Connect with us
Advertisement

Actualitate

Notele de 10 „nemuncite”, scoase din catalog. Doar „admis/respins” pentru religie, desen, muzică și sport. Planurile ministrului Educaţiei

Publicat

Nu este un secret că notele cele mai puțin „muncite” de elevi se obțin la materiile pentru care nu se dă testare națională. Cataloagele sunt pline de 10 la desen, muzică, sport și religie. Pentru ca notele la aceste materii să nu mai influențeze mediile elevilor, Ministrul Educației, Remus Pricopie are în plan să renunțe la ele.

„Rezultatele comparative între mediile din gimnaziu şi mediile la Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a au arătat, în multe cazuri, diferenţe mult prea mari de notare a elevilor. E inadmisibil”, a declarat ministrul Remus Pricopie.

O analiză făcută în şcolile din România arată că, la nivel naţional, “10-le” de la clasă înseamnă, în cel mai bun caz, un 8, la testare. Pentru a scăpa de mediile umflate la clasă o măsură ar putea fi luată chiar de anul viitor, de când ministerul ar putea scoate notarea la cele patru discipline.

Până la această modificare însă, din următorul an şcolar se va schimba modalitatea de admitere la liceu. Notele din gimnaziu nu vor mai conta în proporţie de 50% din media finală, ci doar 25%. Restul, de 75%, va consta în media probelor de la Evaluarea Naţională.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Roxana T

    sâmbătă, 14.12.2013 at 00:30

    Proportia de 25% reprezentata de mediile anilor de gimnaziu se aplica din cate stiu eu sigur incepand cu anul 2013-2014, si nici pe departe „din urmatorul an scolar”, cum este mentionat in articolul de mai sus! Nu dezinformati elevii si parintii, destul sunt bulversati cu infinitele si anualele schimbari!!!
    Oare cand vom ajunge si noi ca Germania, Franta, Anglia, Italia etc, unde eventualele schimbari/ modificari se transmit cu cel putin 4 ani inainte, unde vacantele scolare sunt „batute in cuie” de ani de zile, unde se studiaza dupa manuale clare aprobate doar de ministerul invatamantului, publicate doar de acei dascali competenti, acreditati, care indeplinesc anumite conditii??? Cauta-ti pe site-urile ministerelor corespunzatoare tarilor de mai sus si o sa obsevati si singuri diferenta!!!

  2. Roxana T

    sâmbătă, 14.12.2013 at 01:03

    Vizavi de inceput articolului, pot spune ca NU sunt de acord, desi sunt parinte cu 2 copii in gimnaziu!
    NU sunt de acord! E o prostie sa scoti desenul! De ce? Pentru ca sunt si copii care au un talent deosebit spre partea artistica si care pot fi „cizelati” de profesor si indrumat pe un drum in sensul asta.
    NU SUNT DE ACORD!!!
    E o prostie si mai mare sa scoti sportul!!!!!
    Pai stim sa facem statistici cu cei mai grasi, obezi, comozi, etc copii, dar nu stim sa-i antrenam in a face miscare, in a organiza tot felul de activitati sportive la nivel de scoala, orad, judet etc. Cum e posibil sa existe 1-2 ore de sport pe saptamana???? Va mai aduceti aminte cum erau concursurile Daciada?
    Cu muzica, personal nu am nimic impotriva, desi si aici sunt multi copii cu „ureche muzicala” care, din motive financiare nu pot urma o scoala de muzica! Dar pentru a forma copiilor o minima cultura muzicala, este buna si sunt de acord!
    Religie!? Personal stau si ma intreb, de ce trebuie noi ca parinti ai elevilor din scolile din Romania sa cumparam manuale si caiete de religie??? Oare la cate miliarde de euro primeste Biserica Ortodoxa Romana pentru construirea diverselor lacase de cult, chiar nu mai poate suporta o mica cheltuiala si pentru acesti copii??? Nu inteleg cine a fost de acord cu aceste manuale si cu introducerea acestei discipline??? Nu inteleg de ce toti copiii, indiferent de convingerile religioase sunt obligati sa participe si sunt evaluati, la aceste ore de religie??? Domnilor/doamnelor profesori nu puteti obliga un copil, minor, sa creada in ceea ce predati dvs! Lasati-l sa aleaga! Prezentati copiilor religia in ansamblu, spuneti-le care este diferenta dintre ortodox, catolic, romano-catolic, musulman etc.
    Deci cu religia SUNT DE ACORD SA FIE SCOASA!

  3. Anonymous.AB89

    sâmbătă, 14.12.2013 at 17:34

    9 din 10 profesori dau note dup bunu lor plac !

    Daca sar verifica sar vedea ca multi elevi stiu de 4-6 si au 8-10 !
    Si cei ce se chinuie sa invete si stiu de 8-9 de ce nu le da 9 si 10 ?
    De ce le da tot supt 10 ? De ce vor salar mare profesori !?!

    Daca toata clasa fuge sau le spune la profu ce au ore se bucura ca pleca si el acasa , iar in catalog apar ca au fost la ore ! na nnai le da cato not celor ce nau note ! si elevi o ar pe la baruri , sex in toalete ! droguri in scoli !

    Asta e scoala Romaneasca ! Fabrica de hoti si incompetenti gen basescu vor fi copii ce ies de pe usile scoli romane !

    Acei profesori 1 din 10 care sunt corecti nu cer si nu vor cere salar mare … doar cei 9 din 10 care sau facut profesori pentru a face afacere cu notele elevilor …

    La fel ca popi ce fac afaceri cu dumnezeu ! ori ce fac ei fac doar daca iasa ban !
    uitati la ei ce grasi sunt si nu platesc inpozit si se rad ce acei naivi ce le da banii sa se roage pentru iei , o prostie ! banii nau legatura cu dumnezu ! o prostit lumea !!!!!

  4. Nechita Matei

    luni, 10.06.2019 at 13:49

    Nemuncite ziceti? La religie spre exemplu ne chinuim foarte mult sa obtinem media 10 deoarece noi dam teste din versete,la sport pentru media 10 trebuie sa trecem proba de 500 metri + alte exercitii fizice cum ar fi foarfeca,saritura in lungime,etc,la muzica trebuie sa cantam foarte rar cat si tare.Ok poate la desen nu prea muncim deoarece nu suntem o clasa de ,,pictori” dar la religie,sport si muzica notele pe care le obtinem noi sunt foarte MUNCITE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement