Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Francezii au descoperit o nouă tulpină a Sars-Cov-2, nedetectabilă de testele PCR. 8 persoane infectate, dintr-un focar de 79

Publicat

Direcția Generală a Sănătății din Franța a anunțat luni că a apărut o nouă variantă a coronavirusului în Bretania. Cel puțin opt persoane au fost descoperite ca purtărori au virusului.

Dintr-un focar în care s-au făcut 79 de secvenţieri, la 8 dintre ele a fost descoperită o tulpină necunoscută până acum. Studiile sunt la început şi încă nu se ştie cât de periculoasă poate fi tulpina, cu atât mai puţin, dacă s-a răspândit şi în alte state.

Noua mutaţie a virusului are o particularitate nemainîntâlnită până acum. Această variantă se pare că nu poate fi idendtificată de testele PCR, chiar dacă pacientul prezintă toate simptomele.

Aceasta variantă, scrie France24, face parte dintre alte mii de variante care apar în mod natural în lume și dintre care doar o mică proporție va pune în cele din urmă probleme speciale de sănătate publică, de exemplu dacă se vor dovedi mai transmisibile.

Pacienții cu PCR negativi

Autoritățile sanitare au depistat mai întâi în Bretania mai multe cazuri de pacienți care prezentau simptomele Covid-19, „atașate unui focar, dar ale căror teste PCR au fost negative.

Este vorba despre un focar descoperit la centrul spitalului Lannion, în Côtes-d’Armor.

Pe 13 martie, au fost identificate acolo 79 de cazuri, inclusiv 8 cazuri care purtau varianta nouă.

Mesaj pentru specialiștii din sănătate

„O evaluare este în curs de desfășurare pentru a evalua impactul posibil al acestor modificări genetice asupra lipsei de recunoaștere prin teste virologice care duc la un sub-diagnostic”, a specificat DGS într-un mesaj adresat profesioniștilor din domeniul sănătății.

Specialiştii încearcă acum să determine dacă vaccinurile pe care le avem pot oferi protecţie şi asupra acestei tulpini.
Toate centrele de testare din Franţa au în vedere acum şi această nouă mutaţie a virusului.

Mutația virusului este normală

Apariția variantelor de virus este un proces natural, deoarece virusul capătă mutații în timp pentru a-i asigura supraviețuirea, consideră specialiștii francezi.

În acest moment, trei variante din întreaga lume sunt considerate a fi deosebit de îngrijorătoare, cele care au fost detectate pentru prima dată în Anglia, Africa de Sud și Japonia (dar la călătorii din Brazilia, de unde și numele său comun de „variantă braziliană”).

În același timp, există o a doua categorie de variante, monitorizată de comunitatea științifică internațională din cauza caracteristicilor lor genetice potențial problematice, dar care încă circulă doar la o scară mai mică.

Sursă: France24.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax