Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Licitația pentru expertiza autostrăzii demolate dintre Sebeș și Sibiu a fost anulată. Nu s-a înscris niciun ofertant

Publicat

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anulat o licitație pentru încă o expertiza a lotului III, între Sebeș și Sibiu, al autostrăzii Orăștie Sibiu. Lotul III al autostrăzii este porțiunea de teren pe care s-au făcut cele mai multe expertize din România, necesare la proiectarea și construirea unei autostrăzi.

Lotul a fost demolat parțial și refecut în regim propriu de către compania de drumuri. 

Licitația pentru ”Realizare Expertiză Tehnică şi revizuire Proiect Tehnic pentru Autostrada Orăştie – Sibiu, Lot 3″. a fost anulată de către CNAIR, deoarece până la termenul limită de joi, 4 aprilie, nu a fost depusă nicio ofertă, potrivit economica.net.

Licitația a fost împărțită în două categorii Lotul 1 – Drumuri, lucrări hidrotehnice şi teren de fundare şi Lotul 2 – Poduri, pasaje, viaduct, structuri casetate şi podeţe”, cu o valoare estimată de 4,13 milioane de lei fără TVA.

În data de 14 noiembrie 2014, cu două zile înainte de alegerile prezidențiale, se inaugura lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăștie, pe distanța Cunța – Săiște. Au fost prezenți atunci, să inspecteze lucrările, Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, şeful CNADNR, Narcis Neaga, și un autocar plin cu PSD-iști în frunte cu Victor Ponta, care „au testat” asfaltul noii autostrăzii.

Inaugurarea s-a făcut chiar în ambele sensuri Neaga, deputatul PSD Ioan Dârzu și primarul Sebeșului, Alexandru Dăncilă, au tăiat panglica dinspre Sebeș, în timp ce Victor Ponta și Ioan Rus dinspre Sibiu. Decizia de deschidere s-a luat repede cu toate că lucrările încă nu erau în totalitate terminate și inaugurarea a fost amânată în repetate rânduri din cauza alunecărilor de teren din zonă. Cu două zile înainte de alegeri, dintr-o dată, s-au rezolvat toate problemele și alunecările.

După 12 zile de la deschiderea traficului pe lotul al treilea din autostrada Sibiu-Orăştie, pe drum au apărut deja primele fisuri. La acea vreme, compania de autostrăzi preciza că lucrările pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie nu au fost încă recepţionate, explicând că „fisurile sunt de natură superficială” şi nu afectează siguranţa traficului.

În plus, compania de drumuri dădea asigurări că „în cazuistica de specialitate, astfel de degradări superficiale s-au constatat în exploatarea şi a altor autostrăzi şi drumuri noi”.

După nici un an, acele fisuri s-au transformat în probleme mult mai serioase. La zece metri sub drumul fisurat s-a găsit apă, iar remedierea problemelor a necesitat demolarea completă a căilor de circulație. „Remedierea problemelor întâmpinate în zona kilometrului 60 pe autostrada Sibiu-Orăştie necesită demolarea completă a căilor de circulaţie” afirmau inginerii Companiei de Autostrăzi într-un document oficial, asta după ce luni de zile spuneau că sunt doar „fisuri superficiale”.

„Cu ajutorul unui excavator având cupa de 1,3 metri cubi s-a constatat că infiltările de apă sunt la o adâncime între 8 şi 10 metri faţă de cota roşie (linia autostrăzii într-un plan vertical – n. red.)“ mai spuneau aceștia.

În data de de 7 septembrie între nodul rutier Sălişte și cel de la Cunța s-a închis circulația, la 10 luni de la deschiderea ei. Neaga a mai spus că este vorba despre o greşeală de execuţie, constatată de experţii CNADNR şi ai antreprenorului. „Sunt greşeli mari de execuţie, intră în categoria celor încadrate la vicii ascunse.

Toată lumea vorbea de alunecări de teren, nu a existat nicio alunecare care să determine fisura din autostradă. S-au demolat 200 de metri şi se vor repara”, a mai spus Neaga la acea vreme.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Vouchere, creșe la locul de muncă și stimulente pentru mame. Pachet de legi pentru natalitate, depus la Parlament

Publicat

mama si copilul

Un pachet legislativ pentru stimularea natalităţii depus la Parlament include vouchere pentru mame, creşe şi grădiniţe construite de angajatori, crearea Băncilor de Lapte Matern, înfiinţarea unei Comisii Naţionale de Alăptare compusă din specialişti voluntari. Pachetul legislativ conţine şase proiecte legislative: – iniţiativă legislativă care propune ca mamele sau, după caz, persoanele care au în întreţinere […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Produsele tradiționale românești. Cum se poate obține atestatul pentru ele

Publicat

În România, toate produsele tradiţionale sunt înscrise în aşa-numitul Registru Naţional al Produselor Tradiţionale. În acest moment avem nu mai puţin de 700 de astfel de produse atestate, pe întreg cuprinsul ţării, de la mezeluri până la brânză, dulceţuri şi băuturi. Pentru a primi atestatul, producătorii trebuie să respecte câteva regului stricte. ”Un produs care […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

POSTURI la Serviciul de Ambulanță, Spitalul Județean Alba, primării, școli și alte instituții publice din județ. CONDIȚII

Publicat

munca birou

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE: Primăria orașului Zlatna – arhitect şef al oraşului Condiții: studii universitare de licenţă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

EVALUARE NAŢIONALĂ clasa a VIII-a: ASTĂZI, prima probă – ROMÂNĂ scris. Peste 2.500 de elevi din Alba, aşteptaţi la examen

Publicat

examen

Peste 2.500 de elevi din Alba sunt aşteptaţi astăzi la prima probă în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2019. Absolvenţii de clasa a VIII-a susţin testarea la Limba şi literatura română. Elevii trebuie să se prezinte în săli până la ora 8.30, iar proba începe la ora 9.00. Accesul este permis în baza buletinului sau […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate