Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noul an școlar începe cu toaleta în curte, fără apă sau în clădiri degradate la 41 de școli și grădinițe din Alba

Publicat

elevi scoala ghiozdan

În județul Alba, la începutul anului școlar 2019-2020, sunt 41 de unități de învățământ neautorizate din punct de vedere sanitar. Dintre acestea, 30 sunt școli și 11 grădinițe, toate în mediul rural, transmite Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba. În acestea învață sub 1% din numărul total al elevilor și preșcolarilor.

Potrivit DSP, la aceste unități au fost constatate deficiențe majore constatate, printre care: existența toaletelor în curte, grupuri sanitare necorespunzătoare, lipsa apei curente, curți neamenajate și neîmprejmuite corespunzător, exterioare și pavimente degradate, pardoseli necorespunzătoare.

Vezi și Aproape 200 de elevi din Alba încep anul școlar cu WC în curtea școlii. Prefect: primarii ar trebui să cumpere toalete mobile

De asemenea, mai sunt 11 unități de învățământ (dintre care 6 școli și 5 grădinițe) fără autorizație sanitară de funcționare, dar în care nu se țin cursuri, deoarece nu au plan de școlarizare (unitatea de învățământ nu funcționează – nu are în momentul de față elevi, preșcolari).

În mediul urban sunt, în total, 81 de școli, în care învață 30.047 de elevi și 73 de grădinițe, frecventate de 5.211 de preșcolari.

Citește și Legea care permite înființarea claselor cu mai puțini elevi, promulgată. Numărul maxim de copii la creșe, grădinițe, școli

În mediul rural se află 161 de școli, în care învață 9.412 de elevi, respectiv 145 de grădinițe cu 3.138 de preșcolari.

”În județul Alba, de la un an la altul, sunt tot mai puține unități de învățământ neautorizate din punct de vedere sanitar, iar numărul preșcolarilor și elevilor care sunt pregătiți în ele a scăzut simțitor. Spre exemplu, la începutul anului școlar precedent, erau 79 de unități de învățământ fără autorizație sanitară de funcționare, iar astăzi sunt 41. Situația este în dinamică în sensul că pe măsură ce reprezentanții unităților administrativ-teritoriale finalizează lucrările, depun dosarele, iar noi le autorizăm, dacă îndeplinesc condițiile. Având în vedere că sunt unități de învățământ în curs de autorizare, preconizăm că până la finalul anului 2020 vom avea sub 20 de școli și grădinițe fără autorizații sanitare de funcționare”, a spus Alexandru Sinea, director DSP Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax