Connect with us
Advertisement

Eveniment

Muntele Vulcan, provocare cu adrenalină, la hotarul dintre Alba şi Hunedoara

Publicat

Situat la cumpăna izvoarelor Crișului Alb și Arieșului în Apuseni, Multele Vulcan (1.263 metri) imprimă peisajului de poveste un pitoresc de excepţie, pe care turiştii pasionaţi de traseele montane care ajung în zonă nu ar trebui să-l ocolească.

Format din calcare jurasice albe, Muntele Vulcan este o parte componentă a Munților Abrudului, situați pe bordura sudică a Munților Bihor şi se întinde pe o suprafaţă de 5 hectare.

În fiecare an, acest munte este escaladat de alpiniști, care au parte de pereți cu rocă ardentă, un adevărată provocare. La traseele de escaladare se prefera corzile de 60m, pentru retrageri. Sezoanele recomandate pentru astfel de escalade sunt primăvara și toamna, fără temperaturi extreme. Pereții calcaroși abrupți și brăzdați de o mare varietate de forme sunt locul ideal pentru iubitorii de adrenalină în inima Munților Apuseni.

Accesul spre Muntele Vulcan este din DN 74, la 75 km de Alba Iulia, dinspre Cîmpeni, în apropierea satului Buceş – Vulcan, la graniţa între judeţele Alba şi Hunedoara.

Calcarele din masivul izolat prezintă urme de fosile din mezozoic, pereţi abrupţi înalţi de circa 300 de metri şi doline sub formă de pâlnie, la vârf. Pe platou se regăsesc formaţiuni de pădure. Pentru majoritatea turiștilor care vin pe aceste meleaguri, singura problemă o reprezintă faptul că în apropierea obiectivului turistic nu există locuri de cazare, soluţia fiind camparea.

Muntele Vulcan este localizat întro zonă cu faună şi floră bogată, unde turiştii pot regăsi acvila de câmp, șoimul călător și alte păsări „de poveste”. O lume în care sunt identificate peste 435 de specii de plante: crinul sălbatic, floare de colț, sângele voinicului, mătrăguna, liliacul de stâncă, tisa și mojdreanul.

Aproape de Muntele Vulcan se află Pădurea de mesteceni de la Cornițel și Pădurea de tei de la Mihăileni, care adaugă la atracţia zonei condimentul de culoare, în fiecare anotimp.

Aici, turiștii pot descoperi nu doar un monument al naturii cu un farmec impresionant, ci pot întâlni și oamenii locului, o viață autentică a lumii românești, care îţi aduce aminte de sentimentul de apartenenţă.

De sus, pe Muntele Vulcan, se poate admira o panoramă splendidă, la altitudine de peste 1.200 de metri.

Mădălina TOMA (corespondent Alba24)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement