Connect with us
Advertisement

Actualitate

Grupul „Skepsis” din Alba Iulia pune în scenă spectacole de teatru la Aiud, Cluj-Napoca, Ploiești, București și Iași. Prima reprezentanţie, în 14 octombrie

Publicat

cfvdfbPână la finalul anului Grupul Skepsis va reprezenta, cu două spectacole din repertoriu, Alba Iulia şi centrul universitar albaiulian la o serie de manifestări culturale şi festivaluri din România.

„În largul mării” (după Slawomir Mrozek), un spectacol despre conflictul dintre putere şi libertate şi „Amprenta Ionesciană” (după Eugen Ionesco), un spectacol original bazat pe teatrul scurt ionescian şi care îşi propune să sublinieze esenţa conceptului de absurd în teatru, vor fi prezentate publicului la Aiud, Cluj-Napoca, Ploieşti, Bucureşti şi Iaşi.

Vineri, 14 octombrie, Grupul Skepsis va juca la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, în cadrul Taberei Interetnice de Artă Contemporană, spectacolul „În Largul Mării”, după Slawomir Mrozek. Tabăra este organizată de Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Fundaţia “Inter-Art” Aiud, Primăria – Consiliul local Aiud şi Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud, Asociaţia Grupul Skepsis fiind colaborator al proiectului. Tabăra reuneşte, timp de 10 zile, 34 artişti reprezentând 20 de minorităţi naţionale. Proiectul îşi propune promovarea artei contemporane din România prin prisma minorităților, reprezentate în premieră într-o singură manifestare de artă vizuală, va însemna un pas important din punct de vedere cultural, dar şi social.

În perioada 15-16 octombrie se desfăşoară la Cluj-Napoca cea de-a II-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Studenţesc „Zilele Imago”, organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Cluj Napoca şi Teatrul Liber IMAGO, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului. Festivalul se află la început de drum dar îşi propune ca în fiecare an să reunească cele mai bune grupuri, companii, trupe de teatru din ţară. În cadrul acestuia Grupul Skepsis va juca duminică, 16 octombrie, ora 17.00 la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj Napoca spectacolul „Amprenta Ionesciană”.

Spectacolul „În Largul Mării”, după Slawomir Mrozek, va fi prezentat miercuri, 26 octombrie, la Ploieşti, în cadrul programului Galelor Teatrului Studentesc „Seri în lumea Thaliei”, ediţia a XII-a, eveniment organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti în perioada 25-26 octombrie şi la care participă mai multe grupuri, trupe şi companii de teatru studenţeşti din România.

La finalul lunii noiembrie, Grupul Skepsis aşteaptă cu interes Festivalul National Studenţesc de Teatru al Absurdului „Eugen Ionesco”, care are loc la Bucureşti şi este dedicat moştenirii culturale lăsate de cel supranumit “părintele absurdului”. Desfăşurat încă de la primele ediţii sub motto-ul: „…..în Acest mileniu plin de absurZi…noi suntem cei dintâi!”, festivalul este un proiect realizat anual cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, Societatea Culturală Eugen Ionescu, Asociatia Teatrul Podul, SCAT Concret. Festivalul reuneşte cele mai bune spectacole pe tematica specifică teatrului absurd.

Între 6 și 10 decembrie 2016, la Iaşi, Asociația Culturală Studențească „Ludic” şi Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi organizează cea de-a zecea ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Zilele Teatrului Ludic”. Timp de treizeci de ani, Teatrul Studențesc „Ludic” a fost un loc în care a fost creată și trăită cultura sub semnul excelenței, având o bogată experienţă internaţională. Grupul Skepsis este deja o prezenţă de tradiţie la acest eveniment, scopul acestui festival este de a prezenta, prin intermediul unei varietăți de spectacole și ateliere conduse de către profesioniști, o imagine globală a bogățiilor și provocările teatrului internațional de astăzi.

La toate evenimentele cu specific studenţesc, participarea este susţinută de Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement