Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Invenția pentru credite rapide: Creditomatul. Cum funcționează și care sunt dezavantajele

Publicat

creditomat Creditomatul reprezintă cea mai nouă invenţie în materie de împrumuturi rapide. Dispozitivul, asemănător cu un bancomat, scanează buletinul şi completează automat actele pentru un credit de până la 15.000 de lei. Împrumutul este pe cât de simplu de luat, pe atât de scump. La finalul perioadei de creditare, clientul rambursează şi de patru ori mai mult decât suma primită.

O instituție financiară nebancară își ademenește clienții printr-o metodă inedită, cu ajutorul unui creditomat. Clienții care doresc ”credite de până la 15.000 de lei, doar cu buletinul, în 60 de minute”, vor trebui să facă și un drum până la bancă. În timpul indicat abia vor afla dacă solicitarea le-a fost aprobată, iar mai apoi au nevoie un extras de cont de la banca la care au cont, după care revin la mașinăria de dat credite.

Totuşi, timpul scurt de obţinere al împrumutului şi actele minime cerute fac produsul tentant însă costurile sunt pe măsură. Dobânda este de 20% pe an, la care se adaugă şi alte comisioane. Comisionul de administrare mai adaugă la dobândă 5,5% lunar. Spre exemplu, pentru un împrumut de 1.000 lei pe cinci ani, suma care ar trebui înapoiată este de 4.000 lei.

Cine vrea să ramburseze anticipat împrumutul, va plăti încă 1% din suma rămasă de dat. Acest lucru nu se întâmplă în cazul unui credit bancar. Astfel, pentru aceeaşi 1.000 de lei luaţi împrumut, la bancă veţi rambursa în total 1.245 de lei în cinci ani, faţă de 4.000 în cazul unui IFN.

Totuși, condiţiile pentru un împrumut sunt ceva mai stricte la bancă. „Un client trebuie să aibă un salariu minim pe economie, să fie angajat de minim trei luni de zile la actualul loc de muncă şi să fie OK în biroul de credit, să nu aibă datorii”, a transmis Alina Herciog, consultant credite. De la Instituţiile nebancare şi creditomate pot lua în schimb împrumut şi cei care sunt deja înregistraţi la biroul de credit ca rău platnici.

Potrivit datelor BNR, în România sunt 41.300 de credite acordate de instituţii nebancare, în valoare de 1,7 miliarde de lei, în uşoară scădere faţă de anul trecut. 

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax