Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai sunt doar două zile rămase pentru înscrierea copiilor la grădiniță. Care sunt actele necesare


Publicat

gradinita alba iulia ampoi IPotrivit calendarului Ministerului Educației și Cercetării Științifice, în 1 august se încheie înscrierea la grădiniță a copiilor nou-intrați în sistem. Cu toate acestea, autoritățile vor permite înscrierea în învățământul preșcolar și după această dată, în măsura în care vor mai exista locuri libere.

Pentru anul școlar 2015-2016, perioada în care se face înscrierea copiilor nou-veniți în învățământul primar este cuprinsă între 11 mai și 1 august, însă grădinițele au libertatea de a-și stabili propriile intervale de timp pentru înscriere, în măsura în care este respectată perioada comunicată de minister.

„Perioadele de înscriere și reînscriere la nivelul fiecărei grădinițe și orarul aferent vor fi stabilite de conducerea respectivelor unități de învățământ. Ambele categorii de informații vor fi afișate la loc vizibil, în fiecare grădiniță, pentru a fi cât mai accesibile părinților și publicului interesat. În măsura în care este posibil, informațiile vor fi publicate și pe site-urile grădinițelor (dacă există) și, eventual, pe site-ul inspectoratului școlar județean”, precizează MECS într-un comunicat.

Pentru a-și înscrie copiii în învățământul preșcolar, părinții au nevoie de o serie de documente. Conform Regulamentului de organizare și funcționare a învățământului preșcolar (aprobat de minister prin Ordinul nr. 4464/2000), actele sunt:

– cererea de înscriere;

– adeverințe cu veniturile părinților sau alte acte doveditoare ale veniturilor familiale (pentru grădinițele cu program prelungit și săptămânal;

– o copie a certificatului de naștere al copilului (certificată de directoare);

– fișa medicală;

– avizul epidemiologic;

– actele pentru dovedirea îndeplinirii condițiilor de departajare (dacă este cazul).

Înainte de etapa înscrierii copiilor nou-intrați în sistem s-a desfasurat etapa reinscrierii celor care frecventează grădinițele în prezent și care o vor face și în viitorul an școlar. Aceasta a început pe 27 aprilie și s-a terminat  în 10 mai.

Locurile libere rămase dupa etapa reînscrierii, se arată în anunțul MECS, se ocupă după cum urmează:

– în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare (copii de cinci ani), grupa mijlocie (copii de patru ani) și grupa mică (copii de doi-trei ani);

– în limita locurilor rămase și, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale de departajare, pe care grădinițele le aplică atunci când există mai multe solicitări decât numărul de locuri (de exemplu: apropierea de domiciliul copilului, existența unui frate/a unei surori al/a copilului, înmatriculat/înmatriculată în unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea, părinte/tutore unic întreținător de familie, existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului).

Conditiile generale de departajare se aprobă de către fiecare grădiniță în parte și sunt puse la dispoziția celor interesați. De asemenea, unitățile de învățământ preșcolar trebuie să afișeze capacitatea instituției, numărul de locuri pentru anul școlar 2015-2016 (pe grupe de vârstă) și numărul de copii reînscriși/înscriși zilnic (în perioada stabilită) din totalul disponibil.

Potrivit regulamentului, copiii pot fi transferați de la o grădiniță la alta, în baza cererii părinților și cu avizul celor două unități. Totodată, scoaterea unui copil din evidența grădiniței se face în caz de boală infecțioasă cronică, cu avizul medicului, sau în cazul în care acesta absentează nejustificat timp de două săptămâni consecutive.

sursa: avocatnet.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Sesiune online la universitatea din Alba Iulia. Reîntoarcerea în format fizic la cursuri depinde de evoluția pandemiei de COVID

Publicat

universitate

Sesiunea de examene din luna ianuarie 2021, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, se va desfășura online.

Deja profesorii au trimis studenților materia pentru examenele ce se vor desfășura pe platforma online pe care s-au desfășurat și cursurile, de la începutul pandemiei de COVID-19.

Încă nu există informații clare în ceea ce privește revenirea la cursuri în format fizic a studenților la universitatea din Cetatea Alba Carolina.

Însă, până la începutul semestrului al doilea, la nivel instituțional se va lua o decizie în acest sens.

În primul rând, decizia ține de evoluția pandemiei la nivelul județului Alba. Dacă aceasta va fi pe un trend descendent, studenții s-ar putea reîntoarce la cursuri în format fizic.

De asemenea, mai există și varianta hibrid: o parte din studenți să meargă la cursuri, iar o altă parte să studieze de acasă.

Dacă situația cazurilor la nivelul județului nu va fi pe un trend descendent, cursurile ar putea rămâne în format online.

Potrivit reprezentanților Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, până la începerea semestrului al doilea, la nivel instituțional se va lua o decizie în ceea ce privește formatul în care studenții vor lua parte la cursuri.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Campania de vaccinare anti-COVID la Aiud, faza a doua. Prima persoană imunizată, o femeie de 62 de ani

Publicat

Prima persoană vaccinată anti-COVID la Aiud, în a doua fază a campaniei naționale, a fost o femeie de 62 de ani. Luni, la Aiud, mai sunt programate 60 de persoane.

”Astăzi a început la Aiud cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Primul aiudean vaccinat în cadrul celei de-a doua etape a fost doamna D. Edita în vârstă de 62 de ani, iar astăzi mai sunt programate 60 de persoane”, a anunțat Primăria Aiud.

Vezi și VIDEO: A început vaccinarea anti COVID a populației din Alba Iulia: O femeie de 88 de ani, prima persoană vaccinată

Centrul de vaccinare de la Aiud a fost organizat în sala de sport de pe strada Tribun Tudoran și funcționează în baza autorizației sanitare primite din partea Direcției de Sănătate Publică Alba.

sursă foto: Primăria Municipiului Aiud (Facebook)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Cum treci râul Arieș cu un Duster, iarna, cu apa până la faruri. Experimentul unui albaiulian

Publicat

Un albaiulian s-a încumetat recent să treacă râul Arieș cu mașina, prin apă, în condiții de iarnă și cu gheață ”la mal”. Și pentru că are încredere în Dacia Duster pe care o are și în îndemânarea sa la volan, experimentul nu i-a pus mari probleme.

Imaginile transmise de cititorul Alba24 sunt din zona Gârda de Sus, spre satul Snide (69 de locuitori). Oamenii pot trece Arieșul pe acolo doar pe jos, pe o pune suspendată, lată de doar de o jumătate de metru, dacă nu au vreun vehicul motorizat cu garda la sol mai mare și puțin curaj.

Dusterul s-a descurcat destul de bine prin apa rece ca gheața ce îi ajungea până la faruri, după cum ne-a spus cititorul Alba24.

”Este cea mai cinstită  mașină pe care am dat banii vreodată. Nu promite mai mult decât oferă. Sunt foarte mulțumit”, spune albaiulianul despre Dusterul diesel de 1,5 și 110 cp, 4×4.

Imaginile sunt din ianuarie 2020, însă și anul acesta albaiulianul a testat Dusterul, în condiții similare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

InfoTrafic: Restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva până miercuri. Tronsoanele vizate

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, de astăzi, 18 ianuarie, până miercuri, 20 ianuarie, se vor efectua lucrări de reparații la partea carosabilă după pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva.

Tronsonul km 255+800 – 259: restricționate prima sau a doua bandă, în funcție de lucrare, pe sensul de deplasare Sibiu – Sebeș, pe raza localității Cristian, jud. Sibiu, în vederea efectuării de lucrări reparații carosabil.

La km 356, sensul de deplasare Deva – Sibiu, în zona Simeria,  județul Hunedoara,  restricționate banda de urgență si prima bandă, pentru lucrări reparație rost dilatație.

Poliția recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcției de deplasare și să crească distanța de siguranță între vehicule.

sursă: politiaromana.ro

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate