Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reabilitare pentru creșterea eficienței energetice, la Școala Generală din Hăpria. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

Lucrări de reabilitare pentru creșterea eficienței energetice, la Școala Generală din Hăpria.

Un corp al Școlii Generale și Grădiniței din localitatea Hăpria, comuna Ciugud, urmează să fie modernizat pentru creșterea eficienței energetice, printr-o investiție de peste 1,6 milioane de lei. 

Primăria Ciugud a lansat miercuri, 5 iunie, în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor de eficientizare energetică a clădirii Școlii Generale și Grădiniței – corpul C1 din localitatea Hăpria.

Valoarea totală estimată a contractului este de 1.673.052,26 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, corpul de clădire a fost construit aproximativ în anul 1920 și modernizat în anul 2003. Acesta este realizat pe structură din zidărie portantă, din cărămidă eficientă, combinată cu grinzi locale pe zona sălilor și planșeu de lemn.

Corpul C1 are regimul de înălțime S+P. Adâncimea de fundare este de -1,20 m față de cota terenului natural. Subsolul are pereții netencuiți, din zidărie de cărămidă plină. Planșeul de peste subsol este alcătuit din bolți de cărămidă susținute de arce din cărămidă.

Suprastructura construcției este realizată cu pereți portanți din zidărie de cărămidă ceramică. Planșeul peste parter este realizat pe structură din grinzi de lemn.

Acoperișul clădirii este de tip șarpantă de lemn, în 4 ape, cu învelitoarea din țiglă ceramică. Apele pluviale sunt direcționate prin sistemul de scurgere format din jgheaburi și burlane.

Lucrări de reabilitare pentru creșterea eficienței energetice, la Școala Generală din Hăpria. Ce prevede proiectul

Se intenționează în primul rând creșterea eficienței energetice a clădirii prin reabilitarea termică (izolarea termică a anvelopei).

Concomitent se intenționează amenajarea subsolului (în prezent nefolosit) pentru a putea fi utilizat pentru activități administrative și pentru depozitare. Aceasta include și realizarea câtorva pereți de compartimentare.

Reabilitarea termică a clădirii nu aduce structurii încărcări suplimentare care să pună în pericol rezistența și/sau stabilitatea. Fundațiile și pereții structurali se află în stare bună și sunt în stare să suporte în continuare încărcările care le revin.

Vor trebui reparate în prealabil degradările observate la pereții exteriori. La subsol se vor repara micile zone ci degradări și se va înlocui buiandrugul atacat biologic (situat în zona intrării).

La realizarea sau modificarea compartimentărilor se recomandă ca noii pereți de compartimentare să se realizeze în soluție cu greutate proprie redusă.

Elementele de lemn ale șarpantei se vor verifica individual, iar cele cu degradări sau atacate de carii se vor înlocui. Toate elementele de lemn se vor ignifuga și se vor trata împotriva atacului insectelor xilofage și fungilor (ciupercilor).

Se propun următoarele tipuri de lucrari:

  • Reabilitarea instalației electrice și montarea becurilor economice (LED)
  • Înlocuirea centralei termice pe gaz, cazan în condensare de înaltă eficiență
  • Instalarea de panouri fotovoltaice-monocristaline, pe o suprafață de 31 mp, pentru varianta de panou 300W și o arie de captare de 1.55mp, totalizând o energie specifică de 15.76kWh/mp/an
  • Înlocuirea instalației sanitare
  • Înlocuirea instalației de încălzire
  • Îndepărtarea obiectelor care împiedică cedarea de calcură a radiatoarelor către încăpere
  • Introducerea între perete și radiator a unei suprafețe reflectante care să reflecteze căldura radiant în cameră
  • Echilibrarea termo-hidraulică corectă a corpurilor de încălzire, coloanelor de agent termic
  • Încurajarea ocupanților de a utiliza clădirea corect, fiind motivați pentru a reduce consumul de energie
  • Instalația pentru stațiile de reîncarcare auto

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax