Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Grădina din curtea şcolii. Proiect la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia, în sprijinul elevilor, pentru educație ecologică şi grădinărit

Publicat


gradina legumeElevii clasei a III-a Step by Step de la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia vor participa la activități practice de educație ecologică și grădinărit. În curtea instituției va fi creată o grădină care le va oferi copiilor oportunitatea de a interacționa cu natura, dar și de a învăța curricula școlară într-un mod plăcut și interactiv.

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au de aprobat, în ședința de luni, 10 aprilie, un parteneriat între municipiul Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum”, Direcția Agricolă Județeană Alba și Asociația Română de Permacultură. Inițiativa se înscrie în domeniul de responsabilitate socială corporatistă (CSR), ce reprezintă implicarea mediului de afaceri la îmbunătățirea calității vieții comunității din care face parte și în care își desfășoară activitatea.

Astfel, ca urmare a donației venite din mediul de afaceri, a fost posibilă inițierea proiectului cu titlul „Grădina din curtea școlii”. În cadrul acestei inițiative se regăsesc următorii parteneri instituționali și membri ai societății civile: Municipiul Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Direcția Agricolă Județeană Alba și Asociația Română de Permacultură.

„Învățământul actual aplică prea puține modalități de învățare nonformală prin activități practice în aer liber în domeniul protecției mediului și a dezvoltării durabile. În urma unor discuții cu membrii Asociației Române de Permacultură s-a ajuns la concluzia că în ultimii ani se observă o mare dorință la nivel național de a introduce practicile de grădinărit în școli. Acest proiect nu reprezintă doar un curs de grădinărit pentru elevi, el contribuie la formarea bazei unei gândiri sănătoase și la sedimentarea unor valori precum grija față de mediu și față de propria alimentație”, se precizează în proiect.

Grădina va fi gândită și dezvoltată ca un sistem agricol sustenabil, care va crește de la an la an, cu fiecare generație de elevi. Ea va putea fi folosită ca o platformă de aplicare a cunoștințelor dobândite pe parcursul orelor desfășurate în clasă. Proiectul vizează și implicarea activă a profesorilor pentru ca, în acest fel, grădina să fie adoptată de către școală ca parte integrantă a sistemului educațional. Fiind deschis tuturor, proiectul se adresează întregii comunități locale, începând cu părinții elevilor. Prin implicarea treptată a cât mai multor persoane se creează o coeziune în societate și se formează o bază pentru dezvoltarea durabilă locală.

Grupul țintă este format de elevii clasei a III-a Step by Step.

Participarea activă a copiilor, cadrelor didactice și a societății civile la acest proiect se concretizează în activități practice de educație ecologică, grădinărit și crearea unei grădini în curtea școlii. Această grădină oferă copiilor oportunitatea de a interacționa cu natura, dar și de a învăța curricula școlară într-un mod plăcut și interactiv. Printr-un program bazat pe instruire interactivă ei au șansa de a vedea cum se dezvoltă plantele și cum cresc semințele de legume și flori. Elevii școlii participante în proiect vor învăța să grădinărească, să se bucure împreună de activități în aer liber și de rodul propriilor lor eforturi, mai precizează iniţiatorii.

Pe parcursul proiectului, Asociația Română de Permacultură va organiza o sesiune de informare, va analiza spațiul pus la dispoziție de unitatea de învățământ pentru a stabili cel mai potrivit loc pentru grădină și va elabora planul grădinii, iar Direcția Agricolă Județeană Alba va implica un specialist care va oferi următoarele servicii:

  • ajutor cu elaborarea planului grădinii
  • consultanță în domeniul agriculturii părinților voluntari, cadrelor didactice și copiilor
  • va superviza activitățile de semănat și plantat

Grădina va fi amplasată în curtea școlii, va avea suprafața de 20 mp și va fi formată din straturi săpate, legume. Bugetul necesar este de 1.000 de lei.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CUGIR

Iulia Ghenea, tânăra din Cugir care a demascat un profesor de la Babeş-Bolyai ce o hărțuia sexual, a ajuns subiect de film

Publicat

tanara cugir

Pe 21 iunie 2011, un profesor al Universității Babeş-Bolyai din Cluj, cu peste 20 de ani experiență la catedră, devenea ”actorul” principal într-un scandal de hărțuire sexuală. Iulia Ghenea, o studentă din Cugir, mai avea de dat înainte de susținerea licenței, un singur examen la cursul predat de Ilie Parpucea, era o restanță la un […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: INCENDIU în localitatea Rădești. O stivă cu baloți de luncernă a luat foc

Publicat

radesti

Un incendiu a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 17.50, la o stivă cu baloți de lucernă în localitatea Rădești. Pentru stingerea focului au intervenit pompierii din Aiud cu două autospeciale.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 1.500 de cazuri de îmbolnăviri, dintre care 33 de decese, în America, asociate cu folosirea ţigărilor electronice

Publicat

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a anunţat joi că 1.479 de cazuri de boli pulmonare asociate cu folosirea ţigărilor electronice au fost înregistrate la nivelul întregii ţări, relatează Xinhua, citat de publicația românia24.ro.  În total, 33 de decese au fost confirmate în 24 de state americane, vârsta medie a victimelor fiind […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO ȘTIREA TA: Pericole ”la tot pasul” prin Cetatea Alba Carolina. Plimbare transformată în ”vânătoare” de probleme

Publicat

O plimbare prin Cetatea Alba Carolina, alături de copil s-a transformat rapid pentru un cetățean din Alba Iulia, într-o ”vânătoare” de pericole, la care pot fi expuși cei care doresc să își petreacă timpul liber în cea mai mare cetate din România.  Sâmbătă, cititorul Alba24 a trimis pe adresa redacției mai multe fotografii, în care […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate