Connect with us
Advertisement

Eveniment

FOTO – VIDEO: Placă aniversară la 10 ani de la înființarea Târgului Național de Turism Rural de la Albac. Deschidere cu tulnice, pâine și sare

YouTube video

Publicat

IMG_0976 Sâmbătă la Albac a avut loc deschiderea oficială a celei de-a X-a ediții a Târgului Național de Turism Rural. La moment de sărbătoare în centrul comunei a fost descoperietă și o placă aniversară pe viitorul Centru de Informare Turistică din Albac. În cadrul târgului un număr de 67 de meșteri populari din toată țara au venit să își expună produsele, iar la capitolul oferte de vacanțe pensiuni, participă 37 de agenții din țară și din străinătate. Cu toate că este un eveniment de rang național,  președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, prezent la deschiderea evenimentului a spus că „de 10 ani de zile de când se desfășoară târgul, niciun ministru al turismului nu a binevoit să răspundă invitației noastre de participa”.

La Albac, se sărbătoresc zece ani de tradiție și turism în zona Munților Apuseni. Sâmbătă a început cea de-a X-a ediție a Târgului Național de Turism Rural de la Albac, care în fiecare an reuneşte reprezentanţii din turism la nivel regional şi naţional, precum agenţii de turism, unităţi de cazare, firme prestatoare de servicii turistice. Cu toate că este un eveniment care ar trebui să atragă un număr mare de turiști, la deschiderea oficială au participat 150 de persoane. Cei care încă nu au ajuns la Albac o mai pot face până duminică.

La deschiderea oficială a celei de X-a ediții au participat președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, primarul comunei Albac, Tiberiu Todea, primărița din comuna Doștad, Emilia Cândea, primarul comunei Sălciua, Vasile Lombrea, primarul comunei Poiana Vadului, Ilie Avram, primarul comunei Vidra, Ioan Alexandru Resiga, primarul orașului Baia de Arieș, Traian Pandor, președintele ANTREC Alba, Emil Comșa, dar și consilieri județeni.

IMG_0924 Pentru a marca cei zece ani de existență ai Târgului de Turism Rural, în centrul comunei pe viitorul Centru de Informare Turistică din Albac a fost dezvelită o placă aniversară de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și primarul din Albac, Tiberiu Todea. Apoi preotul din comună a sfințit placa și a oficiat o slujbă religioasă.

Și pentru că zi de sărbătoare în Țara Moților nu poate să înceapă fără tulnic, deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de Grupul de tulnicărese „Moațele” din Avram Iancu.

 

YouTube video

Primarul comunei Albac, Tiberiu Todea a spus că în acest an Târgul Național de Turism Rural de la Albac a reunit 67 de meșteri populari din toată țara și 37 de agenții de turism din țară și străinătate. „Turismul este o alternativă pentru oamenii din zonă. dacă faci turism de calitate aici, o familie poate trăi foarte bine din asta”, a spus edilul comunei.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel s-a declarat mândru de proiectul care „ a fost o dorință a mea și a colegilor mei din 2004.  Acum 10 ani activitatea în turism în Alba, ca și administrație era cuprinsă într-o foaie A4. Cei 10 ani de turism organizat în Alba nu a însemnat doar o dată pe an târgul de turism, pentru că pensiunile s-au dezvoltate și turismul s-a dezvoltat”. Totuși este mâhnit că „de 10 ani de zile niciun ministru al turismului nu a binevoit să răspundă invitației noastre”.

Și pentru că întâmpinarea oaspeților se face cu pâine și sare, după tăierea panglicii pentru vizitarea standurilor expozanților de oferte turistice și meșterilor populari președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, primarul comunei Albac, Tiberiu Todea, și președintele ANTREC Alba, Emil Comșa au avut parte de o astfel de primire.

Târgul de Turism continuă astăzi și mâine. Vă prezentăm programul evenimentelor

Sâmbătă, 6 septembrie

14.00 Seminarii

22.00 Spectacol de muzică populară Albac

Discotecă-Jamaica Show

Foc de artificii

Duminică, 7 septembrie 

09.45 Vizită la pensiuni

14.30 Spectacol folcloric

Fanfara Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, dirijor: Coriolan Laurian Honcaş

Ansamblul Folcloric ,,Augustin Bena” al Judeţului Alba, dirijor: Alexandru Pal. Solişti: Roxana Reche, Maria Filimon, Dorina Nariţa, Floricica Moga, Cătălin Haşa şi Nicolae Tuhuț

Ansamblurile folclorice: „Maramureșana” – Ocna Șugatag, „Albăceana” – Albac, „Floare de colț” – Galda de Jos, „Moțul” – Horea, „Doina Moțului” – Câmpeni, „Dor Transilvan” – Cluj Napoca

Orchestra de muzică populară condusă de Adi Vasiu. Soliști: Lele Crăciunescu, Florentina și Petre Giurgi, Dorel Banci, Mirela Danciu, Eugen Mihăilă, Matei Crina, Alexandra Scrob

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul89

    sâmbătă, 06.09.2014 at 14:01

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement