Connect with us
Publicitate

Eveniment

(FOTO-VIDEO) Parada Gărzii Cetăţii şi a Personajelor Istorice şi concert de muzică medievală, în Cetatea Alba Carolina

parada

Publicat

În după-masa primei Zile a Cetăţii Alba Carolina, Parada Gărzilor şi a Personajelor Istorice a fost un veritabil regal pentru sutele de privitori, aliniaţi de-a lungul pietonalei Mihai Viteazul, în zona Porţii a III-a a Cetăţii şi de la intrarea în Şanţul de Nord, de-a lungul aleelor până în Piaţa Toboşarului. Acesta a fost traseul pe care au patrulat, încolonaţi, membrii Gărzii Cetăţii şi zecile de personaje istorice din toate epocile, de la oameni preistorici la împăraţi moderni. La sfârşitul paradei, în Piaţa Toboşarului a început un concert de muzică medievală, susţinut de Cimpoierii din Transilvania.

Parada Gărzii Cetăţii şi a Personajelor Istorice a început sâmbătă după-masa la ora 17.30 şi a pornit din faţa Porţii a IV-a a Cetăţii. Deja cu mult înaintea orei de pornire, coloana era pregătită pentru paradă: echipajul de soldaţi austrieci cu fanfara, Cavalerul Hartmann şi grupul său, Împăratul Cezar şi un grup de soldaţi şi generali romani cu perechile lor, interpretaţi de grupul de istorici de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, echipele de personaje medievale din Mediaş şi Bistriţa, grupul de elevi ai Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, Trimbulinzii din Sibiu şi grupul de acrobaţi şi jongleuri cu steaguri din Alba Iulia.

Pe întreg itinerariul paradei, personajele au circulat pe alei „tapetate” cu oameni fredonând ritmul fanfarei şi aparate de fotografiat, care mai de care mai îndrăzneţe, căutând poziţii fotografice cât mai favorabile. La momentul sosirii, în Piaţa Toboşarului, coloana a fost întâmpinată de primarul Mircea Hava, viceprimarii Paul Voicu şi Ioan Bogăţan, deputatul PDL Clement Negruţ şi prefectul Ştefan Bardan.

După retragerea membrilor Gărzii şi a Personajelor Istorice, pe scena amenajată în Piaţă a început un concert de muzică medievală, susţinut de Cimpoierii din Transilvania, veniţi „din zona Castelului Corvinilor”, din Hunedoara. Concertul a început cu piesa de origine italiană, intitulată „Marazula Schiarazula”, interpretată la cimpoaie şi tobe, şi a continuat cu ritmuri irlandeze şi săltăreţe. Seara s-a încheiat în stil medieval cu trupele Corvinia şi Ad-Hoc.

Citiţi aici ce s-a petrecut în Cetate în prima parte a zilei de sâmbătă şi vedeţi galerie foto-video.

Vă prezentăm câteva imagini foto şi video cu parada gărzii şi a personajelor istorice şi cu Cimpoierii din Transilvania.

[nggallery id=192]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate