Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanţelor: Contribuţia la sănătate s-ar putea plăti doar pentru veniturile din salarii

Publicat


Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, se află marți la audierile din Comisia Economică a Senatului. Printre altele, acesta a spus că ia în calcul posibilitatea ca plata contribuţiei la sănătate să se plătească doar pentru veniturile din salarii.

Marți, 23 ianuarie, începând cu ora 12.00, la Comisia Economică din Senat s-au prezentat ministrul Finanțelor Ionuț Mișa alături de șefa ANAF, Mirela Călugăreanu, discuțiile cu membrii comisiei conduse de liberalul Daniel Zamfir fiind axate pe celebrul Formular 600. La întâlnire participă și reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România, Camera de Comerț și Industrie a României, Coaliția pentru Dezvoltare a României, Patronatul Investitorilor Autohtoni – PIAROM, Uniunea Profesiilor Liberale din România – UPLR.

Citește  și SALARIILE din SĂNĂTATE, din martie 2018. Unele venituri vor depăşi 4000 de euro, altele vor scădea

„D600 nu este nou apărută. Ea e o declarație introdusă în 2012. De atunci ea se depune în fiecare an și are ca temren de depunere 31 ianuarie. Diferența este că acum apar noi categorii care trebuie să depună aceasta declarație. În baza ei, ANAF emite o decizie prin care obligațiile se achită în 4 tranșe egale până la sfârșitul anului. Această declarație urmărește modalitatea în care se declară contribuțiile pentru sănătate și pentru pensie.

Noutatea este, de exemplu, la nivelul persoanelor cu venituri din drepturi de autor, care aveau anterior reținere la sursă (angajatorul le reținea CAS-ul și CASS-ul). În 2017, aceste persoane pe drepturi de autor trebuie să depună această declarație urmând ca organul fiscal să-i calculeze obligațiile”, a explicat Ionuț Mișa.

„Luăm în calcul situația de a nu mai plăti contribuții la sănătate pentru alte venituri înafara salariilor. Dar trebuie făcută o analiză și abia apoi luată o decizie.

Am demarat deja ședințe prin care să se explice detaliat cine și cum trebuie să facă această declarație. Cea mai mare parte a contribuabililor știu cum trebuie depusă. Vom încerca să comunicăm cât mai mult de ce trebuie să facă aceste plăți, la ce nivel trebuie făcute șamd.

Pentru cei care au depus deja declarația, analizăm prevederi tranzitorii. O să purtăm o discuție și din acest punct de vedere. Pentru cei care au depus ne vom raporta la acea declarație, raportându-ne la regimul fiscal cel mai favorabil. Vom introduce posibilitatea regularizării acestei declarații și de a face completări în interiorul ei. Se nasc extrem de multe situații particulare. V-am zis, va trebui să alegem varianta cea mai ușoară pentru contribuabil”, a mai spus ministrul Finanțelor.

sursa: hotnews.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

Un bărbat din Câmpeni a dat în judecată IPJ Alba, după ce a fost amendat că a sunat de două ori la 112. Ce au decis judecătorii

Publicat

sediu ipj

Un bărbat din Câmpeni, care a sunat de două ori la 112 să raporteze că a găsit vegetație uscată arsă pe terenul unui vecin, a fost amendat cu 1.000 de lei, de către agenții constatori, pentru apelarea abuzivă a numărului de urgență. Bărbatul nu a fost de acord cu amenda primită și a acționat în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Vlogul unui cătun din Munții Apuseni: Povești despre haiduci, motocicliști germani și o iapă pe nume Londra

Publicat

lae

Într-un cătun din Munții Apuseni, trei bunicuțe s-au apucat de vlogging. De la rețete de cozonac sau tutoriale de vopsit ouă de Paște, cele trei vloggerițe au devenit vedete peste noapte. Dar nu sunt singure, Lae este vecinul Zinei, Liviei și Corneliei și este pasionat de ”storytellying” și ”slangul” din Tecșești.  Lae știe toate poveștile din […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Iulia Ghenea, tânăra din Cugir care a demascat un profesor de la Babeş-Bolyai ce o hărțuia sexual, a ajuns subiect de film

Publicat

tanara cugir

Pe 21 iunie 2011, un profesor al Universității Babeş-Bolyai din Cluj, cu peste 20 de ani experiență la catedră, devenea ”actorul” principal într-un scandal de hărțuire sexuală. Potrivit jurnaliștilor de la libertatea.ro, Iulia Ghenea, o studentă din Cugir, mai avea de dat înainte de susținerea licenței, un singur examen la cursul predat de Ilie Parpucea, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: INCENDIU în localitatea Rădești. O stivă cu baloți de luncernă a luat foc

Publicat

radesti

Un incendiu a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 17.50, la o stivă cu baloți de lucernă în localitatea Rădești. Pentru stingerea focului au intervenit pompierii din Aiud cu două autospeciale.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate