Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – VIDEO: Laureații Festivalului „Alba Star” 2013 și interpreți de muzică ușoară. Ritmuri de tobă și trompetă cu Fanfara Rotaria Junior din Vaslui


Publicat

Marți seara, începând cu ora 19.30 pe scena amplasată între Sala Unirii și Muzeul Național al Unirii au urcat laureații ediției din 2013 a Festivalului de Muzică Ușoară „Alba Star”, iar în recital formația Recovered din  cadrul Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, grupul „Primavera”, clasa de canto muzică ușoară condusă de prof. Marinela Popa din cadrul Centrul de Cultură „Augustin Bena”, interpretul de muzică ușoară, Alin Ignat și Edina Bondor de la Școala de Arte „Francisc Hubic” din Bihor. Atmosfera a fost întreținută pe lângă muzica bună și de dansurile majoretelor de la „Arieșul Ritmin” din Câmpeni și NG din Bistra. Seara a fost încheiată pe ritmurile muzicii de fanfară, respectiv ale Fanfarei Rotaria Junior din cadrul Palatului Copiilor Vaslui, condusă de dirijor Romeo Tâlmăciu.

În ciuda vremii capricioase, muzica tinerilor care anul trecut au câștigat la Festivalul de Muzică Ușoară „Alba Star” a răsunat în Cetatea din Alba Iulia. Prima care a „spart gheața” a fost Luana Prodea din Sibiu, care în 2013 a câștigat locul I la Festivalul Național „Alba Star” la categoria 6-10 ani. A urmat apoi Diana Vîtca, laureată anul trecut la categoria 11-15 ani, Paul Tomuș, câștigătorul categoriei 16-20 de ani și Antinia Simion care anul trecut a obținut trofeul „Alba Star”, la categoria 11-15 ani.

Toți au arătat prin cântecele pe care le-au interpretat că au meritat să fie laureați la categoriile la care au concurat anul trecut în cadrul Festivalului de Muzică Ușoară „Alba Star”.

Prima care a început seara cu recitaluri a fost Edina Bondor, elevă la Școala de Arte „Francisc Hubic” din Bihor, care din 2011 a început să câștige premii la diferite festivaluri din țară, precum Festivalul de muzică pop – rock „Muzica Inimii mele” de la Satu Mare sau Festivalul Național „Tinerețe pe portativ” Cluj-Napoca. Seara a continuat cu formația Recovered din Cluj-Napoca, toți membrii formației fiind elevi ai Școlii de Arte „Tudor Jarda”.

Pe scenă au urcat și voci tinere din Alba Iulia, precum Andreea Ardeleanu, absolventă a clasei de canto muzică ușoară, promoția 2010-2013, dar și Bianca Huter, Bianca Chiorean, toate fiind și membre ale Grupului „Primavera” condus de prof. Marinela Popa din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

Seria recitalurilor a fost închisă de Tom Jones de Alba Iulia, cum este numit interpretul de muzică ușoară, Alin Ignat. În cariera sa muzicală a câștigat, pe lângă premii, și experiențe muzicale alături de nume mari precum Corina Chiriac sau Luminița Anghel.

Toți interpreții care au urcat pe scenă au primit și câte o diplomă pentru participarea la evenimentul dedicat celor 45 de ani de activitate a Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

Majoretele de la „Arieșul Ritmic” din Câmpeni și NG din Bistra au întreținut atmosfera în cea de-a patra seară a Zilelor Centrului „Augustin Bena”. Sunt multiple campioane naționale și internaționale, și sunt coordonate de Anada Buda.

Seara a fost încheiată pe ritmuri de fanfară, respectiv ale Fanfarei Rotaria Junior din cadrul Palatului Copiilor Vaslui, condusă de dirijor Romeo Tâlmăciu. Grupul activează în cadrul Palatului Copiilor din Vaslui de aproximativ 5 ani și are în componeță 25 de copii cu vârste cuprinse între 6-16 ani. Au fost protagoniști în filmul „A fost sau nu a fost?”, iar în 2007 fanfara a fost nominalizată la premiile „Gopo”.

Evenimentul face parte din programul pregătit cu ocazia Zilelor Centrului de Cultură „Augustin Bena”, dar și a celor 45 de ani de existență a Școlii de Arte și Meșteșuguri din Alba Iulia. Miercuri începând cu ora 17.00 pe lângă programul pregătit pentru această zi pe scenă vor mai urca și Fanfara de Copii Petrești condusă de dirijor Ioan Mureșan și Fanfara Județului Alba coordonată de dirijorul Coriolan Honcaș.

Programul de miercuri și joi, pregătit în cadrul Zielelor Centrului de Cultură „Augustin Bena” este următorul:

Miercuri, 11 iunie:

10.00 – 12.00: Vernisajul expozițiilor de obiecte meșteșugărești realizate de cursanții claselor externe de meșteșuguri ale școlii. Lansarea revistei „Rânduiala”, ediție aniversară. Înmânare diplome aniversare și trofee invitaților și participanților, momente folclorice cu „Fluierașii din Șugag”, cursanții clasei de acordeon, prof. Cristian Șușman și instumente de suflat, prof. Nicolae Vancu; Înmânare Diplome aniversare și trofee profesorilor participanți și invitaților

19.00 – 21.00: Galele Festivalului de Folclor „Cântec Străbun” cu laureați ai edițiilor precedente. În recital, Ansamblul Folcloric de la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, Maria Șalaru din Bacău, Ștefan Popescu din Tîrgu Jiu – instrumente tradiționale și Leontona Fărcaș și „Mugurii de Tezaur”, acompaniază Orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal. pe scenă vor evolua și clasele externe de dansuri populare – Sohodol, Fărău și Căpâlna. Întreaga manifestare se va desfășura în aer liber pe scena din zona Sala Unirii – Muzeu

Joi, 12 iunie:

10.00 – 12.00: Excursie la atelierul de Țesut tradițional din Bucerdea Vinoasă și vizitarea expoziției etnografice din localitate; vizitarea expozițiilor de pictură și fotografie la Casa Artelor și Galeriile CJ Alba

19.00 – 21.00: Întâlnire festivă la Hotel Cetate. Spectacol susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba și recital cu Orchestra de Cameră a Județului AlbaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

BACALAUREAT 2020 în ALBA: 15 absolvenți au luat nota 10 după contestații. Majoritatea au fost la proba la alegere a profilului

Publicat

sediul ISJ Alba

Au fost 15 cazuri în care absolvenți de liceu din Alba au primit nota 10 după contestații, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean. Majoritatea notelor majorate la maximum au fost la proba la alegere a profilului și specializării, însă au fost note mai mari și al proba obligatorie.

Din datele transmise de IȘJ Alba, sunt 121 candidați cu nota 10 la proba obligatorie a profilului, față de 119 anterior și 149 cu nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării, față de 136, înainte de contestații. Mai sunt 22 de note de 10 la proba de română și 3 la maternă. În total, 295 note de 10.

Numărul mediilor de 10 după contestații a rămas același:

Vezi Cei șapte elevi de ZECE ai județului Alba, la Bacalaureat 2020. Cum au văzut examenul și ce planuri de viitor au

În acest an a fost depus un număr record de contestații la Bacalaureat în Alba: 1.264, majoritatea la Română. După publicarea rezultatelor finale, rata de promovare a examenului a crescut la 71,76%, față de 69,07%, anterior.

Vezi și UPDATE: TOP LICEE în ALBA după rezultate finale BACALAUREAT 2020. Rată de promovare 71,8%, mai mare după contestații, în județ

Reamintim că în această săptămână se desfășoară probele scrise în cazul etapei speciale a examenului de Bacalaureat, cea pentru absolvenții cu probleme medicale. Din Alba, nu este niciun candidat înscris.

CALENDAR BACALAUREAT 2020 – sesiune specială:

6 iulie: Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă

7 iulie: proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă

9 iulie: Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă

10 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Restricții de circulație trei zile pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu. Lucrări și pe A10 Aiud-Turda. Atenționări pentru șoferi

Publicat

politie

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, timp de trei zile, circulația este restricționată pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș. Restricții sunt și pe A10, Aiud-Turda.

Porivit sursei citate, restricții sunt pe autostrada A1 Sibiu-Deva, a doua bandă pe sensul către Sebeș, între kilometrii 275 – 276+500 de metri, în zona localității Aciliu, județul Sibiu, unde se efectuează lucrări de reparații a suprafeței de rulare.

Pe autostrada A3 Turda-Borș, la kilometrul 18+050, în apropierea localității Sandulesti, județul Cluj, este restricționată a doua bandă, în intervalul orar 11.00 – 15.00, pentru lucrari de înlocuire a parapetului metalic;

De asemenea, restricții de circulație sunt și pe autostrada A10 Aiud-Turda, la nodul rutier A10 Bretea 5, municipiul Turda, județul Cluj. Astfel, în interval orar 16:00 – 18:00, se execută lucrări de înlocuire a parapetului metalic deteriorat.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu atenţie şi cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bogdan Lazăr, ALDE Alba: Alba Iulia – Orașul care nu vede, nu aude, nu vorbește?

Publicat

”Trăim în orașul în care ne prefacem că nu vedem, nu auzim și cu siguranță nu vorbim. Și asta de mai bine de 30 de ani. Avem aceeași conducere la primărie, aceeași „mentalitate” de guvernare locală, aceleași firme de casă, aceiași abonați la contracte…

Ne prefacem că nu vedem lipsurile reale care ne înconjoară și am învățat să ne mulțumim cu puțin. Aceeași conducere a primăriei, care ne arată cu o mână ce frumoasă este cetatea noastră, iar cu cealaltă mână, ca print-un truc magic bine învățat și repetat la perfecție de zeci de ani, ne vând și ne concesionează orașul NOSTRU prietenilor lor, pe bani de nimic.

PSD care de 30 de ani este in opoziție, nu a făcut nimic!! Nu vi se pare suspect?! Din 4 în 4 ani își negociază diverse posturi și simulează o opoziție fără consistență. Cum ar fi fost dacă Alba Iulia ar fi încăput pe mâna vechilor membri înregimentați sub “tătucu” Iliescu?

De ceva timp încoace mai avem și această nouă creație USR-PLUS, care pozează în marii salvatori ai României, dar se prefac că nu văd faptul că Gabriel Pleșa, candidatul lor la primărie, provine din rândul acelorași cadre de partid care ne conduc de 30 de ani.

Pus pe linie moartă și exilat din PNL, a dat bir cu fugiții la primul partid care l-a luat. Dragi alegători USR , chiar nu știți că imaculatul Gabriel Pleșa timp de mai bine de 15 ani a fost in cârdășie cu ei, când totul era numai lapte si miere si nu a zis nimic in timp ce Hava & Co ne-au arvunit orașul după bunul plac. Acum, subit și din senin, pediștii (pardon, liberalii) nu mai sunt buni. Și, culmea culmilor, cel care a fost partenerul și girantul tuturor hoțiilor de până acum, ne propune o schimbare?!?

Aud tot mai mulți oameni care spun că s-au saturat de Voicu si conducerea PNL si că nu există altă varianta sau că alții nu au șanse. Nu uitați: nemulțumiții din acest oraș sunt mai mulți decât lipitorii lor de afișe sau abonații la contractele primăriei… ÎMPREUNĂ avem o șansă!!

Motivul pentru care am ales să candidez este că eu cred cu adevărat în OAMENI, cred cu adevărat în puterea schimbării. Acesta este și motivul pentru care nu am venit cu liste de partid, cu aceleași proiecte reîncălzite din 4 in 4 ani, cu aceeași sală polivalentă promisă și fluturată de echipa lui HAVA-VOICU de la revoluție încoace…

Cu ajutorul fiecărui nemulțumit din acest oraș putem să învingem și să ne recuperăm orașul, să îl dezvoltăm durabil si sustenabil. Pentru prima dată ACUM chiar avem șansa unei SCHIMBĂRI adevărate. O schimbare de generație, o schimbare de mentalitate, o schimbare adevărată. Să ne recâștigăm orașul!” a scris candidatul ALDE Alba, pentru primăria Alba Iulia, Bogdan Lazăr. (P)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Stația de monitorizare a calității aerului din Sebeș, OPRITĂ de o săptămână, din cauza unei defecțiuni tehnice

Publicat

Stația de monitorizare a calității aerului din Sebeș este oprită de o săptămână, din cauza unei defecțiuni la alimentarea cu energie, au anunțat reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Alba. 

„Datorită unei defecțiuni tehnice, la echipamentul pentru asigurare a alimentării cu energie electrică – UPS, stația de monitorizare a calității aerului AB2 – Sebeș este oprită din data de 29.06.2020”, se precizează într-un comunicat publicat pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Alba.

Citește și Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului NU a sesizat incidentul de la Kronospan Sebeș. Ce nu măsoară autoritățile

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate