Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La Alba Iulia va funcţiona un centru de colectare deşeuri şi echipamente electrice. Locuri de muncă pentru persoane din grupuri vulnerabile

Publicat

20150210_102009 La Alba Iulia va funcţiona un centru în domeniul colectării, sortării și reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice, în cadrul căruia vor fi angajate persoane din grupuri vulnerabile. Acestea vor primi un loc de muncă, servicii de informare şi consiliere.

Este vorba despre o structură de economie socială ce va funcţiona în cadrul proiectului „Creșterea oportunității de incluziune socială prin crearea de structuri de economie socială pentru grupurile vulnerabile ale populației din trei regiuni de dezvoltare ale României”. Are ca obiective îmbunătățirea situației profesionale a 64 de persoane, oferindu-le șansa unui loc de muncă în cadrul a opt structuri de economie socială dezvoltate în regiunile Vest, Centru și Nord-Est ale României.

Cele opt structuri de economie socială ce vor derula activități în domeniul colectării, sortării și reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice vor fi deschise a în municipiile Alba Iulia, Hunedoara, Sibiu și comunele Şcheia (jud. Suceava), Hărman (jud. Brașov), Sâncraiu de Mureş (jud Mureş), Săcălaz (jud. Timiş) şi Oituz (jud. Bacău).

Partenerii proiectului, Asociația RoRec, Serviciul de Ajutor Maltez în România și Municipiul Alba asigură domenii de competență complementare, ce vor contribui la succesul acestui demers de a impulsiona dezvoltarea durabilă în zonele de implementare, de a îmbunătăți situația profesională a noilor angajați și perspectivele familiilor care depind de ei.

Beneficiarii acestui proiect vor fi sprijiniți să-și identifice nevoile și interesele profesionale, pentru a-și ameliora condițiile de viață. Celor 64 de persoane li se vor oferi servicii de informare și consiliere.

În prima etapă, 43 de persoane, respectiv 29 din grupuri vulnerabile, vor fi angajate în cele opt structuri de economie socială și vor avea parte de servicii de informare la locul de muncă.

În județul Alba va funcționa o singură întreprindere, în Alba Iulia, iar din totalul de 43 de persoane din această etapă, vor fi angajate un număr egal de persoane în toate cele opt structuri de economie socială. Astfel, la Alba Iulia, vor fi angajate circa cinci persoane, care vor fi implicate în activități de colectare, sortare și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

După 16 februarie, specialiştii din cadrul proiectului se vor deplasa la grupurile țintă pentru a face recrutările.

„Parteneriatul Municipiului Alba Iulia cu asociația RoRec are deja numeroase acțiuni reușite de colectare selectivă a deșeurilor electronice, cu care ne mândrim. Iar acest proiect dedicat incluziunii sociale a grupurilor defavorizate nu este decât o continuare firească a parteneriatului nostru. Ne dorim ca structurile de economie socială ce vor fi create să aducă schimbări pozitive pe termen lung și să contribuie la bunăstarea familiilor vulnerabile.

Implicarea noastră, a Asociației RoRec și a Serviciului de Ajutor Maltez din România va face din acest proiect, un model inovator, cu rezultate concrete, în materie de incluziuni socială și integrare profesională a grupurilor defavorizate, cu aplicabilitate extinsă în viitor”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax