Eveniment
Liderul Revoluției din 1989 de la Alba Iulia, Mihai Babițchi: „Ceea ce mă doare este că mulți impostori iau indemnizații de revoluționari”
În contextul discuțiilor din ultima perioadă pe tema tăierii/reacordării indemnizațiilor pentru revoluționari, Mihai Babițchi, unul dintre conducătorii Revoluției din 1989 din Alba Iulia, a vorbit vineri în conferința de presă de la sediul PDL Alba, despre indignarea pe care i-o provoacă nu atât subiectul indemnizației, cât discreditarea imaginii revoluționarilor din cauza impostorilor care au primit certificate fără să le merite.
„S-a reușit, eu zic că într-o mare măsură pe bună dreptate, ca opinia publică să îi culpabilizeze pe revoluționari, datorită numărului imens de impostori, în concepția mea sunt cel puțin 75% din cei care au certificate. Trec peste faptul că indemnizațiile puteau fi reduse cu 20, 40, 50%, dar nu cu 100%, mai ales că pentru unii sunt singura sursă de venit”, a explicat Babițchi.
Acesta a insistat că prioritară nu ar fi, cel puțin pentru el, acordarea indemnizației, ci epurarea „impostorilor” dintre revoluționari, enumerând și câteva exemple: „Ne-au tăiat indemnizațiile. Din punctul meu de vedere nu am făcut revoluția pentru privilegii. Dar ceea ce mă doare pe mine este faptul că foarte mulți impostori, „răniții și eroii” din revoluție, și-au păstrat aceste indemnizații. Din rândul acestor așa ziși răniți și așa ziși urmași de eroi martiri, fac parte, inclusiv în Alba: 17 milițieni bătuți de populație care și-au ridicat certificate medicale, sunt luptători cu grad de rănit. A existat un autobus, cu 15 cetățeni, care în 23 decembrie 1989 a derapat și s-a răsturnat la linia de cale ferată dintre Cugir și Vinerea, șoferul a murit, iar pasagerii toți au fost răniți, și-au rupt picioare, mâini, toți sunt luptători pentru victoria revoluției române cu grad de rănit. Mai există un tip, Traian Repede, care prin 24 sau 25 decembrie a fost împuns în burtă cu o baionetă. S-a îmbătat aici în fața primăriei pe o străduță cu un prieten de-al lui și ăla a băgat cuțitul în el. Toți își iau indemnizația de revoluționari.
Revoluționarul a mai menționat că a înaintat Parlamentului un proiect prin care să se prevadă ca „răniți ai revoluției”, cei care au fost răniți de glonț nu bătuți de populație sau victimele unor încăierări de stradă sau ale unor accidente rutiere. Inițiativa legislativă nu a fost aprobată. „Ar fi rămas doar vreo 4.000-5.000 de revoluționari în țară, și atunci populația ne-ar fi acordat respectul pe care îl merităm noi cei care cu adevărat am făcut revoluția. Este atât de simplu să se aprobe o lege prin care să se curețe rândurile revoluționarilor și să putem și noi să stăm cu fruntea sus. Dar nu vor să o facă, vor să ne scoată din istorie”, a adăugat Mihai Babițchi.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Pircu Dorian
sâmbătă, 15.12.2012 at 19:52
Ce Revolutie , domnule ? A fost LOVITURA DE STAT !! Care i-a bagat in rahat pe majoritatea romanilor!