Actualitate
FOTO: Cercetaşii din Centrul Local „Axente Sever” Alba Iulia au împlinit 18 ani de activitate. Traseu de provocări în Cetatea Alba Carolina
Anul acesta, cercetaşii din Centrul Local „Axente Sever” Alba Iulia au împlinit 18 ani de activitate, iar, pentru a marca acest moment, au organizat un „traseu de provocări”, duminică, în interiorul Cetăţii Alba Carolina. Cei care au participat la acest eveniment au avut ocazia să înveţe diferite noduri, să se orienteze cu busola şi să ia parte la multe alte activităţi.
Cu ocazia împlinirii a 18 ani de la înfiinţarea Centrului Local “Axente Sever”, cercetaşii din Alba Iulia au organizat o activitate adresată publicului larg – un traseu cu provocări desfăşurat în interiorul Cetăţii Alba Carolina. Evenimentul s-a desfăşurat duminică, 7 octombrie, între orele 14.00 şi 19.00, în spaţiile publice din Cetate – zona Obelisc – Poarta a III-a – Sala Unirii/Muzeul Unirii – cele două catedrale. Programul a constat într-un traseu cu 18 provocări, în urma căruia participanţii (indiferent de vârstă) au putut învăţa diferite noduri, orientare cu busola, cum se montează un cort, ce este o gulguță şi cum o pot realiza, să recunoască diferite tipuri de frunz, jocuri și alte surprize. Traseul a pornit din zona Obelisc, unde a fost amplasat un stand al cercetaşilor, pentru ca participanţii la activităţi să se poată înscrie.
Centrul Local „Axente Sever” Alba Iulia este filială a Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”, a fost înfiinţat în data de 5 octombrie 1994 şi are în prezent, peste 100 de membri, de la vârsta de 7 ani și până la adulți cu mulți ani vechime în cercetășie.
Pe parcursul anilor, cercetaşii din Alba au avut parte de o serie de proiecte care i-au definit ca Centru Local. Printre ele se numără „Căldarea Șureanu- Poarta Raiului”, proiect desfășurat pe parcursul a patru ani, „Împreună pentru un turism civilizat” sau „Trascău- Bedeleu”. De asemenea, au participat la diferite evenimente naționale, precum „Lumea Exploratorilor”, „Europadiș”, „Cupa Zamolxe”, „Cupa Izvoarelor”, „Deschiderea Anului Cercetăşesc” sau cea de-a V-a Jamboree Naţională, RoJAM 2011.
Anul acesta au organizat cea de-a treia ediție a Festivalului Luminii, iar în prezent se pregătesc pentru cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Național „Unitate și Prietenie”. Acest eveniment are loc în fiecare an, în jurul datei de 1 Decembrie și are ca scop, pe lângă sărbătorirea Zilei Naţionale a României, organizarea unor activităţi pentru toţi cercetaşii din ţară, prin care aceştia pot învăţa diferite lucruri, pot vizita Cetatea şi, mai ales, este un prilej de a cunoaşte comunitatea albaiuliană.
Pe plan intern, în fiecare vară, cercetaşii albaiulieni pleacă în Campul Centrului Local, o tabără de vară organizată în judeţul Alba, prin care participanţii pot învăţa mai multe despre mediul înconjurător, despre viaţa şi obieciurile comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea şi nu în ultimul rând, marchează progresul individual al fiecărui cercetaş.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News