Connect with us
Publicitate

Actualitate

Lecţii cu teste online şi concurs cu premii pentru elevi din Alba, clasele III-XII. Proiect IŞJ pentru motivarea copiilor să înveţe

elevi

Publicat

elevi scoala Un număr de 15.000 elevi din județul Alba, din clasele III-XII vor avea acces din această toamnă la o platformă online cu lecţii, teste şi concurs cu premii, prin care vor fi motivaţi să înveţe şi să-şi completeze cunoştinţele din cele opt domenii de competenţe-cheie, printre care exprimare şi comunicare în limba maternă şi străine, matematică, informatică şi ştiinţe, în funcţie de anul de studiu.

Proiectul “De ce şi cum învăţ” prin intermediul căruia a fost dezvoltat site-ul viataeminunată.ro are o valoare de 4.384.148 lei, este finanţat de FSE şi Ministerul Educaţiei şi a fost lansat, marţi, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Obiectivul principal al proiectului este de a ameliora și de a evalua motivația și competența elevilor de a învăța, de a conştientiza modul în care învățarea conduce la satisfacerea nevoilor fundamentale.

Iniţiatorii susţin că astfel va crește nu doar implicarea elevilor în actul educativ, ci se va consolida și o perspectivă clară, integratoare asupra lucrurilor și a comportamentului, ceea ce va duce și la o asumare a propriei dezvoltări.

Materialele ce vor fi accesibile în site, cel mai probabil din noiembrie, vor constitui sprijin pentru dobândirea competențelor-cheie si profesionale pentru elevi, cu accent pe dezvoltarea abilităților personale, în sensul unei corelări a educaţiei cu nevoile pieței muncii și ale societății.

O atenție deosebită va fi acordată elevilor din mediul rural, prin crearea de mecanisme, instrumente și servicii specifice, potrivit sursei citate.

În cadrul proiectului, a fost realizat portalul-suport cu materiale, iar elevii vor beneficia de consiliere şi instruire.

Selecţia elevilor care vor avea acces la acest proiect, dar şi la concursul cu premii în bani organizat pentru motivarea învăţării a fost făcută de către şcoli.

Competiţia se va desfășura în două etape, în care se pot câștiga premiul de participare, respectiv premiile I, II sau III. Având în vedere scopul concursului, materialele propuse nu vor fi dificile și vor putea fi parcurse relativ ușor de participanți. Accesul pe platforma de concurs este liber și se poate realiza și de acasă.

Concursul este organizat sub formă de joc, pe 6 niveluri (câte 2 clase grupate, III-IV; V-VI; etc), fiecare cu 5 subniveluri. Elevii înscriși obțin puncte, avansează pe niveluri, în urma rezolvării corecte a exercițiilor propuse. Elevii vor putea propune prietenilor anumite activități, după parcurgerea lor cu succes, vor primi puncte și cei care le-au sugerat.

“Prin acest concurs ne propunem să ajutăm elevii să conștientizeze importanța lucrurilor studiate la școală prin construirea unei perspective integratoare, transdisciplinară. Astfel ei vor vedea cât de importantă este învățarea, pentru atingerea unei satisfacții de viață ridicate, corespunzătoare unui nivel cultural superior, dar și modalitatea sănătoasă de abordare a ei”, mai precizează iniţiatorii proiectului.

Materialele prezentate pe site în secțiunea destinată învățării oferă o scurtă prezentare a celor mai importante instrumente pe care elevii le pot găsi în cele opt domenii de competență. În concurs se va evalua în ce măsură elevii sunt conștienți de importanța acestor instrumente, și de modul în care ele sunt privite de pe niveluri culturale diferite.

Detalii despre concurs

elev scoala În prima etapă elevii vor accesa site-ul www.viataeminunata.ro, se vor loga, apoi vor putea studia lecțiile propuse ori intra pentru evaluări în concurs.

Profesorul care coordonează elevii va urmări activitatea elevilor pe site. El poate invita elevii să desfășoare anumite activități în prezența lui, pentru a se asigura de onestitatea răspunsurilor din concurs, deoarece el va valida participarea la concurs a elevilor.

Pentru a câștiga premiul de participare, elevii trebuie să parcurgă teste și să câștige un anumit număr de puncte, care va fi menționat pe site-ul concursului, la momentul începerii lui.

Pentru a câștiga premiile, elevii trebuie să treacă de prima etapă și să participe și la a doua. Această etapă se va realiza pe secțiuni de concurs. Calificarea în etapa a II-a se va realiza în baza punctajului obținut. Vor fi 5 secțiuni de concurs, secțiunea în care participă o pot alege singuri, ori pot solicita sprijinul profesorilor consilieri.

În etapa a doua participanții vor realiza o lucrare, în una din formele acceptate în concurs, prin care vor argumenta asupra importanței dobândirii unui anumit instrument pentru satisfacerea nevoilor fundamentale ori o bună participare la viața socială.

Lucrările realizate vor fi evaluate de un juriu, care va acorda premiile, în baza unei metodologii specifice care poate ține cont și de activitatea din prima etapă a concursului. Pentru fiecare clasă, pe fiecare secțiune, se va acorda un premiu I, trei premii II și trei premii III. Pentru câștigarea premiilor II și III se poate lucra și în echipe de doi sau trei elevi.

Cei mai buni elevi vor fi premiați, astfel:
Valoare și număr premii acordate (sunt 10 clase, III-XII și cinci secțiuni de concurs).
Premiul I – 400 lei – 50 – câte un premiu pe secțiune/clasă,
Premiul II – 300 lei – 150 – câte 3 premii pe secțiune/clasă,
Premiul III – 200 lei – 150 – câte 3 premii pe secțiune/clasă.

Cei care nu primesc unul dintre aceste premii pot primi premiul de participare în valoare de 70 lei, dacă participă și obțin în concurs un număr minim de puncte stabilit de organizatorii concursului.

Numărul total al premiilor este de 14.650.

În cadrul proiectului, numărul de beneficiari este de 15.000 elevi din județul Alba, clasele III-XII.
Materialele proiectului pot fi însă parcurse de un număr mai mare de utilizatori, după finalizarea concursului.
De asemenea, pe site se pot organiza și alte concursuri, după finalizarea celui din cadrul proiecului, asfel că numărul beneficiarilor direcți și indirecți va fi și mai mare.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 5 luni, până în 28 decembrie 2016, cu finanţare 75% de la Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, respectiv 25% de la MECȘ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. darius sbuchea

    vineri, 20.11.2015 at 20:52

    Caut saitul

  2. eduard

    vineri, 27.11.2015 at 13:58

    vreau sa castig si sa invat

  3. Denysa Selagea

    miercuri, 02.12.2015 at 18:20

    Sper sa-mi iasa! Sper sa-mi iasa! Sper sa-mi iasa!!!!!!

  4. LUCIA

    luni, 21.12.2015 at 12:29

    Varog frumos vreau sa raspund la subiectele voastre si sa fiu inscrisa cat mai repede

  5. Andrei

    duminică, 10.07.2016 at 18:10

    PARTICIPPP

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate