Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Marți: „Primăvara în culori”, eveniment cultural la Sebeș. Va fi aniversat pictorul Eugen Măcinic și comemorat poetul Radu Stanca

Publicat

Marți 5 martie, la Primăria Sebeș va avea loc un eveniment cultural. Într-un comunicat de presă reprezentanții instituției au oferit o serie de detalii despre eveniment. 

Este vorba despre seara culturală „Primăvara în culori”, eveniment prin care va fi aniversat pictorul Eugen Măcinic. De asemenea cei prezenți își vor putea reaminti cu nostalgie versurile poetului Radu Stanca.

Coincidența fericită o reprezintă ziua de 5 martie, aniversare comună a celor doi artiști născuți la Sebeș, transmit reprezentații Primăriei.

Evenimentul va avea loc marți, 5 martie 2024, începând cu ora 16.30, la sediul Primăriei Municipiului Sebeș.

Cine a fost Radu Stanca

Radu Stanca (1920-1962) s-a născut la 5 martie 1920 la Sebeș, într-o familie cu frumoase tradiții intelectuale.

Absolvent al Facultății de Litere și Filosofie a Universității din Cluj, a fost numit, în 1943 asistent la catedra de Filosofia Culturii condusă de Lucian Blaga, post pe care l-a ocupat doar un an (încă de pe atunci, fiind amenințat de o boală nemiloasă).

În 1943 s-a înființat Cercul Literar de la Sibiu, la care Radu Stanca a fost considerat întotdeauna inițiatorul atmosferei de particulară efervescență spirituală și artistică.

Dramaturg, eseist, autor de aforisme și regizor de prestigiu, dar mai ales poet, Radu Stanca s-a stins atât de timpuriu, fără a fi trăit satisfacția de a-și vedea opera literară publicată.

Alături de tinerii entuziaști care activează în cadrul Asociației „Laudă semințelor” fondată de Bogdan Turcu, vă invităm să ne amintim de Radu Stanca, în atmosfera unei serate culturale de primăvară.

„Membru al Societății de Acuarelă din Birmingham, autor a numeroase expoziții în țară și în străinătate, EUGEN MĂCINIC se recomandă prin acuarelele sale ca un pictor sensibil, sincer empatic cu natura înconjurătoare, căci pentru artist natura a fost și rămâne principala sursă de inspirație creativă.” – Dr. Maria Olimpia Tudoran Ciungan, critic și istoric de artă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax