Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medicii din Alba se pregătesc pentru ce e mai rău: cu 52 de locuri la Secția de Infecțioase din Alba Iulia și sistem de oxigen

Publicat

În plină explozie a cazurilor de coronavirus, medicii din Alba se pregătesc pentru ce urmează, pentru ce e mai rău. Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Alba Iulia a fost închisă pentru ample lucrări de modernizare, pentru a face față cazurilor de COVID-19, în următoarea perioadă.

Managerul Spitalului de Urgență din Alba Iulia, Diana Mârza, a declarat pentru Alba24.ro că, de vinerea viitoare, cel mai târziu de luni, 27 iulie, Secția de Boli Infecțioase a unității medicale va deveni principalul loc în care medicii se vor lupta pentru a-i îngriji și salva pe pacienții infectați cu noul coronavirus.

Vezi Explozie de cazuri COVID-19 în ALBA: 40 de infectări confirmate, în ultimele 24 de ore. Detalii de la DSP

Mai exact, în urma reorganizării și modernizării, Secția de Boli Infecțioase va beneficia de 52 de paturi, din care patru tip ATI, acestea fiind destinate pacienților cu forme grave ale îmbolnăvirii. Restul de 48 vor fi pentru cei cu simptome medii.

Principala dotare a secției va fi  montarea unei linii performante de oxigen (instalație de oxigen și aer comprimat, generator de oxigen), deoarece până acum pacienții primeau oxigen doar la o presiune mai mică, de la butelii de oxigen.

Vezi ALBA: LISTA LOCALITĂȚILOR din care provin cele 40 de cazuri de coronavirus descoperite în ultimele 24 de ore în județ

De asemenea, Secția de Boli Infecțioase va dispune de rețea de televiziune prin cablu și Wi-Fi, astfel că fiecare salon va fi dotat cu un televizor.

Lucrările au început vineri, iar joi au fost externați ultimii patru pacienți, la termen.

”Pe Secția Boli Infecțioase vor funcționa 2 linii de gardă, una pe ATI COVID-19 și una pe infecțioase COVID-19. Garda pentru ATI va fi asigurată de personalul medical din spitalul nostru, dar rugăm toate spitalele să colaboreze în asigurarea continuității pentru această gardă cu medicii ATI și personal mediu sanitar, deoarece singuri ne va fi greu să susținem a doua gardă ATI din spital”, a declarat Diana Mârza.

La spitalul din Blaj, unitate medicală care a fost desemnată spital suport COVID-19, nu se mai primesc cazurile grave, de mai bine de o lună, din cauza faptului că nu mai există medici care să trateze cazurile grave pe secția ATI. Mai exact, potrivit primarului din Blaj, Valentin Rotar, după ce s-a ieșit din starea de urgență, nu au mai putut fi delegați la Blaj medici care să lucreze pe secția ATI, care până atunci era pentru pacienții cu Covid-19.

La Aiud, la spitalul de pneumoftiziologie, sunt în jur de 40 de paturi pentru pacienții infectați cu COVID-19, iar la nevoie mai pot fi suplimentate cu încă 20 de paturi. De asemenea, se vor amenaja patru paturi pentru ATI. Unitatea medicală dispune de sistem de oxigen.

La Abrud sunt disponibile aproximativ 15 paturi pentru pacienții declarați pozitiv cu noul coronavirus.

Ce se întâmplă la clădirea principală a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia

Secția de Oncologie a devenit ”zonă-tampon”. Acolo sunt 28 de paturi, din care 6 în containerele modulare, unde sunt internați pacienții care vin la Secția de Urgențe, cu simptome de coronavirus, iar până la aflarea rezultatelor (dacă sunt pozitivi sau nu), sunt internați în această secție, ”zonă-tampon”.

Cladirea principală a spitalului este zonă non-covid, unde sunt internați pacienții cu alte boli sau alte afecțiuni, care primesc îngrijiri medicale de specialitate.

Semnalul de alarmă tras de Diana Mârza

”Am fost primul spital din județ care am preluat acești pacienți. Fiecare spital care a devenit spital COVID-19 a avut timp să se organizeze. Noi nu am avut din martie nici o zi în care să nu avem pacienți. Din păcate, pacienții sunt din ce în ce mai grav și trebuie să ne reorganizam. Altfel ne va fi depășită capacitatea logistică”, a declarat managerul SJU.

”Vârsta de deces pentru pacienții confirmați cu COVID-19 a scăzut de la 70-80 de ani la sub 40, decesul intervine chiar și la pacienți fără comorbiditati, acești pacienți desaturează de la un moment la altul, deci starea pacientului de degradează brusc.

Asta este ceea ce am constatat eu, ca manager, în legătură cu starea acestor pacienți. Sigur, nu la toți se întâmplă asta, dar sunt cazuri pe care, cu toate eforturile medicilor, nu le mai poți salva”, a declarat Diana Mârza pentru Alba24.ro.

Mai mult, Mârza îi roagă pe cetățenii județului Alba să se protejeze, să poarte măști, să nu meargă în spații aglomerate și, cel mai important, să creadă în existența virusului care este unul periculos și le poate curma viața celor dragi.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax