Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Peste o mie de persoane au participat la „Marşul pentru viaţă” 2017, la Alba Iulia. Miting în sprijinul familiei, cu mesajul „Ajută Mama şi Copilul”

Publicat

  mars pentru viata 2017 alba iulia Peste o mie de persoane au participat sâmbătă la evenimentul „Marşul pentru viaţă” de la Alba Iulia. Astfel de manifestări s-au desfăşurat în 25 martie, în peste 280 de localităţi din România şi Republica Moldova.

“Marșul pentru viață” este o inițiativă civică, sub genericul “Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!”, sprijinit de Biserica Ortodoxă Română.

La Alba Iulia, manifestarea a început după ora 15.00, din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. Participanţii au mers într-un marş, pe traseul str. Vasile Goldiș – Bd. Revoluției – Bd. Transilvaniei – Parcul Unirii – Piața Tricolorului – str. Mihai Viteazul. Au participat elevi, tineri, dar şi preoţi şi reprezentanţi ai tuturor confesiunilor religioase din Alba Iulia.

“Vrem să fim o voce pentru cei nenăscuţi, vrem să susţinem viaţa. Nu suntem aici ca să-i condamnăm pe cei care susţin avorturile, ci suntem aici ca să susţinem familia şi viaţa”, a spus unul dintre participanţi.

Pe esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romană-catolică „Sfântul Mihail”, cei prezenţi au rostit rugăciunea „Tată nostru” şi alocuțiuni din partea reprezentanților cultelor creștine implicate în acest proiect, după care a urmat un scurt moment artistic, susținut de către tineri liceeni și studenți.

17505764_1579071502110914_1724777060_n “Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viață și de puterea vieții; are dreptul la viață, dar și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare, știind că, în existența istorică în trup, omul își pregătește participarea la Împărăția lui Dumnezeu”, au precizat reprezentanţii Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

În Eparhia de Alba Iulia, în colaborare cu reprezentanții cultelor creștine (romano-catolic, greco-catolic, protestant și neoprotestant), evenimentul a fost organizat în opt orașe, potrivit Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care a sprijinit evenimentul.

Marșul pentru viață este la a VII-a ediție națională

17505775_1579065505444847_1808886432_n Tema evenimentului, „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină, potrivit organizatorilor.

România ocupă locul a doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală (Rusia este pe locul întâi): 22.832.650 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958–iunie 2016, față de o  populație de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016, mai precizează sursele citate.

“În condițiile în care civilizația tradițională și spiritualitatea românească nu au valorizat avortul, numărul uriaș de avorturi este cauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină și de existența unei mentalități publice pro-avort, ambele cu rădăcini în perioada și în ideologia comunistă.

Criza de sarcină apare în momentul în care o femeie ia în considerare întreruperea cursului firesc al sarcinii, care s-ar concretiza prin nașterea copilului, și se gândește la posibilitatea de a face avort. Criza de sarcină se datorează unor probleme exterioare cărora ea nu reușește să le facă față.

17506377_1579037612114303_379628275_n Cel mai des întâlnite cauze ale crizei de sarcină sunt:

– tatăl copilului nu își dorește copilul;

– tatăl copilului o părăsește pe mamă;

– femeia depinde financiar de tatăl copilului, care îi cere să facă avort;

– femeia trăiește într-o relație violentă din care nu se poate desprinde;

– femeia este necăsătorită și se teme de ostracizarea din spațiul public dacă va naște

Criza de sarcină este accentuată de presiunea din partea altor persoane pentru a face avort: 64% dintre femeile care au făcut avort s-au simțit presate să facă avort, potrivit unui studiu publicat într-o prestigioasă revistă medicală

17506494_1579037142114350_1235545890_n În majoritatea cazurilor, femeile în criză de sarcină doresc să aibă și alte opțiuni în afara avortului. Dar aceste opțiuni devin disponibile doar dacă o altă persoană le sprijină. Lipsa sprijinului duce la lipsa de alte opțiuni. Astfel, alegerea avortului nu mai este o alegere propriu-zisă, ci pare singura cale de ieșire din criza de sarcină. Decizia de avort în criza de sarcină este sintetizată cel mai potrivit de scriitoarea americană Frederica Mathewes-Green: „O femeie nu dorește să facă avort așa cum își dorește o înghețată sau un Porsche, ci ca un animal prins în cursă care își roade picioarele pentru a scăpa”.

În lipsa informației și a sprijinului, femeile sunt practic împinse să facă avort, iar protejarea vieții copiilor nenăscuți este privită ca o dovadă de lipsă de civilizație.

În realitate, avortul este o dovadă de lipsă de civilizație, o lipsă de compasiune și de respect, o lipsă de dragoste pentru femeie și pentru copil”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Video:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax