Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Granturi pentru campusuri școlare în mediul rural. Sunt vizate zonele cu declin demografic. Condiții de eligibilitate

Publicat

Granturi pentru campusuri școlare în mediul rural. Sunt vizate zonele cu declin demografic. 

Ministerul Educaţiei a anunţat, luni, lansarea unui apel de proiecte pentru granturi destinate construirii şi dotării infrastructurii a trei campusuri şcolare rurale.

Fiecare dintre acestea asigură suportul necesar desfăşurării actului educaţional pentru minimum 300 de copii din unităţile administrativ-teritoriale limitrofe.

Suma alocată este de 29.970.000 de euro (fără TVA), echivalentul a 149.109.741,00 lei (fără TVA).

„Obiectivul investiţiei îl constituie creşterea accesului elevilor din zonele cu declin demografic la educaţie de calitate, prin accesul la consorţii şcolare rurale moderne, care să consolideze mediul educaţional rural.

Această investiţie se adresează elevilor din sate şi municipalităţi mici, în vederea îmbunătăţirii accesului acestora la o educaţie de calitate în cadrul unor campusuri moderne din şcolile rurale”, potrivit Ghidului solicitantului pentru apelul de proiecte „Schemă de granturi pentru consorţii şcolare rurale”.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, proiectele se vor depune exclusiv în platforma PNRR.

Data de deschidere a platformei este luni, iar data-limită pentru depunerea proiectelor este 8 mai 2024.

Valoarea maximă eligibilă nerambursabilă a unui proiect este de 7,5 milioane de euro (fără TVA), potrivit Agerpres.

„Valoarea totală a contractului de finanţare poate depăşi valoarea asistenţei financiare nerambursabile, în funcţie de cuantumul sumei puse la dispoziţie de consorţiu pentru derularea activităţilor proiectului, diferenţă suportată în întregime de beneficiarul finanţării nerambursabile”, se explică în comunicat.

Solicitanţii eligibili sunt:

  • grupurile de acţiune locală (GAL), care trebuie să includă obligatoriu ca entităţi partenere unităţile administrativ-teritoriale în care se află unităţile de învăţământ unde sunt înmatriculaţi elevii/copiii (care reprezintă grupul-ţintă al proiectului);
  • parteneriate locale constituite printr-un acord, care pot fi formate din grupurile de acţiune locală sau asocieri de grupuri de acţiune locală, unităţi de învăţământ şi unităţi administrativ-teritoriale;
  • alte forme de asociere ale unităţilor administrativ-teritoriale.

Ministerul Educaţiei subliniază că în cadrul unui parteneriat eligibil este obligatorie fie existenţa unui grup de acţiune locală, fie a unei asocieri de UAT-uri pentru a solicita finanţare.

Foto: Școala din Șona, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax