Connect with us
Publicitate

Economie

ÎNCHISOARE cu executare pentru fosta angajată CEC Bank Zlatna care a furat peste UN MILION de euro de la clienți

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat decizia finală în cazul fostei angajate CEC Bank Zlatna, Elena Meteşan, acuzată că a delapidat peste 1 milion de euro. Femeia a fost condamnată la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pedeapsa fiind majorată de instanţa superioară  după ce inițial aceasta primise o pedeapsă de 3 ani cu executare.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat luni decizia finală în „Dosarul escrocheriei de la Zlatna” ce o priveşte pe Elena Meteşan, fostă angajată a CEC Bank Zlatna, care a delapidat unitatea bancară cu peste 1 milion de euro. În primă instanță, ea a primit 3 ani de închisoare cu executare, dar Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a atacat decizia la instanța superioară.

În urma judecării dosarului la Curtea de Apel Alba Iulia, a fost desființată decizia inițială aplicată inculpatei Meteşan Elena de 3 ani închisoare și a fost majorată la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare (185 acte materiale).

Decizia integrală a Curții de Apel Alba Iulia în cazul lui Meteșan Elena:

„Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi partea civilă CEC Bank SA Bucureşti împotriva sentinţei penale nr. 210/20.11.2017 pronunţate de Tribunalul Alba în dosarul nr. 3839/107/2017. Desfiinţează sentinţa penală apelată, sub aspectul laturii penale a cauzei în ce priveşte durata pedepsei principale aplicate inculpatei Meteşan Elena şi numărul actelor materiale reţinute ca şi componentă a acuzaţiei şi sub aspectul laturii civile, în ce priveşte moneda de plată a despăgubirilor civile şi precizarea momentului de la care curge obligaţia de plată a dobânzii legale şi procedând la o nouă judecată în aceste limite: Majorează pedeapsa principală aplicată inculpatei Meteşan Elena pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare (185 acte materiale) prev. de art. 295 alin. 1 Cod penal rap. art. 309 din Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 din Cod penal şi art. 396 alin. 10 Cod de Procedură Penală, de la 3 ani închisoare, la 5 ani şi 6 luni închisoare. În temeiul art. 72 alin. 1 Cod Penal, scade din pedeapsa aplicată durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu, cu începere din 9.09.2016 până în 21.05.201 8. Obligă inculpata Meteşan Elena Ia plata către partea civilă CEC Bank SA Bucureşti a sumelor de 4.227.940.06 lei şi 235.981.21 euro sau echivalent în lei Ia data efectuării plăţii, cu dobânda legală calculată de Ia momentul despăgubirii clienţilor băncii, până la data achitării integrale a debitului. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate”.

În 21 noiembrie 2017, Elena Meteşan, fostă angajată CEC Bank Zlatna, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare, pentru delapidare, în dosarul escrocheriei în urma căreia sute de clienţi ai băncii au suferit prejudicii. De asemenea, a fost obligată la  plata sumelor de 4.227.940 lei şi 235.98 euro pentru prejudiciu cauzat.

Citeşte şi Angajata CEC din Zlatna, condamnată pentru delapidare, spune că s-a răzbunat pe bancă! Ar fi donat banii

Meteșan alături de o altă angajată a CEC Bank Zlatna i-au indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu au deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar. Oamenii au descoperit neregulile abia când au mers să ceară extrase de cont şi, iniţial, acestea nu le-au eliberat. Sunt cazuri în care unii clienţi au rămas fără sume ce ajung la aproape 100.000 de euro.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

„Inculpata Meteșan Elena, în calitate de funcționar public-angajat în cadrul CEC BANK – Agenția Zlatna în funcția de ofițer de cont, în perioada noiembrie 2005-august 2016, în baza unei rezoluții infracționale unice, și-a însușit mai multe sume de bani, constând atât în depuneri efectuate de clienții băncii, cât și în sume de bani remise de aceștia în vederea depunerii, fiind afectați un număr de 297 clienți și provocând un prejudiciu cumulat în valoare de 6.321.886,78 lei și 273.744 euro.

Cu privire la inculpata Popa Victoria s-a dispus disjungerea cauzei și continuarea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare, precum și efectuarea de verificări cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate