Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Intrare gratuită pentru copii și tineri, de 1 Iunie, în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Programul de funcționare

Publicat

Cu ocazia zilei de 1 Iunie – Ziua Copilului, toți copiii și tinerii care au mai puțin de 18 ani vor beneficia de intrare gratuită în Parcul Dendrologic din Alba Iulia.

Programul de funcționare este cel normal, între orele 9:00 și 21:00, cu intrare până la orele 20:00, au transmis reprezentanții parcului. 

Parcul Dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia este o minune peisagistică a Transilvaniei, fiind primul parc de acest fel construit direct în pădure, pe un deal. Rezultatul este un stil peisajer liber care te încântă de le primul pas dincolo de poarta de la intrare. Parcul, în suprafață de 21 de hectare, adăpostește peste 1100 de specii din toate colțurile lumii și un mare număr de păsări, în special insectivore, care și-au găsit adăpost în acest colț de rai.

O excursie de o zi sau două la Alba Iulia nu poate exclude o vizită la parcul dendrologic, aflat la numai câțiva kilometri. Accesul este foarte ușor: din drumul național care duce spre Zlatna, se face stânga înainte de Micești, pe Strada Varese, apoi dreapta pe Strada Nazareth Ilit și apoi din nou stânga, pe Strada Valea Popii, până la parc. În față există o parcare gratuită încăpătoare.

Drumul poate fi parcurs și pe jos în mai puțin de o oră, sau cu bicicleta, urmând aceleași indicații.

Indiferent cum ar călători cineva spre „minunea” din Valea Popii, recompensa este aceeași: 21 de hectare de pădure frumoasă, cu alei de promenadă printre specii rare de plante și cu locuri de odihnă de unde nu îți vine să mai pleci.

Pentru îndeplinirea funcțiilor sale, parcul este protejat și amenajat ca rezervație dendrologică în stilul peisager, ceea ce îi sporește importanța estetică și vitalizantă pentru vizitatori.

Parcul dendrologic adoptă stilul peisager liber care valorifică cel mai bine un teren variat și în pantă ca cel din Valea Popii; se bazează pe alei și poteci șerpuite mulând terenul ondulat existent, prelungindu-se astfel traseele de vizitare și obținând mai multe puncte de belvedere decât în cazul unui stil rectangular în care perspectiva trebuie construită artificial.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax