Actualitate
„Mica Unire” de la 24 ianuarie, sărbătorită prin spectacole, de artiştii profesionişti ai Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba
Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. Acest pas mic pentru omenire, dar mare pentru istoria românilor este sărbătorit în fiecare an şi de către artiştii Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.
Ca în fiecare an, ziua de 24 ianuarie, ziua Unirii Mici, este sărbătorită de artiştii profesionişti ai Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba prin spectacole oferite locuitorilor acestui judeţ încărcat de istorie. Ei vin şi în acest an în faţa publicului cu două evenimente culturale deosebite.
Primul eveniment este un spectacol de folclor susţinut în data de 22 ianuarie, la Sebeş în Parcul Primăriei. Începând de la ora 12.00 iubitorii folclorului şi ai muzicii patriotice de calitate vor avea prilejul să se reîntâlnească cu orchestra Ansamblul folcloric al judeţului Alba condusă de dirijorul Alexandru Pal şi cu soliştii Roxana Reche, Maria Filimon, Floricica Moga, Dorina Nariţa şi Cătălin Haşa. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş în parteneriat cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.
Citeste si 24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Cum s-a făcut Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza.
Al doilea eveniment ce se va derula în contextul sărbătorilor unirii va avea loc duminică, 24 ianuarie, la Sala Unirii din Alba Iulia.
Începând cu ora 10.00, toţi cei care iubesc şi simt româneşte sunt aşteptaţi să asculte sau să se prindă în Hora Unirii interpretată de Fanfara judeţului Alba condusă de dirijorul Honcaş Coriolan.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News