Vezi şi FOTO: PERCHEZIŢII DIICOT în ALBA şi Cluj într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. 50 de suspecţi şi martori, la audieri

Citeşte şi Tribunalul Alba a admis cererea de arestare preventivă pentru șase inculpați din dosarul de trafic de persoane

Miercuri, în jurul orei 13.00, cei șase inculpați arestați preventiv au fost aduși la Curtea de Apel Alba Iulia, după ce decizia Tribunalului Alba a fost contestată. Instanţa a rămas însă în pronunţare până joi, după ora 13.00.

YouTube video

Potrivit anchetatorilor, „începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat peste 32 de tinere, cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în ţări precum Italia, Germania, Austria, Belgia şi Luxembourg.

În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Ausburg.

În ultimii ani, liderul grupului, Cristian Boitor, a efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală”.

Citeşte şi FOTO: Cine este Cristian Boitor, liderul grupării de proxeneți care obligau tinere să se prostitueze. Este din Blaj și duce o viață de lux

Din calculele procurorilor, sumele de bani obţinute prin aceste procese de spălare bani sunt de 2.395.988 de lei şi 183.758 euro.

Şi presa din străinătate a relatat despre percheziţiile din acest caz. Potrivit acesteia, poliţiştii din Germania au au vizat trei apartamente din Augsburg și altul în Erding. În urma perchezițiilor au fost confiscate bunuri în valoare de câteva sute de mii de euro, care vor fi folosite în ancheta care se desfășoară în România, potrivit presse-augsburg.de.

În timpul perchezițiilor domiciliare, polițiștii din Augsburg au descoperit o româncă minoră în vârstă de 16 ani într-una dintre reședințele vizate. Fata ar fi mărturisit că a practicat prostituția în mai multe orașe din Germania încă de la vârsta de 15 ani, primind un buletin de identitate românesc fals, care a fost găsit și confiscat în timpul perchezițiilor.

Potrivit presei germane, proxenetul, un român în vârstă de 25 de ani, a fost găsit într-unul dintre apartamentele din Augsburg vizate de oamenii legii și reținut. La cererea procurorului german, instanța din Augsburg a emis sâmbătă, 5 martie, un mandat de arestare împotriva acestuia. Anchetatorii urmează să stabilească legăturile exacte dintre tânărul proxenet prins în Augsburg și cei din România.

Minuta hotărârii pronunţate în acest caz, de Curtea de Apel Alba Iulia:

Admite contestaţiile formulate de inculpaţii B. C. D., S. L. D., U.S.V. F., B.M.V. împotriva încheierii penale nr. 34/5 martie 2016 pronunţată de Tribunalul Alba pe care o desfiinţează în parte, cu privire la aceşti inculpaţi şi rejudecând: 

În privinţa inculpatului B. M.V.

Îîn baza art. 204 alin. 12 Cod procedură penală respinge propunerea formulată de DIICOT – ST Alba Iulia de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul B. M. V. şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 8/UP/5 martie 2016, dacă nu este arestat în altă cauză.

În privinţa inculpatului U. S. V. F.

În baza art. 204 alin. 12 Cod procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive luate faţă de inculpatul U. S.V.F., prin încheierea penală nr. 34/5 martie 2016 pronunţată de Tribunalul Alba, cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data de 10 martie 2016. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 7/UP/5 martie 2016, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 215 alin. 1 Cod procedură penală impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea organului judiciar ; să nu ia legătura cu niciunul dintre inculpaţii cercetaţi în acelaşi dosar, să nu comunice cu aceştia pe nicio cale sau cu persoanele vătămate sau cu persoanele audiate în calitate de martori;  să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 215 alin. 4 Cod procedură penală dispune ca supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar să se realizeze de organul de poliţie în a cărui rază teritorială domiciliază.

În privinţa inculpatului S. L. D.

În baza art. 204 alin. 12 Cod procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive luate faţă de inculpatul S. L.D., prin încheierea penală nr. 34/5 martie 2016 pronunţată de Tribunalul Alba, cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data de 10 martie 2016. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 6/UP/5 martie 2016, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 215 alin. 1 Cod procedură penală impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea organului judiciar; să nu ia legătura cu niciunul dintre inculpaţii cercetaţi în acelaşi dosar, să nu comunice cu aceştia pe nicio cale, cu persoanele vătămate sau cu persoanele audiate în calitate de martori; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 215 alin. 4 Cod procedură penală dispune ca supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar să se realizeze de organul de poliţie în a cărui rază teritorială domiciliază.

În privinţa inculpatului B. C. D.

În baza art. 204 alin. 12 Cod procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive luate faţă de inculpatul B. C. D., prin încheierea penală nr. 34/5 martie 2016 pronunţată de Tribunalul Alba, cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data de 10 martie 2016. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 9/UP/5 martie 2016, dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 215 alin. 1 Cod procedură penală impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea organului judiciar; să nu ia legătura cu niciunul dintre inculpaţii cercetaţi în acelaşi dosar, să nu comunice cu aceştia pe nicio cale, cu persoanele vătămate sau cu persoanele audiate în calitate de martori; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 215 alin. 4 Cod procedură penală dispune ca supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar să se realizeze de organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuieşte efectiv.

Respinge contestaţiile formulate de inculpaţii B. I. S. C. şi Ş. V. D. împotriva aceleiaşi încheieri.

În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul B. I. S. C. la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare avansate de stat în prezenta procedură. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul Ş. V. D. la plata sumei de 132,5 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat în prezenta procedură, din care suma de 32,5 lei cuvenită apărătorului desemnat din oficiu cu titlu de onorariu parţial, av. H. S., se avansează din fondul special destinat al Ministerului Justiţiei. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală restul cheltuielilor judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Acordă onorariul parţial în sumă de 32,5 lei apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul U. S. V. F., av. B.A., sumă care se suportă din fondul special destinat al Ministerului Justiţiei.

Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu în data de 10 martie 2016, ora 13.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement