Connect with us
Advertisement

Blaj

Inovație revoluționară pentru piața auto, la BLAJ. Un senzor produs de BOSCH ar putea relansa industria Diesel

bosch blaj

Publicat

Un senzor produs la fabrica Bosch din Blaj, reprezintă unul dintre cele mai importante elemente de care Volskwagen, dar posibil și alți producători auto, își leagă speranțele de redresare a pieței automobilelor diesel. Soluţia inventată de Bosch permite motoarelor diesel să emită doar 13 mg/km oxizi de azot, limita obligatorie UE fiind de 120 mg/km. “Fiind lideri pe tehnologia diesel nu ne putem uita cum dieselul dispare. Am creat acest sistem care reduce nivelul oxizilor de azot de zece ori”, a declarat Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch în România.

Bosch printre ai cărui clienţi se află toţi marii producători auto globali, de la Volkswagen AG la General Motors şi Fiat Chrysler NV, îşi intensifică lupta împotriva declinului cotei de piaţă a automobilelor diesel, care a început în 2015, odată cu Dieselgate. Germanii au anunţat o inovaţie revoluţionară în tehnologia diesel care va face ca automobilele echipate cu astfel de motoare să mai reziste multă vreme pe piaţă. Senzorul produs la Blaj reprezintă o componentă importantă a acestei inovații.

Context

Din 2017, legislaţia europeană a cerut ca noile modele de autovehicule pentru pasageri, testate în conformitate cu RDE pe un traseu cu drumuri urbane, extraurbane şi autostrăzi, să emită cel mult 168 miligrame de NOx pe kilometru. Din 2020, această limită va fi redusă la 120 miligrame. Dar, chiar şi astăzi, autovehiculele echipate cu tehnologia diesel Bosch pot atinge 13 miligrame de NOx în cadrul ciclului de testare RDE.

Aceasta înseamnă aproximativ o zecime din limita care se va aplica începând cu 2020. Și chiar în cazul deplasării în condiţii urbane deosebit de dificile, când parametrii testării depăşesc cerinţele legale, emisiile medii ale autovehiculelor de test Bosch sunt de 40 de miligrame pe kilometru. Inginerii Bosch au ajuns la acest progres decisiv în ultimele luni.

“Acest sistem diesel este gata de a fi implementat, depinde de partenerii cu care lucrăm în mod tradiţional pe sisteme diesel, principalii producători de automobile din Europa şi din lume. Viteza cu care va fi implementat va depinde şi de ei. Noi avem practic soluţia deja viabilă. Cât va mai rezista dieselul pe piaţă este foarte greu de spus, dar în momentul în care vii pe piaţă cu o asemenea soluţie care îţi reduce emisiile de oxid de azot la o zecime din ceea ce se cere în 2020 eu cred că dieseul va avea viaţă lungă”, a adăugat Boldijar.

Sursă: capital.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Catalin

    luni, 19.11.2018 at 23:38

    Un senzor nu face decat sa detecteze/ masoare un/ niste parametri.De unde si pana unde reduce emisiile? Poate daca le masoara in acelasi mod fraudulos in care au facut-o si pana acum…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement