Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lecţii cu teste online şi concurs cu premii pentru elevi din Alba, clasele III-XII. Proiect IŞJ pentru motivarea copiilor să înveţe


Publicat

elevi

elevi scoalaUn număr de 15.000 elevi din județul Alba, din clasele III-XII vor avea acces din această toamnă la o platformă online cu lecţii, teste şi concurs cu premii, prin care vor fi motivaţi să înveţe şi să-şi completeze cunoştinţele din cele opt domenii de competenţe-cheie, printre care exprimare şi comunicare în limba maternă şi străine, matematică, informatică şi ştiinţe, în funcţie de anul de studiu.

Proiectul “De ce şi cum învăţ” prin intermediul căruia a fost dezvoltat site-ul viataeminunată.ro are o valoare de 4.384.148 lei, este finanţat de FSE şi Ministerul Educaţiei şi a fost lansat, marţi, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Obiectivul principal al proiectului este de a ameliora și de a evalua motivația și competența elevilor de a învăța, de a conştientiza modul în care învățarea conduce la satisfacerea nevoilor fundamentale.

Iniţiatorii susţin că astfel va crește nu doar implicarea elevilor în actul educativ, ci se va consolida și o perspectivă clară, integratoare asupra lucrurilor și a comportamentului, ceea ce va duce și la o asumare a propriei dezvoltări.

Materialele ce vor fi accesibile în site, cel mai probabil din noiembrie, vor constitui sprijin pentru dobândirea competențelor-cheie si profesionale pentru elevi, cu accent pe dezvoltarea abilităților personale, în sensul unei corelări a educaţiei cu nevoile pieței muncii și ale societății.

O atenție deosebită va fi acordată elevilor din mediul rural, prin crearea de mecanisme, instrumente și servicii specifice, potrivit sursei citate.

În cadrul proiectului, a fost realizat portalul-suport cu materiale, iar elevii vor beneficia de consiliere şi instruire.

Selecţia elevilor care vor avea acces la acest proiect, dar şi la concursul cu premii în bani organizat pentru motivarea învăţării a fost făcută de către şcoli.

Competiţia se va desfășura în două etape, în care se pot câștiga premiul de participare, respectiv premiile I, II sau III. Având în vedere scopul concursului, materialele propuse nu vor fi dificile și vor putea fi parcurse relativ ușor de participanți. Accesul pe platforma de concurs este liber și se poate realiza și de acasă.

Concursul este organizat sub formă de joc, pe 6 niveluri (câte 2 clase grupate, III-IV; V-VI; etc), fiecare cu 5 subniveluri. Elevii înscriși obțin puncte, avansează pe niveluri, în urma rezolvării corecte a exercițiilor propuse. Elevii vor putea propune prietenilor anumite activități, după parcurgerea lor cu succes, vor primi puncte și cei care le-au sugerat.

“Prin acest concurs ne propunem să ajutăm elevii să conștientizeze importanța lucrurilor studiate la școală prin construirea unei perspective integratoare, transdisciplinară. Astfel ei vor vedea cât de importantă este învățarea, pentru atingerea unei satisfacții de viață ridicate, corespunzătoare unui nivel cultural superior, dar și modalitatea sănătoasă de abordare a ei”, mai precizează iniţiatorii proiectului.

Materialele prezentate pe site în secțiunea destinată învățării oferă o scurtă prezentare a celor mai importante instrumente pe care elevii le pot găsi în cele opt domenii de competență. În concurs se va evalua în ce măsură elevii sunt conștienți de importanța acestor instrumente, și de modul în care ele sunt privite de pe niveluri culturale diferite.

Detalii despre concurs

elev scoalaÎn prima etapă elevii vor accesa site-ul www.viataeminunata.ro, se vor loga, apoi vor putea studia lecțiile propuse ori intra pentru evaluări în concurs.

Profesorul care coordonează elevii va urmări activitatea elevilor pe site. El poate invita elevii să desfășoare anumite activități în prezența lui, pentru a se asigura de onestitatea răspunsurilor din concurs, deoarece el va valida participarea la concurs a elevilor.

Pentru a câștiga premiul de participare, elevii trebuie să parcurgă teste și să câștige un anumit număr de puncte, care va fi menționat pe site-ul concursului, la momentul începerii lui.

Pentru a câștiga premiile, elevii trebuie să treacă de prima etapă și să participe și la a doua. Această etapă se va realiza pe secțiuni de concurs. Calificarea în etapa a II-a se va realiza în baza punctajului obținut. Vor fi 5 secțiuni de concurs, secțiunea în care participă o pot alege singuri, ori pot solicita sprijinul profesorilor consilieri.

În etapa a doua participanții vor realiza o lucrare, în una din formele acceptate în concurs, prin care vor argumenta asupra importanței dobândirii unui anumit instrument pentru satisfacerea nevoilor fundamentale ori o bună participare la viața socială.

Lucrările realizate vor fi evaluate de un juriu, care va acorda premiile, în baza unei metodologii specifice care poate ține cont și de activitatea din prima etapă a concursului. Pentru fiecare clasă, pe fiecare secțiune, se va acorda un premiu I, trei premii II și trei premii III. Pentru câștigarea premiilor II și III se poate lucra și în echipe de doi sau trei elevi.

Cei mai buni elevi vor fi premiați, astfel:
Valoare și număr premii acordate (sunt 10 clase, III-XII și cinci secțiuni de concurs).
Premiul I – 400 lei – 50 – câte un premiu pe secțiune/clasă,
Premiul II – 300 lei – 150 – câte 3 premii pe secțiune/clasă,
Premiul III – 200 lei – 150 – câte 3 premii pe secțiune/clasă.

Cei care nu primesc unul dintre aceste premii pot primi premiul de participare în valoare de 70 lei, dacă participă și obțin în concurs un număr minim de puncte stabilit de organizatorii concursului.

Numărul total al premiilor este de 14.650.

În cadrul proiectului, numărul de beneficiari este de 15.000 elevi din județul Alba, clasele III-XII.
Materialele proiectului pot fi însă parcurse de un număr mai mare de utilizatori, după finalizarea concursului.
De asemenea, pe site se pot organiza și alte concursuri, după finalizarea celui din cadrul proiecului, asfel că numărul beneficiarilor direcți și indirecți va fi și mai mare.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 5 luni, până în 28 decembrie 2016, cu finanţare 75% de la Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, respectiv 25% de la MECȘ.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. darius sbuchea

  vineri, 20.11.2015 at 20:52

  Caut saitul

 2. eduard

  vineri, 27.11.2015 at 13:58

  vreau sa castig si sa invat

 3. Denysa Selagea

  miercuri, 02.12.2015 at 18:20

  Sper sa-mi iasa! Sper sa-mi iasa! Sper sa-mi iasa!!!!!!

 4. LUCIA

  luni, 21.12.2015 at 12:29

  Varog frumos vreau sa raspund la subiectele voastre si sa fiu inscrisa cat mai repede

 5. Andrei

  duminică, 10.07.2016 at 18:10

  PARTICIPPP

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

Pe mâna cui lași municipiul AIUD, după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar

Publicat

Duminică 27 septembrie, după ora 9 seara, vom afla rezultatele alegerilor locale la AIUD şi vom şti cine va fi primarul orașului în următorii 4 ani. 

Orașul este condus în prezent de un primar PNL, Oana Badea. Cuvântul final în privința celui care câștigă alegerile de la Aiud, îl au însă cetățenii care merg la vot.

Citește și Pe mâna cui lași ALBA IULIA după alegerile locale? LISTA candidaților la funcția de primar, în ordinea de pe buletinul de vot

Aici, pe Alba24, afli prima dată cine a câştigat la alegeri locale 2020 pentru Primăria Aiud.

Primele rezultate ale alegerilor locale 2020 pentru Primăria Aiud vor fi anunţate duminică 27 septembrie după ora 21:00, când se închid urnele în toată ţara.

Alegeri locale, 27 septembrie: Cine candidează în 2020 la Primăria Aiud:

Alexandru Man – PMP

Aurel-Dorin Munteanu – Pro România

Delia-Angela Gheorghita – PSD

Dragoș-Ionuț Crișan – USR

Gheorghe Man – Independent

Ionela-Mariana Danciu – Independent

Iulia-Adriana-Oana Badea – PNL

Mircea-Ciprian Bogdan – ALDE

Conform recensământului efectuat în 2011, populația municipiului Aiud se ridică la 22.876 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 28.934 de locuitori.

Citește și ALEGERI PRIMAR 2020- LISTE OFICIALE: Cine candidează în cele 11 orașe și municipii din Alba. Numele și locul pe buletinul de vot

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă: Echipa PRO România – PRO Aiud

Publicat

Deoarece am fost întrebat, destul de des, cine sunt oamenii din echipa PRO România Aiud, vă rog să-mi permiteți să-i prezint:

1. Liviu Octavian RUSU – inginer, primar, viceprimar și consilier local;

2. Ioan GRUIȚĂ – economist, cu o mare experiență în mediul privat. După o lungă perioadă petrecută în afara țării, s-a întors in Aiud, obținând două mandate de conslier local;

3. Vasile PALCĂU – subinginer, actualmente pensionar, ultimul loc de muncă fiind TO2 – I.M.A.;

4. Șandor HAGYMAS – antreprenor, conduce o firmă care activează în domeniul transporturilor, cu 27 angajați și o cifră de afaceri de peste 2 milioane euro;

5. Domnica Ionela NAZARE – sociolog. A activat în sistemul de pază și apărare în cadrul Penitenciarului Aiud, peste 23 de ani, având și o bogată experiență în accesarea de fonduri europene, expert tip A pe POSDRU;

6. Elena SZEKELY – profesor la Colegiul ”Titu Maiorescu”;

7. Vasile TOȘA – inginer, pensionat ”de la Beny”, cum îi place domniei sale să spună;

Din echipă mai fac parte: Bota Daniel Cristian, Sas Gligor, Balica Adriana, Moloca Larius Ciprian, Țiboc Vasile, Moga Tarfin, Bursa Gligor, Lazăr Ioan, Moloca Liviu, Coltor Teodor și Gruiță Maria.

Personal am ales să nu aplic principiul: ”dacă nu curge, pică”, motiv pentru care, spre deosebire de ceilalți candidați, care s-au înscris primii pe listă, am decis ca eu să închei lista de consilieri locali ai PRO România.

Sunt onorat de a face parte din această echipă, le mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată, promit să nu-i dezamăgesc, lucru pe care-l fac și în fața aiudenilor.

Îmi doresc ca 27 septembrie, să fie ziua în care să putem spune:

HAI SĂ FACEM TREABĂ!!!

Ec. Ing. Dorin Munteanu

Candidat PRO România – Pro Aiud

COMANDAT DE PRO ROMÂNIA FILIALA ALBA

PUBLICAT / EXECUTAT DE SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

CUI MANDATAR FINANCIAR COORDONATOR 21200010

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: Sorin Vasile este candidatul PRO România la Primăria orașului Cugir

Publicat

Duminică, îmi veți găsi numele pe buletinul de vot pentru funcția de primar și în fruntea listei de consilieri locali ai orașului nostru, din partea PRO România.

Cu foarte mulți dintre dumneavoastră mă cunosc personal, mulți, așa cum am aflat în aceste săptămâni, îmi cunoașteți familia. Acest fapt nu poate decât să mă onoreze, pentru că nu este bucurie mai mare pentru tată, dar și pentru fiu, ca unul să afle despre celălalt că a făcut sau face cinste comunității. La fel îmi doresc și pentru fiul meu Dragoș, ca atunci când va deveni om mare, numele meu să îl facă să fie mândru.

Am fost crescut în acest respect față de semeni, față de muncă și față de locul care mi-a dat o pâine. Împreună cu colegii mei din PRO România, săptămânile acestea, v-am oprit pe stradă sau v-am bătut la ușă sau la poartă pentru a vă prezenta ideile și planurile noastre pentru dezvoltarea Cugirului. Suntem o echipă de oameni tineri și cu putere de muncă și dorim ca locuitorii din orașul nostru să rămână iar cei plecați departe să se întoarcă acasă, la Cugir.

Acest loc binecuvântat de Dumnezeu, cu o natură minunată, are un potențial de dezvoltare mult mai mare. Vă pot confirma pensionarii noștri, care au pus umărul la dezvoltarea unei industrii recunoscută la nivel național și internațional. Iar eu consider că motoarele Cugirului pot fi repornite.

Cu toții avem familii, prieteni, colegi dar și un trecut în orașul nostru. Orice om care alege să plece în altă parte e o mare pierdere. Am trăit pe pielea mea durerea de a fi departe de casă. E timpul ca fiecare zonă a orașului nostru să redevină importantă, fie că vorbim de Vinerea, Micro 7, Cindeni, Principală, Râul Mic, Sub Coastă sau cele aferente Bulevardului și piețelor. Pentru aceasta noi trebuie să vedem dincolo de aparențe și să ne întrebăm: vrem sau nu un viitor pentru Cugir?

Duminică, haideți la vot. Liberi și eliberați de presiunea partidelor mari, care promit marea cu sarea și care vor tot mai multă și mai multă putere. Vă mulțumesc pentru sinceritatea și prietenia pe care mi le-ați arătat în aceste săptămâni.

Cu prietenie,

Sorin Vasile

COMANDAT DE PRO ROMÂNIA FILIALA ALBA

PUBLICAT / EXECUTAT DE SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

CUI MANDATAR FINANCIAR COORDONATOR 21200010

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO/DOCUMENT Reacția lui Voicu Paul în scandalul ”afișelor electorale”din Alba Iulia: Nu sunt din bani publici

Publicat

Viceprimarul cu atribuții de primar și candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, Voicu Paul, reacționează la atacurile venite din partea USR legate de afișele de pe panourile informative ale Primăriei Alba Iulia care între timp au fost date jos. 

Mai exact, Voicu Paul declară că panourile Primăriei Alba Iulia nu sunt din bani publici, ci au fost o sponsorizare din partea unei companii din oraș. 

”Retorica distrugerii cu orice preț nu te califică nici măcar pentru ieșit pe stradă cu fruntea sus, ca să nu mai vorbim de administrarea unui oraș. Subiectul – bombă al ultimei săptămâni – afișele de promovare a proiectelor Primăriei – rostogolit în buclă și cu o mârșăvie de care nu îi credeam capabili de contracandidații mei, în special de USR, și-ar fi putut găsi toate răspunsurile dintr-un simplu telefon, la mine sau la orice coleg din Primărie.

S-ar fi aflat clar că nu e vorba de niciun leu cheltuit din banii publici, ci de o sponsorizare din partea unor companii care au înțeles, cum ar trebui să înțelegem toți, că orașul poate fi ajutat să crească în nenumărate feluri, inclusiv printr-o campanie de informare.

CITEȘTE ȘI: Scandalul panourilor ”electorale” din Alba Iulia TRIMIS la DNA. Parchetul și-a declinat competența către procurorii anticorupție

Însă când planul inițial e să lovești orbește, să folosești ca mare strategie electorală majuscule și semne de exclamare alăturate unor cuvinte dure, ca ilegal, penal etc. e destul de simplu să îmi explic de ce tocmai pe noi, care eram cei mai în măsură să răspundem, nu ne-a întrebat nimeni. Am văzut în mod clar, o decizie a Biroului Electoral, unde, indiferent de opinia unui magistrat sau a reprezentantului Autorității Electorale Permanente, au decis, prin vot, partidele. Prin contradicție, o speță similară de la Sebeș, a fost anulată prin decizia aceluiași birou, cu reprezentanți din aceleași partide.

Am înaintat adrese către instituțiile unde USR a făcut plângere, prin care am solicitat clarificarea sesizării USR cu rapiditate. Evident, nu se va întâmpla până la alegeri. Toate aceste aspecte sunt simplu de verificat și probat și asta se va întâmpla, vom demonstra totul clar, indiferent cine ne-ar cere socoteala.

Rămâne însă întrebarea legitimă: singurul tău argument într-o campanie electorală de o lună este un atac josnic, repetat și reluat, la o campanie uzuală, simplă, de informare, fără nimic electoral în ea? Răspunsul se va vedea în mai puțin de o săptămână, pentru că albaiulienii nu mai gustă de mai bine de 20 de ani metodele acestea talibanice de a murdări și discredita pe oricine, cu orice preț.

Îi asigur, pe oamenii noi cu metode vechi, că Alba Iulia va crește, cu sau fără ”hașstag”!”, a declarat Voicu Paul.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate