Connect with us
Advertisement

Eveniment

LIVE-VIDEO: Ministrul Transporturilor, pe Valea Oltului. Anunț despre deschiderea circulației și stadiul lucrărilor

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu se află marți, 23 iulie, pe DN 7 – Valea Oltului, unde va susține o conferință de presă.

Reamintim faptul că circulația rutieră pe Valea Oltului este închisă în perioada 8 iulie – 9 august, pentru lucrări la Autostrada A1 Sibiu – Pitești.

Ministrul Sorin Grindeanu anunță termenul asumat: 9 august. Stadiul lucrărilor în prezent, 52%

„Urmare a multor consultări pe care le-am avut în perioada dinainte, această decizie de închidere a traficului parțială, iată că ne-a dus în situația acum fiind la jumătate din perioada restricționată, să fim cu lucrările, înțeleg de la companie, urmare a monitorizărilor, suntem undeva la 52% progres.

Termenul limită așa cum știți este 9 august. Eu cred la ritmul acesta că lucrurile se vor înscrie în termenul asumat.

Am avut și noroc în aceste două săptămâni de vreme cât de cât bună, au fost doar o zi sau două de ploi, ceea ce a permis să se lucreze în aceste 14 ore, zilnic să se lucreze la foc continuu. Noi am luat această decizie urmare a consultărilor cu specialiști, am vorbit cu foarte multă lume. Ca să fie toate lucrurile în siguranță, siguranța celor care se află în trafic, a fost obligatoriu să luăm această decizie necesară pentru realizarea autostrăzii Sibiu-Pitești”, a spus Sorin Grindeanu.

Vor mai urma restricții pe DN 7 în perioada derulării lucrărilor la autostradă?

Întrebat dacă vor mai urma restricții de circulație pe perioada derulării lucrărilor la autostradă, ministrul a explicat că tronsonul de 8 km este cea mai dificilă zonă și au fost luate unele măsuri suplimentare pentru a ușura munca în perioada de execuție.

„Traseul îl avem de o bună perioadă de timp, e aprobat de ani buni, tot acest traseul pe unde trece. Noi a trebuit și am semnat la final de 2021 și început de 2022, am semnat trei din cinci loturi de autostradă, noi vorbeam de această autostradă de 30 și ceva de ani.

Avem un traseu pe o bucată din acești 8 km, care e cea mai dificilă zonă inclusiv pe perioada de implementare a proiectelor. Rugămintea noastră a fost să facă defrișări, vor intra cu încă un drum tehnologic care nu era necesar, tocmai pentru a face o mare parte din munca pentru partea de execuție. Au venit cu această propunere pentru că își vor ușura lor munca.

Soluții de acest tip vom încerca să adoptăm, chiar și altele dacă vom putea să găsim soluții financiare suportate de fondurile europene care să poată să ne ducă în situația de a trece foarte ușor peste acea perioadă în care va începe construcția”, a spus ministrul Sorin Grindeanu.

Cum va fi securizată circulația pe DN 7 după finalizarea lucrărilor de defrișare

„Am vorbit cu constructorii, ca după această perioadă să monitorizeze zilnic eventualele roci ce pot să pună în pericol siguranța circulației.

S-au făcut și se fac aceste lucrări care au dus la destabilizarea solului pe această bucată și trebuie să fim siguri că circulația este sigură”, a mai spus ministrul.

Reamintim faptul că pentru executarea lucrărilor de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN 7, pe sectorul cuprins între km 242+600 și km 250+000 a fost instituită măsura de închidere a circulației rutiere zilnic în intervalul orar 06:00 – 20:00, aceasta urmând a se desfășura rute ocolitoare.

Citește și HARTĂ interactivă cu rute alternative la DN7 – Valea Oltului, publicată de CNAIR. Va fi actualizată în timp real

Vezi HARTA interactivă cu rute alternative la DN7 – Valea Oltului – AICI

„Construcția autostrăzii Sibiu – Pitești este esențială pentru România. În lungime de 122 de km, această autostradă face parte din Coridorul 4 Paneuropean (Coridorul Rin – Dunăre).

Marea majoritate a transporturilor de persoane și de mărfuri pe ruta Est – Vest (Constanța – Nădlac) tranzitează acum această zonă pe DN7, în condiții care nu oferă suficient confort și siguranță rutieră.

De aceea, construcția celor două secțiuni care traversează Carpații nu mai poate fi amânată!

Secțiunea 2 (Boița – Cornetu) este una dintre acestea, iar de operațiunile de defrișare a versantului (derulate în perioada 08 iulie – 09 august) depind următoarele etape ale construcției care trebuie finalizată în 2028”, a transmis CNAIR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement