Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: Proiecția filmului artistic „Între chin și amin”, în sala festivă a Colegiului Național „Bethlen Gabor” din Aiud

Publicat

„Între chin și amin”, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 29 octombrie, ora 18:00, în Sala Festivă a Colegiului Național „Bethlen Gabor” din Aiud.

La această premieră pentru municipiul Aiud vor fi în sală regizorul filmului Toma Enache, actorii Vali V. Popescu, Csaba Ciugulitu, Dragoș Stoica, dar și foști deținuți politici. Filmul are intrarea gratuită, dar este nerecomandat minorilor sub 15 ani pentru violența scenelor și limbajului. Spectacolul are o singură reprezentație.

Lung-metrajul a fost filmat în șase săptămâni și îi are pe afiș, printre alții, pe Vali V. Popescu, Constantin Cotimanis, Ana Pârvu, Kira Hagi, Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Laurențiu Stan, Csaba Ciugulitu, Victoria Cociaș, Teodora Calagiu Garofil, Dragoș Stoica, Bogdan Sălceanu.

Proiecția de marți se înscrie într-o serie de spectacole organizate de Asociația Memorialul Gherla în câteva localități din Ardeal, împreună cu partenerii săi, Memorialul Aiud, Fundația Aiud, Fundația Gulag și Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, dar și Mitropolia Clujului și Arhiepiscopia Alba Iuliei, împreună cu administrații locale din județele Cluj și Alba.

Regizorul Toma Enache spune despre ÎNTRE CHIN ȘI AMIN:

„Filmul are la bază întâmplări reale care m-au marcat puternic atunci când le-am aflat, indiferent că s-au întâmplat în închisoarea din Sighet, în cea din Piteşti sau în altă parte. Discuțiile pe care le-am avut cu câțiva supraviețuitori m-au ajutat să înțeleg şi mai bine evenimentele din acea perioadă. Biografiile personajelor principale înglobează lucruri teribile, trăite de mii de deținuți politici din perioada comunistă, însă conțin şi esența unor caractere unice şi extrem de puternice.

Intenția mea a fost să arătăm că există o altă lume dincolo de această lume concretă, o lume suprasensibilă, cu valori transcendente (dragostea, Dumnezeu, binele), că există o valoare superioară vieții, care are ca efect tocmai triumful acesteia, atunci când totul pare pierdut.”

Organizatori: Asociația Memorialul Gherla, Fundația Gulag – Memorialul Aiud în colaborare cu Primăria municipiului Aiud.

Pentru informații suplimentare: Dragoș Ursu – 0752266088

contact@memorialulgherla.ro
www.memorialulgherla.ro

https://www.facebook.com/MemorialulGherla/

https://www.facebook.com/MemorialulAiud/

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax