Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „Povești” cu tâlc, lansare de carte și aromă de cafea. Cum a început a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Alba Iulia

Publicat


IMG_0126A doua zi a Festivalului de teatru de la Alba Iulia a început cu aromă de cafea și povești  interesante. Invitații evenimentului, regizori, actori sau scenografi au venit să împărtășească din experiențe lor și despre impresiile lăsate de festival. Chris Simion a fost în prim plan și în această dimineață, cu lansarea romanului „40 de zile”.

Nu există festival fără cafea, discuții și tâlc. Așa cum deja ne-a obișnuit de 10 ani, diminețile Festivalului de Internațional de Teatru de la Alba Iulia sunt dedicate copiilor, dar și „Poveștilor”.

Marți dimineața, la Art Cafe au fost prezenți o parte dintre invitații festivalului. Și anul acesta conferința a fost moderată de regizoarea Oana Leahu, care i-a întrebat de invitați cum văd ei acest festival.

Teatrologul Adriana Teodorescu a spus că a învățat de la acest festival de înseamnă spiritul de echipă și povestea „asta frumoasă care înseamnă teatru”.

„Să ai un oraș ca Alba Iulia în care să ai un singur teatru care se numește „Prichindel” și să facă una din cele mai frumoase povești din România cred că este mare lucru”, a spus Adriana Teodorescu.

La „Cafeaua cu Tâlc” au mai participat Nuți și Sorin Dorobanțiu, precum și Alina Herescu, unul din cei mai apreciați scenografi din România.

IMG_0149Conferința a fost închisă cu lansarea cărții „40 de zile” a scriitoarei și regizoarei Chris Simion.

„Sunt patru cuvinte-cheie în viața mea: credința, greșeala, firescul și curajul. Primul îl conține pe al doilea, este necesar pentru că eu cred că lecțiile cele mai frumoase le-am luat din greșeli. „40 de zile” a pornit de la o experiență personală, de la un canon pe care l-am primit de la duhovnicul meu, un canon pentru care viața mea a suferit cea mai mare întorsătură de situație”, a spus Chris Simion.

Pentru a face o mică introducere în experiența ei de 40 de zile, Chis a citit puțin din descrierea cărții sale: „Au fost odată ca niciodată un Zmeu Albastru şi o Floarea Soarelui. Într o zi, Zmeul i-a dat Florii un băţ şi o aţă, ca un fel de undiţă şi i-a spus: Ai încredere că, atâta timp cât stau lângă tine, băţul e prins de cer şi nu se poate desprinde. Floarea Soarelui s-a agăţat de funia băţului, a urcat pe inimă, a închis ochii şi a început să se legene. Fiecare bătaie a inimii ţinea locul unei cărămizi. Aşa îşi construiau lumea. După câteva veacuri, Floarea Soarelui a atins din greşeală Cerul. S-a speriat atât de tare de fericire, încât a deschis ochii. Era singură. Zmeul Albastru nu mai era. A fost exact cât să cadă din Cer, să se izbească de pământ şi într-o secundă să se facă ţăndări. Când Zmeul s-a întors, a fost prea târziu. Fiecare mângâiere pe care i-o broda pe suflet năştea o lacrimă. Şi fiecare lacrimă făcea să crească în locul ei… un cactus. Povestea oamenilor-cactuşi este povestea celor care au îndemânarea să se mintă”.

Cu toate că este cunoscută că regizor avangardist, Chris pune că, dacă ar fi în postura de a alege între teatru și scris, ar alege scrisul, deoarece între ea și cuvinte nu există niciun obstacol.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Prima seară de concert la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” Alba Iulia. Programul de astăzi

Publicat

Sâmbătă seara, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia s-a desfășurat concursul de compoziție și interpretare la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, ediția a XV-a, dar și primul concert al evenimentului. Secțiunea de concurs are ca scop lansarea tinerelor talente în muzica folk. S-au putut înscrie concurenți cu vârsta […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

LEONIDE 2019: Ploaie de stele pe cerul României. Alte fenomene astronomice în acest an

Publicat

Un eveniment astronomic interesant se produce în noaptea de duminică spre luni. Se va putea observa o ploaie de meteori din constelaţia Leo, care va atinge apogeul în 18 noiembrie. În această săptămână, Pământul trece prin traiectoria prafului cosmic lăsat în urmă de cometa Tempel-Tuttle. Leonidele, au un an de vârf ciclic la fiecare 33 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării. Care este media europeană

Publicat

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării, în condițiile în care media din Uniunea Europeană este de 5,7 luni. Românii, alături de maghiari și polonezi, sunt cei mai afectaţi dintre europeni de particulele nocive din aer. Calculul este făcut de oameni de ştiinţă din toată lumea, într-un raport care evaluează impactul schimbărilor climatice […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea clădirii vechi a Liceului de Arte din Alba Iulia. Primăria cumpără serviciile de proiectare și execuție a lucrării

Publicat

liceul de arte

Primăria Alba Iulia a demarat procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare a clădirii vechi a Liceului de Arte ”Regina Maria”. Investiția este de peste 400.000 de lei. Este vorba despre clădirea în care funcționează acum clasele zero și I-IV, pe un teren de 742 mp. Vezi O clădire […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate