Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: „Transalpina de Mamut” a intrat în reparații. Un tronson din pista de biciclete de lângă Alba Iulia a fost demolat şi va fi refăcut

Publicat

20160620_164815 „Transalpina de pe Mamut”, pista de biciclete situată pe dealul din apropierea municipiului Alba Iulia, a intrat în reparații. Deplasarea terenului a făcut ca pe unele porțiuni din aceasta să apară crăpături și denivelări. Muncitorii au demolat recent un sector din pistă și din aleea pietonală pavată, în lungime de aproximativ 15-20 de metri, situat între Parcul Dendrologic și pavilionul central.

Inaugurată oficial acum mai bine de un an și jumătate, „Transalpina de pe Mamut”, una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din țară, atrage „ca un magnet” iubitori de mișcare în aer liber, alergători sau cicliști, oferindu-le un traseu de dificultate medie, puncte de popas, locuri de odihnă acoperite, rastele pentru biciclete dar și spații de joacă pentru copii cu tobogane, leagăne sau panouri de cățărat pentru cei mici.

Vezi și FOTO-VIDEO: O tură cu bicicleta pe „Transalpina de Mamut”- cel mai spectaculos traseu pentru pasionații de ciclism din Alba Iulia

20160620_164833 Aflată la doar câțiva kilometri de agitația orașului Alba Iulia, pe dealul Mamut, pista măsoară puțin peste 5 kilometri și leagă, prin pădure, două dintre cartierele municipiului: Micești și Pâclișa. Drumul asfaltat are o lățime de 3 metri și este însoțit de o alee pietonală pavată, lată de 2 metri, pe care cei dornici de promenade pot să se plimbe în voie şi să admire priveliştea.

Numită de ciclişti „Transalpina de pe Mamut”, datorită tronsoanelor de urcare şi coborâre şi senzaţiilor de „altitudine” pe care le oferă, asemănătoare cu cele oferite de șoseaua montană, pista de biciclete este semnalizată corespunzător şi are pe margine, începând de la pavilion, la distanţe de câțiva zeci de metri, bănci de relaxare (multe dintre acestea sunt acoperite), suporturi pentru biciclete şi coşuri de gunoi.

Dificultatea pistei este una de nivel mediu, traseul de urcare având o lungime de aproximativ 2 kilometri, iar cel de coborâre de aproximativ 3,5 kilometri.

GOPR0449 La câteva luni după inaugurare, în mai multe locuri de pe pista de biciclete și de pe aleea pietonală au început să apară crăpături și denivelări, ca urmare a deplasării terenului. Firma Newamport Compani SRL Bistra, care s-a ocupat de execuția lucrărilor, a acoperit crăpăturile, însă unii dintre bicicliști nu au fost mulțumiți de rezultat.

Recent, muncitorii au demolat un sector din pistă și din aleea pietonală pavată, în lungime de aproximativ 15-20 de metri, situat între Parcul Dendrologic și pavilion. În zona respectivă, pista prezenta crăpături în asfalt, iar aleea pavată de la marginea acesteia „aluneca”, ca urmare a deplasării terenului.

YouTube video

 

Reamintim faptul că în urmă cu aproximativ un an, în cadrul unei campanii de împădurire pe Dealul Mamut, pe taluzurile și spațiile goale existente de-a lungul pistei de biciclete au fost plantați 300 de arbori, dintre care 200 de puieți de molid și 100 de puieți de larice. După ce puieții vor crește, aceștia ar putea ajuta la stabilizarea solului.

Valoarea totală a acestui proiect a fost de aproximativ 11 milioane de lei, din care 5 milioane de lei au provenit din finanţări europene accesate de Primăria Alba Iulia, iar restul din suma totală a fost asigurată din bugetul administraţiei locale. Tot din acești bani a fost amenajat și parcul dendrologic „Dr. Ioan Vlad”.

Vezi și FOTO | Parcul Dendrologic Alba Iulia: S-a deschis oficial „colțul de rai” de pe Valea Popii. Detalii despre accesul vizitatorilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. maia

    luni, 20.06.2016 at 19:29

    cine repara aceste lucrari de proasta calitate?,sper ca proiectantul nu a gresit proiectul….constructorul si-a facut datoria iar primaria ….plateste

  2. Raul

    luni, 20.06.2016 at 20:52

    pana in 2020 va fi de 100 de ori reparat la pariu cu ori cine vrea !

  3. kretzu

    marți, 21.06.2016 at 21:25

    misto articol. 90% este elogierea pistei, ce frumos arata, ca ar fi unica etc., pt ca apoi – in fuga si inainte de alte laude – sa aflam ca dupa numai cateva luni nu se mai putea circula in siguranta pe ea. chestiuni de genul: de ce nu a tinut lucrarea decat exact cat autostrada lui ponta, constructorul ce garantie de timp a acordat, de ce s-au demarat asa tarziu reparatiile, cat vor dura si mai ales cine le plateste (ma rog, asta nu mai trebuie, pt ca este clar ca din banii locuitorilor orasului se fac reparatiile) sunt probabil considerate de autor a fi niste banale amanunte ce nu intereseaza pe nimeni. probabil vina este a copaceilor ca n/au crescut rapid sa stabilizeze transalpina.

  4. Dan

    miercuri, 22.06.2016 at 10:20

    Noi nu suntem in stare sa construim autostrazi. Deci n-ar trebuii sa ne mire asemenea lucruri legate de o pista de biciclete.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax