Connect with us
Advertisement

Eveniment

LIVE-VIDEO: Cum se desfășoară imunizarea populației, la centrul de vaccinare din Alba Iulia. Precizări făcute de DSP Alba

Publicat

Campania de vaccinare a populației a început luni, 18 ianuarie, la Alba Iulia. La centrul amenajat pe strada Vasile Alecsandri, în Sala de Sport a Universității 1 Decembrie 1918, sunt așteptate astăzi 240 de persoane. 

„Debutul a fost fără probleme. Încă de azidimineață primele persoane și-au făcut apariția, dornice să fie vaccinate. Astăzi au fost programate la centrul din Alba Iulia 240 de persoane”, a explicat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Până la ora 12:30 au fost vaccinate 96 de persoane.

Reamintim faptul că prima persoană vaccinată la Alba Iulia a fost o femeie în vârstă de 88 de ani care a reușit să se înscrie în platformă cu ajutorul copiilor.

Vezi și VIDEO: A început vaccinarea anti COVID a populației din Alba Iulia: O femeie de 88 de ani, prima persoană vaccinată

“Nu am deloc emoții. Încurajez pe toată lumea să se vaccineze iar cei în vârstă care nu sunt deciși ce să facă să își întrebe copiii sau pe cei mai tineri”, a îndemnat doamna care a venit însoțită de fiica ei, potrivit reprezentanților DSP Alba.

Azi, la Centrul de Vaccinare din Alba Iulia sunt înscrise 240 de persoane.

UPDATE: Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat că cei care vin la vaccinare anti-Covid trebuie să aibă la ei cartea de identitate pentru a fi scanată și a se valida programarea.

Recipisa primită odată cu programarea nu trebuie adusă obligatoriu, dar cine o are ușurează munca de la serviciul de triaj. În niciun caz recipisa nu este însă un document obligatoriu, a subliniat Gherghiță.

În legătură cu ora la care trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare, Gheorghiță a precizat că nu este încurajată venirea mai devreme.

„Pentru fiecare persoană sunt alocate aproximativ 15 minute, din care se efectuează triajul medical, se efectuează vaccinarea propriu-zisă și, ulterior, persoana respectivă ajunge în sala de așteptare pentru monitorizarea după vaccinare. Noi nu încurajăm venirea la centrul de vaccinare mult mai devreme decât este făcută programarea, având în vedere că suntem în pandemie și trebuie respectate măsurile de distanțare fizică. Trebuie să reducem la minimum posibil riscul de expunere la infecția cu SARS-COV-2. Cred că un interval maxim de jumătate de oră în preajma orei la care suntem programați este rezonabil și este bine să respectăm totuși acest interval”, a declarat Gheorghiță, la DigiFM.

În cazul persoanelor programate pentru care nu a fost comunicată și data pentru rapel, aceasta va fi primită „automat” de la nivelul centrului de vaccinare.

„Persoana în cauză nu trebuie să aibă grija alocării zilei pentru efectuarea rapelului pentru că se face automat din platforma informatică și va fi notificată cu cel puțin 24 de ore anterior, fie prin e-mail sau sms, care îi reamintește să se prezinte pentru rapel”, a spus Valeriu Gheorghiță, pentru sursa citată.

Gheorghiță a precizat că aplicația nu permite dubla programare, la telefon și online.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement