Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Garda de Mediu Alba a dat amenzi de peste 1,2 milioane lei, anul trecut. Nereguli constatate în teren

avatar

Publicat

agentia de protectie a mediului albaAproape 600 de controale cu 14 comisari şi zeci de amenzi, în valoare de peste 1,2 milioane lei. Garda de Mediu Alba a înregistrat, anul trecut, şase poluari accidentale ale apelor, cu substanţe din activităţi zootehnice şi a verificat mai multe situaţii în teren.

Pentru neconformităţile constatate, comisarii Gărzii de Mediu Alba au aplicat 90 sanctiuni contraventionale, din care 46 avertismente şi 44 amenzi, în valoare totala de 1.216.000 lei, se arată în raportul de activitate pe anul trecut al instituţiei.

În cadrul controalelor neplanificate o pondere însemnată au reprezentat-o inspecţiile dispuse de conducerea centrală (181 controale), cele pentru rezolvarea sesizărilor (114), pentru identificarea de obiective noi (65), verificarea realizării măsurilor impuse (107), respectarea condiţiilor impuse prin acte de reglementare (209), inspecţiile cu alte autorităţi (97).

La verificările în teren, comisarii au urmărit respectarea legislaţiei pe linie de salubrizare a localităţilor, cursurilor de apă, căilor de comunicaţii, gestionarea ambalajelor şi deşeurilor de ambalaje, activitatea în arii protejate, depozitele de deşeuri, activitatea la operatorii de prelucrare a lemnului, la amenajările piscicole, la cariere şi exploatări de agregate mineral, în exploatarea forestieră.

A fost verificată şi sistarea depozitării de deşeuri menajere în depozitele neconforme Aiud, Ocna Mureş şi Alba Iulia, reducerea cantităţii de deşeuri depozitate în cele două iazuri de decantare neconforme (Valea Şesei şi Valea Ştefancei – controale semestriale), modul de gestionare a ambalajelor de catre operatorii economici producatori / importatori de produse ambulate, aplicarea legislaţiei privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE), a celei privind vehicule scoase din uz, dar şi privind calitatea aerului, apei, radioactivitate şi zgomot.

Vezi şi Situație complicată după poluarea accidentală din Apuseni. ”Cupru Min” recunoaște că este depășită și nu mai poate gestiona situația

Potrivit Gărzii de Mediu, obiectivul cu impact major din punct de vedere a poluanţilor emişi în atmosferă la nivelul judeţului Alba este Kronospan Sebeş SA.

În anul 2016 nu s-au înregistrat situaţii în care emisia de formaldehidă să depăşească valorile limită. CJ Alba a GNM a constatat, în baza monitorizărilor realizate de laboratoare acreditate, că agentul economic, în punctele de emisie, nu înregistrează depăşiri ale valorilor limită de emisie. Deoarece debitele de gaze reziduale emise pe cosuri sunt foarte mari, chiar în conditiile respectării acestor VLE, cantităţile de poluanţi emişi în mediu sunt mari”, a notat Garda de Mediu.

De asemenea, în anul 2016, în domeniul biodiversităţii, habitatelor naturale, protecţiei speciilor din fauna şi flora spontană, comisarii GNM CJ Alba au făcut 157 controale planificate la obiective cu impact semnificativ asupra factorilor de mediu (recoltare floră şi faună, pensiuni turistice, acvacultură, activităţi de exploatare forestieră, exploatări de resurse minerale). În urma acestor controale au fost aplicate şase amenzi în valoare totală de 65.000 lei.

Alte 192 de controale în acest domeniu au fost neprogramate, fiind aplicate 20 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 167.000 lei.

Ca aspecte de încălcare a prevederilor legale din domeniul bioodiversităţii, întâlnite în activitatea de inspecţie şi control efectuată la administratori/ proprietari de pădure şi la agenţii economici care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră, în fondul forestier naţional, cât şi în vegetaţia forestieră din afara fondului forestier, Garda de Mediu aminteşte exploatarea de masă lemnoasă fără a deţine autorizaţie de mediu, prelucrare primară lemn fără autorizaţie, depozitare deseuri de lemn cu încălcarea prevederilor HG 2294/2005.

Anul trecut, la nivelul judeţului Alba au fost înregistrate şase poluări accidentale, constând în poluare ape cu substanţe organice provenite din sectorul zootehnic, precizează Garda de Mediu.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Aiud vinde două imobile, prin licitaţie publică. Dată limită pentru depunerea ofertelor, 24 septembrie

avatar

Publicat

Primăria Municipiului Aiud organizează în data de 25 septembrie, la sediul din Aiud, strada Cuza – Vodă, nr. 1, licitaţie publică deschisă cu strigarea prețului pentru vânzarea a două imobile.La ora 12:00 se organizează licitația pentru vânzarea unui teren intravilan înscris în CF nr. 92556 Aiud, nr. top./cad. 1717/28/2/2, în suprafață de 215 m.p., situat administrativ […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Asociația Pro Infrastructura: Anual rețeaua feroviară primește doar între 5% și 10% din necesarul de bani pentru mentenanță

avatar

Publicat

Toată infrastructura feroviară românească este aproape de colaps. 75% din șine, 65% din poduri, 50% din terasamente și 90% din catenare au durata de viață expirată, avertizează Asociația Pro Infrastructura. Accidentele feroviare sunt tot mai dese și peste 1.000 de km sunt sub restricții de viteză, trenurile rulând uneori și cu 5 km/h pentru siguranță, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Coca-Cola cu cannabis, aproape de a deveni realitate. Planurile companiei și piața băuturilor cu extracte de cânepă

avatar

Publicat

Coca-Cola vrea să facă un pas crucial pentru viitorul companiei: ia în cacul posibilitatea de a intra pe piața băuturilor care conțin cannabis. Potrivit CNN, Compania anunțat că “urmărește îndeaproape” dezvoltarea canabidiolului (CBD), o substanță din cânepă, care nu are efect de drog și pe care ar putea-o folosi în băuturile sale.“Această zonă se dezvoltă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Spectacol de teatru, la Alba Iulia. Skepsis prezintă „Procesul lui Prometeu”, la Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina

avatar

Publicat

Sâmbătă, 22 septembrie, începând cu ora 19.00, Grupul Skepsis va prezenta albaiulienilor și turiștilor aflați în Cetatea Alba Carolina spectacolul Procesul lui Prometeu – un spectacol original, cu caracter simbolic, creat de Viorel Cioflică şi inspirat de una din povestirile lui Karel Kapec.„Înainte ca toamna să-şi intre în drepturi pe deplin, Grupul Skepsis convoacă Cetatea în spaţiul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Sebeș: Precizări legate de mașina Poliției Locale inscripționată greșit

avatar

Publicat

Primăria Municipiului Sebeș, a trimis un comunicat de presă prin care face precizări legate de mașina Poliției Locale inscripționate greșit.CITEȘTE ȘI: FOTO ȘTIREA TA: ATENȚIE POL(?)TIA!!! Inscripționare de „râsul curcilor” pe mașina Poliției Locale din Sebeș„Municipiul Sebeș face precizarea că autoturismul inscripționat greșit nu face parte din dotarea Poliției Locale a Municipiului Sebeș și nici […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate