Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

În 2022 a fost una dintre cele mai călduroase luni iulie înregistrate vreodată. Nivelul gheții din Antarctica, la un minim istoric

Publicat

Potrivit Organizației Mondiale de Meteorologie (OMM), temperaturile au fost cu aproape 0,4℃ peste media 1991-2020 în mare parte din Europa, sud-vestul și vestul Europei fiind regiunile cele mai afectate din cauza unui val de căldură intensă la jumătatea lunii iulie.

„Acest lucru se întâmplă în ciuda fenomenului La Niña, care ar trebui să aibă o influență de răcire”, a explicat purtătorul de cuvânt al OMM, Clare Nullis.

„Am văzut acest lucru în unele locuri, dar nu la nivel global”, a adăugat ea, precizând că a fost „unul dintre cele mai calde trei [iulie] înregistrate, ușor mai rece decât iulie 2019 și mai cald decât 2016 – dar diferența este prea strânsă pentru a fi stabilită”.

Temperaturi maxime record în mai multe țări din Europa

Portugalia, vestul Franței și Irlanda au depășit maximele record, în timp ce Anglia a atins pentru prima dată valori de 40℃.

Recordurile naționale din toate timpurile pentru temperaturile maxime zilnice au fost, de asemenea, depășite în Țara Galilor și Scoția.

Spania a avut, de asemenea, cel mai cald iulie, cu o temperatură medie națională de 25,6°C – cu un val de căldură între 8 și 26 iulie care a fost cel mai intens și cu cea mai lungă durată înregistrată vreodată.

Utilizând datele furnizate de Serviciul Copernicus privind schimbările climatice al Comisiei Europene, agenția meteorologică a ONU a confirmat că Europa a avut a șasea cea mai caldă lună iulie.

Căldura s-a deplasat mai la nord și la est, aducând temperaturi foarte ridicate în alte țări, inclusiv în Germania și în unele părți ale Scandinaviei, iar în mai multe localități din Suedia au fost doborâte recorduri locale și recorduri istorice pentru luna iulie.

Răcire a vremii sub normal în Cornul Africii și Asia Centrală

În același timp, din Cornul Africii până în sudul Indiei și o mare parte din Asia Centrală până în cea mai mare parte a Australiei s-au înregistrat temperaturi sub medie.

În plus, temperaturile au fost în general sub medie în Georgia și în cea mai mare parte a Turciei.

Gheața de la poli, la un nivel minim istoric

În luna iulie s-a înregistrat, de asemenea, cel mai scăzut nivel al gheții din Marea Antarctică înregistrată vreodată, cu șapte procente sub medie.

Gheața din Marea Arctică a fost cu patru procente sub medie, situându-se pe locul 12 în topul celor mai scăzute niveluri pentru luna iulie, conform înregistrărilor prin satelit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax