Connect with us
Publicitate

Uncategorized

”Luna Europei”, sărbătorită de cei mai tineri cetăţeni europeni, la Centrul de zi pentru copii „Sfânta Irina” din Blaj

Publicat

DSCN6614 Luna mai este declarată „Luna Europei” la Centrul de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj. Cei mai mici cetăţeni europeni, ocrotiţi în cadrul centrului, desfăşoară în această perioadă o serie de activităţi educative dedicate Uniunii Europene. Rolul acestor activităţi este de a-i educa pe micuţi în spiritul european şi de a-i învăţa ce înseamnă Uniunea Europeană.

Astfel, copiii au realizat în această perioadă steguleţe albastre cu cele 12 steluţe aurii, steagul Uniunii Europene, şi pentru a-şi demonstra europenismul au purtat în piept câte o steluţă galbenă. De asemenea, ei au pus în scenă împreună cu educatoarele lor, mici spectacole dedicate Europei, au ascultat imnul Uniunii Europene sau povestioare europene din care au acumulat informaţii despre ţările din comunitate şi tradiţiile lor.

La centrul nostru am declarat luna mai „Luna Europei”. Chiar dacă suntem mici, facem şi noi parte din marea comunitate europeană şi este de datoria noastră să cunoaştem cât mai multe despre spiritul european şi noţiunea de unitate. Peste ani copiii aceştia vor fi viitorii cetăţeni europeni şi poate în mâinile cărora se va afla soarta Europei”, a precizat Elena Frăţilă educator la Centrul de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”.

În fiecare an, în 9 mai, este sărbătorită Ziua Europei, zi cunoscută şi ca „Ziua Schuman” şi care aniversează şi declaraţia istorică a ministrului de Externe francez Robert Schuman prin care la 9 mai 1950 s-au pus bazele Uniunii Europene.

Peste 40 de copii din Blaj cu vârsta între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”.

Centrul funcţionează din vara anului 2012 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul familiilor tinere, care au în primul rând o situaţie materială mai dificilă sau se află în situaţii speciale cum ar fi: părinţi divorţaţi, familii monoparentale, familii fără venituri sau cu venituri foarte mici, familii cu un singur întreţinător, familii în care părinţii nu sunt încadraţi în câmpul muncii, părinţii studiază încă sau familii numeroase.

Copiii au asigurate zilnic două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică.

De asemenea, părinţii primesc consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare a copilului mic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax