EVENIMENT
HOROSCOP 20-26 iunie: cele mai norocoase zile pentru fiecare zodie. Influențele Soarelui în Rac și ale planetei Venus în Gemeni

O săptămână în sfârșit bună. Zilele sunt mai mult benefice și energiile de vibrații mai înalte decât în prima parte de an.
Deja putem profita de aspecte benefice și de zile norocoase. Așa cum în urmă cu ceva ani trăiam ca normalitate.
Cele mai norocoase zile din săptămână vor fi 21, 22 și 26 iunie. Iar evenimentele astrale majore vor fi intrarea Soarelui în zodia Rac și intrarea lui Venus în zodia Gemeni.
Racul și Gemenii vor fi mai fericiți deja din această săptămână. Și odată cu ei, toate celelalte zodii vor avea avantaje și ele.
Luceafărul va fi prezent cu energiile lui pe 26 iunie.

Horoscop 20-26 iunie: Berbec
Familia îți aduce bucurii și ai să înțelegi și ai să vindeci ceva rană veche, a ta sau a neamului tău. Situații favorabile la nivel de documente și rezolvări, negocieri, tranzacții și negocieri. Poate fi vorba inclusiv de tranzacții imobiliare.
Horoscop 20-26 iunie: Taur
Ai și tu acte interesante și reușite. Dar mai ai și discuții benefice, vești și idei bune. Vești bune și ele, începând cu această săptămână. Alte avantaje vei avea în plan financiar! Acolo unde îți și dorești cel mai mult!
Horoscop 20-26 iunie: Gemeni
Venus va tranzita zodia ta și te va pregăti pentru proiecte noi. Dragele mele femei Gemeni, fiți mai feminine ca niciodată și puneți-vă în valoare frumos. O lună norocoasă pentru toți nativii, începând cu ziua de Marți, mai ales! Și specială va fi și Duminica de 26 Iunie.
Horoscop 20-26 iunie: Rac
Soarele va tranzita zodia ta și te va lumina cu putere. Vara este momentul tău. Și iată oceanul freamătă în emoțiile lui. Oceanul fiind, dacă putem spune așa, personalitatea ta emotivă! Venus te va ajuta să te vindeci și să te iluminezi, de la nivel profund.
Horoscop 20-26 iunie: Leu
Perioadă benefică și pentru tine. Săptămâna îți va aduce multe împliniri și multe dorințe realizate. Se anunță schimbări valoroase și protectori noi care te susțin. Și pentru tine sănătatea poate fi un subiect important în săptămână; mai ales dacă trebuie să găsești un tratament sau o soluție medicală.
Horoscop 20-26 iunie: Fecioară
Lecții de personalitate pe care Venus le aduce pentru femeile zodiei. Iar pentru toți nativii vor fi reușite profesionale și mari satisfacții în carieră. Listele de priorități și de dorințe se cer frunzărite. Mai ai câte ceva de bifat! Primele 3 zile din săptămână multe trepte evolutive de urcat.
Horoscop 20-26 iunie: Balanță
Bucurii și trepte de evoluție și pentru tine, în prima parte din săptămână. Vești bune ai și tu, iar străinătatea te bucură mai mult decât în prima parte din an! Energiile tale sunt favorabile și favorizate. Iar succesul îți face cu ochiul! Atenție, lecții profesional și efort la muncă!
Horoscop 20-26 iunie: Scorpion
Ai o săptămână în care trebuie să înveți să oferi. Mai ales că pentru unii dintre nativi este o lecție serioasă aici! Te vei simți copleșit de la multe aprecieri și relația cu străinătatea va fi și pentru tine un avantaj major.
Horoscop 20-26 iunie: Săgetător
Un pas frumos în cuplu și proiecte ambițioase. Intrarea lui Venus în Gemeni te va ajuta să găsești comunicarea cea mai bună în relația ta. Iar Soarele în Rac te va ajuta să avansezi mulți pași de evoluție și să urci la un nivel superior de conștiință.
Horoscop 20-26 iunie: Capricorn
Ai tot ce vrei de la această săptămână. Multă solicitare la serviciu și proiecte noi, bucuriile fiind și ele la pachet. Iar poveste de cuplu te sensibilizează și te face să trăiești intens. Noi alinațe și mulți pași noi!
Horoscop 20-26 iunie: Vărsător
Prieteni noi stau să apară și multă distracție. Proiecte de risc și speculații din care poți câștiga mai multă apreciere intelectuală sau mai mulți bani. Soarele în Rac te va propulsa la serviciu și multe stau să se rezolve curând. Mai ales proiectele pe care le iubești foarte tare.
Horoscop 20-26 iunie: Pești
Săptămână magică pentru tine și bucurii pe care le aștepți demult! Poate chiar și dintr-o viață anterioară! Primele zile ale săptămânii ar putea să te răscolească și e tine. Iar bucuriile cele mai frumoase vor veni alături de cei dragi. Bărbații zodiilor vor avea parte de o nouă șansă
Horoscop realizat pentru cititorii Alba24, de Maria Sârbu
Youtube: Maria Sarbu – YouTube
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

ECONOMIE
Apare o nouă taxă pentru fiecare gospodărie din România și UE: impozitul pe amprenta de carbon. Anunțul ministrului Mediului

Apare o nouă taxă: România va fi obligată să impoziteze fiecare gospodărie, iar taxa va fi calculată în funcție de gradul de poluare pe care aceasta îl generează.
Anunțul a fost făcut marți, 5 iulie, de către ministrul Mediului, Tanczos Barna care a precizat că a Mediu a precizat că noua taxă va fi introdusă din 2027 la nivelul UE.
O serie de decizii importante au fost adoptate la cea mai recentă reuniunea de la Luxembourg a miniștrilor mediului din UE.
Ministrul Mediului, Tanczos Barna a participat la această reuniune și a precizat că deciziile luate vor avea un impact direct asupra fiecărui cetățean european, inclusiv a celor din România.

”În primul și în primul rând, deciziile vizează reducerea emisiilor de carbon în sectorul rezidențial și sectorul de mobilitate. Sectorul rezidențial înseamnă că Fondul social de climă, care se constituie din 2027, se va alimenta prin introducere a unor taxe de carbon la nivelul fiecărui cetățean care locuiește undeva în UE și care, prin încălzirea locuinței sau prin folosirea energiilor emițătoare de dioxid de carbon, poluează.
Acest lucru înseamnă că la nivelul fiecărei gospodării se va calcula amprenta de carbon și se vor aplica niște taxe”, a anunțat ministrul Mediului. Acesta a explicat că ”cel mai simplu exemplu este taxa pe gaz, pe gazele naturale care se ard practic în centrale individuale la nivelul fiecărui apartament”.
”Va fi o taxă din 2027 pe care o va plăti fiecare cetățean european, nu este doar România, ci se aplică pentru toate cele 27 de state europene.
Spre surprinderea mea, chiar și pe ultima sută de metri, (o parte din statele membre – n.r.) au fost extrem, extrem de ambițioase și nu a vrut să audă nimeni nicio secundă despre eliminarea acestor taxe noi, în ciuda discuțiilor și a obiecțiunilor și în ciuda situației actuale, în ciuda războiului”, a precizat Tanczos Barna.
Noua politică de mediu vine în contextul în care Uniunea Europeană își propune să devină independentă energetic în raport cu Rusia.
”Filozofia Comisiei este că putem scăpa de presiunea Rusiei și putem scăpa de expunerea totală la Rusia sau la gazele rusești doar prin eliminarea totală a gazului din balanța energetică.
Și nu prin schimbarea furnizorului, ci prin eliminare a gazului din balanță”, a mai spus Tanczos Barna în cadrul emisiunii AgroStrategia, la TVR, potrivit Agrointeligența.
La sfârșitul anului trecut, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat la summitul COP26 privind schimbările climatice, că Uniunea Europeană va institui „în trei ani” o taxă vamală pe CO2, adică taxarea emisiilor de carbon asociate fabricării unor anumite produse, relata agenţia EFE, citată de Agerpres.
sursa foto: arhivă
EVENIMENT
Lovitură pentru pensionarii din MApN, MAI și SRI: pensiile vor fi supuse principiului contributivității, în noua lege

Comisia Europeană a cerut oficial României să includă și pensiile militare în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe principiul contributivității. Acest lucru îi vizează pe foștii angajați din MApN, MAI și SRI.
Informația a fost publicată de Economedia, care citează surse guvernamentale, care spun că noua lege aflată în lucru în prezent va merge strict pe criteriul contributivității.
În cadrul reformei, statul a introdus toate pensiile bazate pe contributivitate, dar și toate pensiile speciale în afară de cele ale militarilor.
Pensiile militare nu au fost incluse, deoarece statul român consideră în prezent că acestea nu sunt pensii speciale, ci sunt pensii „de serviciu” sau pensii „ocupaționale”. Asta deși mare parte dintre acestea nu sunt plătite pe principiul contributivității, ci sunt completate de la bugetul de stat.
În cadrul reformei, statul a introdus toate pensiile bazate pe contributivitate, dar și toate pensiile speciale în afară de cele ale militarilor. Pensiile militare nu au fost incluse, deoarece statul român consideră în prezent că acestea nu sunt pensii speciale, ci sunt pensii „de serviciu” sau pensii „ocupaționale”.
Asta deși mare parte dintre acestea nu sunt plătite pe principiul contributivității, ci sunt completate de la bugetul de stat.
Acum, Comisia Europeană a cerut oficial României să includă în reforma sistemului de pensii și pensiile militarilor, au spus sursele guvernamentale pentru Economedia.
Informația a fost vehiculată și în luna februarie, într-un document a Comisiei Europene, transmis Ministerului Muncii.
„Legat de pensiile speciale, este important să reiterăm că pensiile speciale cuprind nu doar cele şase categorii de pensii de serviciu existente în România enumerate în prezent la punctul b) în memorandumul Ministerului Muncii.
Important, pensiile speciale includ şi pensiile pentru forţele de securitate şi apărare (armată, poliţie) şi trebuie să fie şi ele acoperite de reformă”, se arată în documentul amintit.
Foto: Arhivă
ECONOMIE
Preț record la gazul importat de România. Este de aproape șapte ori mai mare față de anul trecut. Ce cantitate se află în depozite

Datele publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată că pentru luna aprilie gazul a intrat în ţară cu un preţ de 1.200 dolari/mia de metri cubi (491 lei/MWh), un record absolut.
Pentru comparaţie, în aprilie 2021 preţul gazului importat era de 185 de dolari pe mia de metri cubi. Pe Bursa de la Viena, CEGH, tranzacţiile pentru iarnă se încheie la un preţ de peste 2.000 de dolari pe mia de metri cubi.
„În situaţia geopolitică de acum, sincer mă aşteptam să vină gazele peste mine, să fie o cerere mare de injecţie în depozitele subterane. Dar din cererile de rezervare văd că majoritatea cantităţilor ar urma să vină în octombrie şi nu înţeleg de ce“, spune Vasile Cârstea, directorul general al Depogaz, filială a Romgaz care gestionează peste 90% din capacitatea de înmagazinare a României.
Potrivit acestuia, acum depozitele sunt pline în proporţie de 44% în contextul în care sunt deja state europene, cum este cazul Poloniei, care au depozitele pline pentru pregătirea iernii.
„Noi putem injecta circa 20-22 de milioane de metri cubi pe zi, dar lucrăm la o capacitate de circa 40%. Mai departe, pe zona de extracţie, deja putem ajunge la 30 de milioane de metri cubi pe zi. Dar eu nu simt o preocupare în acest moment în direcţia înmagazinării, iar asta vine din politicile comerciale ale companiilor. Degeaba am eu capacitatea de extracţie, dacă nu am energia în depozite.“
Nicolae Ciucă: Preţul gazului nu poate fi controlat decât prin ordonanţa de urgenţă pe care am elaborat-o înainte de 1 aprilie
Preţul gazului nu poate fi controlat decât prin ordonanţa de urgenţă elaborată înainte de 1 aprilie şi a menţionat că pentru această iarnă preţul este cel reglementat prin această ordonanţă a declarat premierul Nicolae Ciucă
„Vom putea să susţinem că pentru iarna viitoare avem gaz. Preţul gazului în momentul de faţă nu poate fi controlat decât prin ordonanţa de urgenţă pe care am elaborat-o înainte de 1 aprilie, iar pentru această iarnă, iarna 2022/2023, preţul este reglementat prin această ordonanţă”, a explicat premierul.
„Am şi spus cât se poate de clar că de la o zi la alta situaţia este cât se poate de dinamică. Şi atunci când am decis în coaliţie să emitem această ordonanţă cu perioadă de aplicare un an de zile, am considerat că este necesar ca, în funcţie de evoluţie, în funcţie de dinamica pieţei, să continuăm să monitorizăm şi să analizăm astfel încât, înainte ca ordonanţa să finalizeze producerea de efecte, să avem o altă decizie în acest sens”.
Surse Digi24: Guvernul ia în calcul raționalizarea gazelor pentru companii în această iarnă
Surse guvernamentale au declarat, luni, pentru Digi24.ro, că Guvernul ia în calcul raționalizarea gazului natural pentru companii în această iarnă, dacă vor fi probleme de aprovizionare. Sursele citate susțin că pentru populație gazul nu va fi raționalizat, iar prețul va rămâne plafonat până anul viitor în aprilie.
România își asigură în acest moment în proporție de 85% necesarul de gaze naturale, urmând ca în perioada următoare, odată cu creșterea producție de gaz din Marea Neagră de către compania Black Sea Oil & Gas procentul să ajungă la 90%.
Guvernul caută deja surse alternative pentru aprovizionarea cu gaze naturale. În acest sens, urmează să fie semnat un memorandum cu Emiratele Arabe Unite, însă surse guvernamentale susțin că în discuțiile avute până acum, Emiratele au transmis părții române că vor putea asigura aprovizionarea cu gaze doar în anumite condiții, în funcție de disponibilitate. În același timp, se încearcă aprovizionarea cu gaze din Azerbaidjan.
Există discuții și cu Turcia pentru tranzitul gazului din Azerbaidjan, precum și pentru descărcarea de gaz natural lichefiat din Emirate. De asemenea, gazul natural lichefiat poate fi adus și din Statele Unite.
Totuși, dacă România nu va reuși să își asigure necesarul de gaze din import în această iarnă, Guvernul analizează deja posibile măsuri.
ECONOMIE
Analist economic: Rata la un credit de 250.000 de lei, luat pe 30 de ani, se va dubla. ”Ne așteaptă o primăvară foarte scumpă”

Ratele vor crește foarte mult în perioada următoare, spune analistul financiar Adrian Negrescu. Acesta a comentat, într-un interviu pentru Europa Liberă, creșterea ROBOR, majorarea dobânzii cheie de către BNR și creșterea inflației.
De asemenea, a oferit și un exemplu legat de modul în care vor crește ratele.
”Majorarea dobânzii cheie cu un punct procentual va duce la o creștere a indicelui ROBOR cu unul până la două puncte procentuale și a IRCC-ului, probabil din toamnă, cu un asemenea nivel.
Ne așteptăm la un ROBOR de 7-8% e luna viitoare și la un IRCC de peste 5% undeva în luna octombrie.
Asta va însemna că, de exemplu, rata la un credit imobiliar de 250.000 de lei luat pe 30 de ani va ajunge undeva la 2.600 de lei, în condițiile în care anul trecut rata era de 1.350-1.400 de lei.
Putem vorbi de o dublare a ratelor în viitor. Acum, pentru același credit, rata este deja de 2.200 de lei, deci cu aproape 1.000 de lei mai mare față de anul trecut.
Ne așteaptă, din păcate, o primăvară a anului 2023 extrem de scumpă, mai scumpă decât cea din din acest an pentru că prin compensarea facturilor la energie și gaze nu am făcut altceva decât să ascundem gunoiul sub preș” a spus acesta pentru Europa Liberă.