Connect with us
Publicitate

EDITORIAL

Grădiniță cu Program Prelungit la Vințu de Jos, din anul școlar 2024-2025. Ordin, publicat în Monitorul Oficial

Publicat

Grădiniță cu Program Prelungit la Vințu de Jos, din anul școlar 2024-2025. Grădinița cu Program Normal Vințu de Jos va deveni Grădinița cu Program Prelungit Vințu de Jos, începând cu anul școlar 2024 – 2025. Astfel, aceasta va avea program și după-amiaza, oferind masă, odihnă pentru copii sau programe de timp liber. 

Ordinul ministrului Educației privind acordarea autorizației de funcționare provizorie unității de învățământ preuniversitar de stat Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos din comuna Vințu de Jos, județul Alba, a fost publicat pe 11 iunie în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, începând cu anul școlar 2024 – 2025, se acordă autorizația de funcționare provizorie unității de învățământ preuniversitar de stat Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos, cu sediul în str. Mihai Eminescu nr. 12, comuna Vințu de Jos, pentru nivelul de învățământ „preșcolar”, limba de predare „română”, forma de învățământ „program prelungit”.

Formațiunile de studiu pentru nivelul de învățământ „preșcolar”, limba de predare „română”, forma de învățământ „program prelungit” se școlarizează la nivelul structurii arondate Grădinița cu Program Normal Vințu de Jos, cu sediul în Str. Parcului nr. 1, comuna Vințu de Jos.

Grădiniță cu Program Prelungit la Vințu de Jos, din anul școlar 2024-2025

Începând cu anul școlar 2024 – 2025, Grădinița cu Program Normal Vințu de Jos se va numi Grădinița cu Program Prelungit Vințu de Jos.

Autorizația de funcționare provizorie conferă unității de învățământ preuniversitar de stat Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos din comuna Vințu de Jos, calitatea de furnizor de educație, respectiv dreptul de organizare și desfășurare a procesului de învățământ pentru nivelul de învățământ „preșcolar”.

Unitatea de învățământ preuniversitar de stat Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos are următoarele obligații:

  • de a angaja personal didactic și administrativ pentru formațiunile de studiu școlarizate, cu respectarea prevederilor Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, precum și a tuturor celorlalte reglementări legale în vigoare;
  • de a solicita acreditarea în termen de maximum trei ani de la absolvirea primei promoții, conform prevederilor legale în vigoare, pentru nivelul de învățământ „preșcolar”, limba de predare „română”, forma de învățământ „program prelungit”, dar nu mai târziu de anul școlar 2029—2030;
  • de a întocmi și înainta Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, raportul anual de evaluare internă a calității, până cel mai târziu la data de 15 octombrie a fiecărui an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax