Actualitate
Întâlniri între primarul Mircea Hava și reprezentanții ONG-urilor din Alba Iulia. Se dorește susținerea proiectelor elaborate de acestea
Agenda de lucru a primarului Mircea Hava va conţine săptămâna viitoare o întâlnire cu reprezentanţi ai asociaţiilor şi fundaţiilor care activează în mediul neguvernamental, pe raza municipiului Alba iulia, iar scopul este de a identifica pârghiile necesare pentru susținerea proiectelor elaborate de acestea.
Întâlnirea are menirea de a trasa un mod de lucru între administraţia locală şi ONG-uri pentru susţinerea proiectelor elaborate de către acestea, privind accesarea de fonduri nerambursabile. Primăria ar putea avea calitatea de partener în aceste proiecte, susţinând astfel o cotă necesară cofinanţării, în cazul în care aceste proiecte subscriu nevoilor de dezvoltare ale municipiului, respectiv întrunesc aspecte care concură la completarea proiectelor realizate de către municipalitate.
“Vom susţine cofinanţarea proiectelor din fonduri nerambursabile publice şi private, care vin în sprijinul albaiulienilor şi pe care le vom regăsi implementate aici, în oraş. Cunoaştem probleme de finanţare ale sectorului neguvernamental şi vrem să ajutăm acolo unde se dovedeşte seriozitate şi utilitate. Această primă întâlnire şi următoarele care îi vor succede vizează şi consolidarea unei metodologii de lucru şi relaţionare între primărie şi mediul neguvernamental, care va reflecta un punct comun acestor două părţi, supus aprobării Consiliului Local şi utilizat ulterior în cadrul relaţiilor de colaborare. Desigur, va exista şi o comisie care va evalua solicitările pentru că susţinerea noastră să fie pe deplin justificată”, a transmis reprezentantul administraţiei locale.
– activități culturale – producţii inovative din sfera artelor vizuale, digitale, organizarea de evenimente, etc.
– promovare turistică – producţii media care include brandul turistic al oraşului, apariţii în publicaţii de specialitate prestigioase, reviste de tranzit, etc.
– educaţie alternativă – utilizarea spaţiilor Cetăţii pentru activităţi educative
– servicii sociale
– protecţia mediului şi ecologie urbană – extinderea zonelor verzi din municipiul Alba Iulia, utilizarea bicicletelor în scop recreativ, dar şi economic
– dezvoltarea resurselor umane conform nevoii pieţii muncii locale
– dotarea urbană – locuri de joacă, fitness în aer liber, parcaje de biciclete etc.
– promovarea potenţialului cultural istoric – activităţi culturale şi ştiinţifice
În egală măsură, participanţii vor fi consultaţi şi informaţi cu privire la mecanismele de finanţare nerambursabilă din legislaţia natională de care dispune administraţia locală. Acestea pot fi folosite ca instrumente de lucru pentru atingerea obiectivelor ONG-urilor.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News