Connect with us
Advertisement

Eveniment

Metodele clasice de furat din mașină. Cum funcţionează „valetul“, „cerşetorul“, „abţibildul“ şi „cutiile de bere“

p

Publicat

Infractorii sunt foarte inventivi atunci când vor să dea o ”lovitură”. Printre cele mai vizate de aceştia sunt obiectele sau sumele de bani din interiorul autoturismelor sau chiar maşinile, dacă le găsesc pornite sau cu cheile la vedere.

În afară de metoda foarte cunoscută, a accidentului, mai sunt şi alte practici ilegale prin intermediul cărora infractorii reuşesc să ”spargă” autoturismele.

Prezentăm, în continuare, câteva dintre aceste metode ”ingenioase”:

Metoda cerşetorului

Acţionează de obicei la semafoare în grup, dacă văd obiecte sau genţi pe bancheta din spate. Unul dintre cerşetori apelează la mila şoferului, iar ceilalţi dau lovitura. Recomandarea este să se circule cu uşile închise din interior, astfel încât să nu poată fi deschise din afară atunci când se staţionează în trafic.

Cerşetorii infractori acţionează seara sau noaptea.

Metoda abţibildului

Constă în lipirea unui abţibild pe lunetă, care, de obicei, nu este observat de şofer decât atunci când porneşte de pe loc şi se uită în oglinda retrovizoare. Se recomandă oprirea motorului şi blocarea uşilor la coborârea din maşină pentru a nu da posibilitatea hoţilor să intre şi să fure ceva din interior.

Metoda ”am nevoie de ajutor!”

O maşină (de obicei cu numere de înmatriculare străine) este oprită pe marginea şoselei cu capota deschisă, iar lângă ea se află un bărbat sau o femeie care face semne disperate pentru că ar avea nevoie de ajutor.

Într-o astfel de situaţie, cea mai bună soluţie este continuarea drumului deşi aşa-zisul ”nepăstuit” ar putea să alerge după maşină disperat. O oprire este pagubă sigură, fiind mai mulţi infractori implicaţi.

Cel care stă în drum distrage atenţia, în timp ce altcineva are grijă ca persoana să rămână fără lucruri sau chiar fără maşină. Nu trebuie acceptat sub nicio formă tractarea maşinii sau transportul unuia dintre ei către un service sau cea mai apropiată localitate.

Metoda înţepării anvelopei

Operaţiunea se întâmplă de cele mai multe ori în parcări, unde hoţii pot urmări posibilele ţinte fără a fi reperaţi uşor.

Aşa că atunci când văd pe cineva cu o maşină scumpă, trec imediat la treabă: înţeapă una dintre anvelope cu un obiect subţire, dar foarte ascuţit, ca să nu pară că pneul a fost tăiat.

Când ţinta se întoarce la maşină şi vede că are o roată dezumflată, hoţii pândesc dacă şi-a lăsat lucrurile de valoare în maşina descuiată şi acţionează când şoferul sau şoferiţa schimbă roata.

Într-o astfel de situaţie, proprietarul maşinii trebuie să se asigure că a încuiat uşile şi portbagajul. Pe lângă parcări, unii hoţi mai îndrăzneţi urmăresc maşini în trafic, le depăşesc şi frânează brusc în faţa lor, obligându-i pe şoferi să oprească.

După aceea, unul dintre hoţi înţeapă unul dintre cauciucuri.

O altă metodă asemănătoare implică o trecere de pietoni şi un pieton grăbit, care sare în faţa maşinii, obligând şoferul să oprească brusc. Atunci, cineva înţeapă o anvelopă a maşinii şi scenariul devine asemănător.

Metoda cutiilor de bere

Această metodă implică un singur hoţ, care leagă nişte cutii de metal goale sub bara din spate a maşinii, după care se ascunde în apropiere. Când se porneşte la drum şi se aud zgomotele, e firesc ca şoferul să oprească ca să vadă ce se întâmplă. Şi în acest caz este obligatorie oprirea motorului şi blocarea uşilor.

Altfel, hoţul va profita de neatenţie şi poate fura chiar şi maşina în doar câteva secunde.

Metoda valetului

O modalitate de furt practicată mai ales în staţiunile de pe litoralul din Bulgaria, la hotelurile scumpe, unde ar trebui să existe valeţi care parchează maşinile clienţilor.

În realitate, nu este sigur că omul care vrea să ia maşina pentru a o parca chiar lucrează pentru hotel, chiar dacă poartă costum şi are ecuson. Cel mai bine ar fi ca parcarea să fie realizată de proprietarul maşinii, altfel se poate trezi că falsul valet se urcă la volan şi pleacă în trombă.

Din experienţa multor români care au rămas fără maşini în Bulgaria, autorităţile de aici nu sunt capabile să recupereze autoturismele furate.

Sursă: Adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement