Connect with us
Advertisement

Actualitate

Grijile PSD în „povestea gunoaielor”: Spun că Primăria şi Consiliul Județean și-au bătut joc de albaiulieni

Publicat

PSD Ca-n povestea „drobului de sare”, PSD Alba s-a speriat de o posibilă scumpire a colectării la deșeurile din Alba Iulia, după ce Garda de Mediu de la Sibiu a interzis ca la halda de la Cristian să fie depozitate gunoaiele din județul Alba. Au ieșit în stradă, au protestat, s-au dus la ședința de consiliu județean, după care au organizat o conferință de presă pentru a trage concluziile.

Marea preocupare a liderilor PSD este prețul impus pentru cetățeni și faptul că administrația județeană nu a gestionat bine situația și până în acest moment trebuia să fie finalizat depozitul ecologic din județul Alba.

Vor crește prețurile pentru colectarea deșeurilor? Ce se va întâmpla dacă groapa de gunoi de la Galda nu va fi finalizată la termen? Ce a făcut CJ Alba până acum? Sunt câteva dintre întrebările care îi frământă pe liderii PSD Alba.
După ce joi dimineața au protestat în fața Primăriei și a CJ Alba unde au cerut demisiile primarului Mircea Hava și a președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, greii PSD au venit în fața presei pentru a trage concluzia acestui protest și a nemulțumirilor pe care le au.

FOTO-VIDEO: Pesediştii din Alba Iulia, în stradă. Protest cu pancarte şi pubelă de gunoi, la primărie şi Consiliul Judeţean Alba

Primul care a luat cuvântul a fost Vasile Crișan.

„Să dăm timpul în urmă, am avut o ședință a CL unde s-a pus problema depozitării gunoiului, unde discuțiile au fost destul de contradictorii, am pus niște întrebări și, la ședința de CL, l-am întrebat pe domnul primar dacă atunci când s-au făcut acele calcule pentru prețuri s-au făcut de la zona Craivei sau s-au făcut din altă locație. Mi-a zis că nu știe, deși era clar că se va face din altă parte. De bună seamă că atunci am votat împotrivă. Am întrebat de ce am ales locația Cristian și nu Târgu Jiu pentru că la Târgu Jiu, din situația pe care ei ne-au prezentat-o, depozitarea era mult mai ieftină și rezulta un preț mai mic. Acum nu ne mai primește la Cristian, este bun și Târgu Jiu”, a spus Vasile Crișan.

El a mai spus că are informații potrivit cărora groapa de la Alba (n.r. – Pârâul Iovului, locaţie închisă) este umplută în proporție de 60% și nu s-ar mira să depozităm acolo gunoiul până la deschiderea rampei de la Galda.

„Nu ar fi de mirare ca ultima soluție să fie asta și atunci să ne trezim că am plătit transportul la Sibiu degeaba. Adică, vreau să spun că s-a făcut lucru de mântuială”, a mai spus Crișan.

Și consilierul local Ovidiu Jidveian a luat cuvântul și a explicat că motivul pentru care s-a ieșit în stradă a fost pentru a sancționa „delăsarea celor de la Consiliu Județean”, care puteau să prelungească termenul pentru groapa de gunoi de la Pârâul Iovului până în 2017.

Daniel Zdrânc nu a venit cu nicio concluzie, ci doar cu întrebări:

„De ce din data de 2 mai 2012, moment în care ministrul Mediului a semnat contractul de finanțare pentru Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Alba și până în luna octombrie 2015, depozitul de la Galda nu a fost început și acum este început și este terminat în proporție de 20%. Suntem curioși și ne întrebăm când vor putea beneficia cetățenii acestui județ de această groapă ecologică și ce înseamnă pentru cetățeni viitorul dacă această groapă nu va putea fi terminată până în 2017. Noi credem că prețurile o să crească an de an sau poate chiar la interval de câteva luni”, a spus Daniel Zdrânc.

În cadrul conferinței șeful PSD, Ioan Dîrzu a venit și cu o veste bună, pe care Florin Roman a transmis-o presei înainte de terminarea conferinței.

Soluție în criza deșeurilor din Alba: Depozitare încă zece zile la Cristian și rampă temporară la Războieni

„Subprefectul nostru, Cornel Murg, împreună cu șeful Gărzii de Mediu au găsit o soluție pentru cei care dorm în Primăria Alba Iulia și CJ, pe banii noștri”, spune Dîrzu.

Consilierul județean Ioan Florea a spus că „acțiunile noastre au avut un efect benefic în sensul că s-a găsit acea locație pentru depozitare temporară. Încă zece zile se poate depozita gunoiul la Cristian, timp necesar pentru ca depozitul de da Războieni să se autorizeze”.

Prezent la conferință, deputatul Călin Potor a prezentat povestea mitingului, ce s-a întâmplat la ședința de Consiliu Județean și ce jigniri le-a adus Florin Roman consilierilor județeni din PSD.

„A început să înfiereze PSD și Guvernul pentru ceea ce se întâmplă în județul Alba. A dat lecții tehnice la toată lumea pentru că studiile lui în toate domeniile de activitate sunt deosebit de puternice. Se știe la de toate. A mai vorbit la fel cu eleganță de vina unui domn Clepan (n.r. – decedat), care era director PSD și care așa de capul a închis halda de la Alba”, a spus Călin Potor.

Ioan Dîrzu a spus că l-a deranjat cel mai tare că „reprezentanții Primăriei și ai CJ mint” și că trebuie să își ceară scuze.

„Au mințit, trebuie să plătescă pentru că și-au bătut joc de banii cetățenilor, și de funcțiile pe care le au”, a mai spus Dîrzu.

FOTO-VIDEO: Alternativă în criza deşeurilor la Alba Iulia. Gunoiul ar putea fi depozitat la Ocna Mureş. Precizări de la primarul Mircea Hava

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. a

    joi, 29.10.2015 at 17:31

    nu va iesit baieti v-ati facut de c…t. am o intrebare pt. veterinar. ce-i facut pt. colegiul care te-a ales?

  2. a

    joi, 29.10.2015 at 17:41

    Ministrul Mediului: Din 2016, taxa la groapa de gunoi de 80 de lei pe tona, din 2017 – 120 de lei pe tona
    de V.M. HotNews.ro
    Marţi, 18 august 2015, 14:08
    Groapa de gunoi
    Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a declarat, marti, ca in 1 ianuarie 2016 intra in vigoare o taxa pentru depunerea deseurilor la groapa de gunoi de 80 de lei pe tona, care se va majora la 120 de lei pe tona in 2017, transmite Mediafax.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement