Connect with us
Advertisement

Educație

Greva din Educație continuă, marți, 6 iunie. Presiunea crește în sistem: Ce se întâmplă cu examenele naționale

Publicat

Greva continuă marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii, în ciuda faptului că Guvernul a aprobat majorările salariale neacceptate de sindicate. 

Presiunea în sistem este foarte mare: pe de o parte profesorii și personalul nedidactic pierd mulți bani, nefiind plătiți în perioada grevei, iar pe de altă parte elevii au de suferit din cauza amânării examenelor naționale (evaluare națională și bacalaureat).

Liderii de sindicat avertizează că nu vor ceda și avertizează Guvernul cu privire la revolta care a cuprins sistemul de educație.

„Colegii noștri și-au asumat răspunderea pentru această acțiune, chiar dacă pierd din punct de vedere salarial.

Revolta este maximă în momentul de față”, a spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, într-o intervenție la B1TV.

”Fără supărare, politicienii noștri nu au înțeles absolut nimic: nu este o grevă generală declanșată doar pentru creșterea salarială, discutăm de mai multe aspecte.

Discutăm despre probleme sistemice, cum bine spunea colega care a intervenit mai devreme la dumneavoastră. Sunt probleme existente în sistemul de învățământ” a adăugat acesta.

În județul Alba, 43% dintre angajații din sistemul de învățământ au intrat în grevă. Nu este clar câți dintre aceștia și-au suspendat protestul din cauza pierderilor la salariu.

Veniturile mici din sistem creează o presiune pe dascăli, care nu-și permit să piardă și mai mult la salariu.

De alfel, spun sindicaliștii, pe asta și mizează Guvernul: că oamenii vor ceda până la urmă sub presiunea banilor.

Greva continuă: anunțul sindicatelor

Greva generală din Educație continuă, au anunțat federațiile sindicale într-un comunicat de presă transmis duminică, 4 iunie.

„Avem nevoie de educație, iar educația are nevoie de finanțare! Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase! Schimbați-vă discursul și asumați-vă că educația va fi, începând de astăzi, prioritate națională!

Și nu numai pentru noi, angajații din sistem, ci și pentru cei peste 3.000.000 de elevi în spatele cărora vă ascundeți și pe care încercați, prin declarații, să-i întoarceți împotriva noastră!”, au transmis sindicatele în comunicat.

„A fost o pandemie și spre deosebire de alte state care au anulat toate examenele, în România examenele au fost susținute.

În momentul de față vorbim de amânarea examenelor pentru că suntem în această acțiune de protest fără precedent și rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi”, a declarat Marius Nistor, în urmă cu câteva zile, la Digi24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Nelu

    luni, 05.06.2023 at 17:44

    Si daca v-ar da bani mai mulți, tot nu faceti treaba la clasa ca asa v-ati obisnuit sa va bateti joc. Ora de meditatie sub 60 lei nu gasesti, depinde la ce materie si la ce nivel, inclusiv clasa I. Raspundeti la 2 intrebare.
    1.De ce trebuie meditati copiii in particular?
    2.De ce sunt asa de multi analfabeti?

  2. Teodora

    marți, 06.06.2023 at 10:11

    Terra este o cloaca împuțită cotropită de bipezii care îndrăgesc si susțin materialismul. Care ucid moral și fizic pentru bani, glorie, faima și mai ales pentru milioane de euro.

    Profesorii egocentrici și plini de ei susțin tot ce este împotriva Binelui. Lor le place sa fie stăpâni și să aibă servitori care sa li se închine. Susțin ierarhiile sociale deoarece le place ca alții să fie inferiori lor. Ei sunt urâți pe dinăuntru. Privesc cu dispreț pe cei care care nu au doctorate, pe ce cei care au 4 clase. Ei înjura fin, cu vorbe frumoase și arată cu degetul spre cel needucat, nerafinat. Dar ei tot o mizerie produc. Ei vorbesc frumos, intelectual ca sa nu deranjeze Sistemul.
    Le place mizeria numita competiție, le place dezumanizarea. Ca sa fii primul trebuie sa calci pe toți. Și mai vor și premii și laude pentru asta. Ei urmează poruncile sistemului si spun că ne educa pe noi? Spre ce? Spre susținerea acelorași mizerii numite Stat și Societate? Societatea ne termină nervos. Ne baga la comun și ne rupe daca nu ne încadrăm in regulile ei de cacat, in regulile nescrise.

    Ce cooperare poate fi intre cel care influențează și cel care este influențat?
    Ce cooperare poate fi intre stăpâni și sclavi?

    Profesorii creează generații de sclavi supuși sistemelor ca sa plătească taxe, in vreme ce stăpânii capitaliști plus bancherii ne au nenorocit pe toți. Raul este în aer.

    Vreți valori, dar și capitalism? Sa ne sprijinim intre noi, să fim buni unii cu alții, dar și capitalism? Vreți valori dar și să umilim și să disprețuim pe cei care nu au studii superioare? Și să se vadă superioritatea prin bănet? Altul nu merita concediu nu? Că are o meserie fara prestigiu social?

    Nu au vazut nemernicia acestui sistem financiar care se repeta la 100 de ani? nu le pasa?
    Ca sa ai bani multi trebuie sa iei de la alții. Înstăriții nu împart cu alții. Toți banii sunt murdari. La nivel înalt, nu poți să ai bani foarte multi fara sa fi păcălit, escrocat sau șantajat pe careva.
    Ce știu profesorii? Absolut nimic! Predau o materie așa cum e ceruta de agenda política. Materia aia nu te creste și nu te îmbogățește ca fiinta pe interior. Căci asta înseamnă educație: cultivarea perpetua a valorilor, sădirea semințelor de a fi bun și a face bine in general. Sa nu faci rău altuia, sa nu faci chestii strâmbe altuia, chestii nedrepte. Că înveți să și numeri până la 100 e altceva. Ei nu pregătesc tinerii să taie Raul din rădăcini, acest rău care are multe forme. Vor bani! Ei nu lupta pentru Bine.

    Profesorii nu aduc nici o schimbare! Mai predau și evoluționismul in scoli si tot nu pricep că acest teritoriu este plin de animale. Și ei cer de la animale chestii bune.
    Profesorii sunt niste cretini!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement