Connect with us
Advertisement

Eveniment

Nu lucrezi niciunde? Ce trebuie să faci ca să obții asigurare de sănătate, chiar dacă nu cotizezi la stat

Publicat

În zilele noastre, când locul de muncă nu mai este o certitudine, când contractele de muncă sunt de foarte multe feluri, iar nu pentru toate se plătesc taxe la stat pentru ca nevoile „speciale” ale cetățenilor să fie asigurate din oficiu, oamenii sunt nevoiți să se organizeze singuri pentru situații neprevăzute, cum ar fi niște probleme de sănătate apărute „din senin”. Există din ce în ce mai mulți locuitori care, deși lucrează, nu beneficiază, prin contract, de aceste siguranțe (având contract de colaborare sau de alt fel) și nu ar ști ce trebuie să facă pentru a și le procura.

Haideți să vedem, deci, cum poate deveni „asigurată medical” o persoană care nu a muncit în ultima perioadă sau deloc și nu a contribuit la stat pentru a avea dreptul la gratuitate în caz de nevoie.

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Alba, Gheorghe Ștef, ne-a explicat cum poate o persoană să ajungă să beneficieze de o asigurare de sănătate, chiar dacă nu este angajată și nu are niciun venit. Pe scurt, pentru a avea parte de același tratament ca o persoană care lucrează cu contract de muncă, un cetățean poate cotiza la stat în mod independent, în fiecare lună. „Prețul” unei asigurări de sănătate este de 5,5% din salariul minim pe economie, pe lună. Mai precis, pentru a obține asigurarea de sănătate, un cetățean trebuie să plătească o taxă de 38,5 lei în fiecare lună la Trezorerie, la parterul Direcției Generale de Finanțe Publice Alba.

O persoană care nu a avut niciun venit în ultimii 5 ani va trebui să achite această sumă pentru 6 luni, adică 231 de lei, iar ulterior să cotizeze lunar suma de 5,5% din salariul minim pe economie. În momentul în care a achitat suma „preliminară”, cetățeanul trebuie să ducă dovada plății la sediul CAS, unde i se va întocmi un contract de asigurare de sănătate și, la cerere, un card internațional de sănătate. Acest document poate oferi calitatea de „asigurat medical” mai multor membri ai familiei, de exemplu, dacă soțul a încheiat un astfel de contract cu CAS, iar soția este casnică și nu are venit, ea este din start asigurată prin contribuția soțului. De asemenea, copiii (până la 18 ani), studenții (până la 26 de ani) sunt asigurați medical prin lege.

Toate persoanele asigurate vor fi introduse într-o bază de date la care vor avea acces toate instituțiile pentru care este necesară dovada calității de „asigurat medical”: farmaciile, medici de familie, etc. În momentul de față, noul proiect de lege a sănătății se află încă în dezbateri. Ministrul Sănătății a estimat că dezbaterile vor dura aproximativ 2 luni, după care legea va trece în Parlament, cel mai probabil în toamnă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

53 Comentarii

53 Comentarii

  1. Dubles Ion

    marți, 17.07.2012 at 18:02

    Dar eu care am cotizat la stat 22 de ani si pana saptamina trecuta nu am avut nevoie de servicii medicale (din fericire) ,cind a trebuit sa platesc 18 lei pt. o radiografie.Unde sunt banii mei si unde sunt serviciile de care trebuie sa beneficiez ,cind mi se retin lunar 200-300 de lei la sanatate ? Cati ani mai trebuie sa cotizez pt. o seringa sau o radiografie ?
    Daca merge domnul Ponta sau Crin sau Basescu ,oare platesc ceva ?

    • derp van herp

      miercuri, 18.07.2012 at 21:28

      banii tai si ai mei se duc in doua directii mari: pe salarii mari la trantorii de la „stat” respectiv pe intretinut putorile si lenesii, la care le da statul roman de toate: asigurari medicale, salar minim garantat, ajutoare de caldura iarna si alte beneficii contra… voturilor.

      • vlad

        duminică, 29.12.2013 at 14:47

        Nu e adevart, nu stiti cum functioneaza sitemul, nu suntem sigura tara in care se platesc sociale. Locuiesc in Franta de ceva timp. Acolo sunt trantori. Noi suntem foarte muncitori, cei de la putere isi bat joc de noi. Peste 30 la suta in populatia Frantei traieste din social…. Banii celor care cotizeaza in Romania se duc la cei mari nu la cei mici. Se duc la cei ce stiu ce sa fac de ei si cum sa profite , la nivel inalt. Cei de la putere nu sunt niste prosti, sunt oameni inteligenti si cu carte in general. Un prost nu stie c um sa faca bani si nici ce sa faca cu ei, Ganditi inainte de a vorbi. Lasati nervii departe.

    • Radu Tudor

      vineri, 25.03.2016 at 17:14

      Nu platesc pentru ca sunt salariati ai statului roman.

  2. serban

    miercuri, 06.02.2013 at 19:42

    am 55 ani .nu am servici ,medicul de familie spune ca sunt scos din evidentele lor deoarece nu am asigurare medicala ..intrebare …daca eu traiesc in concubinaj de mai multi ani ,iar actuala ,,sotie ,,plateste in fiecare asigurarea pentru ca are servici , pot beneficia si eu de aceasta asigurare .. de la servici CFR calatori i/a spus ca nu deoarece nu suntem cununati ,,

  3. Catalin

    duminică, 17.02.2013 at 18:14

    De statutul de coasigrat beneficiaza doar rudele de gradul intai: mama,tata,sot,sotie si copii.
    Deci va trebuie, pe langa alte documente si un certificat de casatorie.

  4. Adriana

    luni, 18.03.2013 at 12:51

    vreau sa stiu unde platesc asigurarea medicala la ce adresa

  5. ANA

    joi, 28.03.2013 at 20:14

    Am 38 de ani, in 2011 am o intrerupere de 5 luni de neplata a CASS iar pe anul 2012 – 7luni. Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa platesc contributia de 5,5% doar pe ultimele 6 luni sau pe toata periada lipsa. Va multumesc

  6. anca

    joi, 11.07.2013 at 14:25

    As vrea sa stiu si eu ce pot face….am 19 ani nu am lucrat dupa liceu, si ce pot face acum ptr ca trebuie sa ma operez? asigurarea pe cate luni v-a trebui sa o platesc?

  7. Violeta

    vineri, 09.08.2013 at 18:32

    Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca fiica mea care are 26 de ani si nu lucreaza poate beneficia de asigurarea mea sau a sotului, deoarece urmeaza sa faca o operatie. Multumesc!

  8. denisa

    joi, 17.10.2013 at 19:38

    buna am si eu o intrebare,soacra mea nu a lucrat niciodata si acum vrem sa o ducem in germania,intrebarea este: cum sa ai fac asigurare?trebuie platit din urma tot sau?

    • loredana

      sâmbătă, 16.05.2015 at 18:29

      In principiu in tarile europene (altele decat Romania) daca ai un justificativ ca locuiesti in tara respectiva de mai mult de 3 luni, ai dreptul la asigurare de sanatate (ceva formalitati de facut, dar nimic de platit). Daca ii puteti face domiciliul soacrei dvs in Germania, nu va trebui sa va faceti griji in legatura cu asigurarea de sanatate, indiferent daca a lucrat sau nu.

  9. Elena

    marți, 12.11.2013 at 20:38

    Buna seara! Va rog sa-mi spuneti si mie ,daca eu am platit asigurarea medicala pana in noiembrie 2012 si vreau sa incep sa cotizez iarasi,e necesar sa platesc de unde am ramas sau platesc cele 6 luni stabilite, asta in conditia in care eu am deja un contract cu casa de asigurari? Multumesc!

  10. Aurel Dumitrescu

    marți, 07.01.2014 at 04:59

    buna ziua . sunt platitor de c.a.s ………am avut dureri ingrozitoare la rinichi .,cel mai apropiat spital , am fost la camera de garda la ora 4 dimineata ( toti dormeau ) s-a trezit un doctor
    mi-a facut o ecografie ( nu a vazut nimic ) NU AVETI NIMIC mi-a recomandat ketonal . ok am plecat
    durerea ma lasat momentan , peste citeva zile am facut un ecograf ( cu plata )… in vezica urinara s-a depistat o piatra de 5 cm ( cinci centimetri ) . am documente . intrebare ori doctorul de la camera de garda era somnoros si nu a vazut piatra , ori ecograful este vechi ?

  11. Doina Berar

    joi, 09.01.2014 at 21:27

    In luna martie 2013 am platit pentru tot anul 2012 5.5% din salarul de 800 lei(44lei)lunar si nu figurez ca asigurat in SIUI.La cine sa ma adresez.
    Un alt caz.Cu declaratia 112 din 4 salariati apar ca asigurati in SIUI numai 2 salariati.Unde pot sa ma adresez pentru descurcarea acestor erori.?

    • moderatorul de serviciu

      joi, 09.01.2014 at 22:52

      la Casa Judeteana de Aigurari de Sanatate sau la ANAF. Si noi am avut problema asta. Au dat vina pe softul de la CJAS.

    • Eva

      vineri, 09.11.2018 at 09:05

      La casa de asigurari de sanatate unde apartineti. Dati un telefon si va explica ce trebuie sa faceti. Prin fax apoi trebuie trimisa toate actele care demonstreaza ca ati platit pe tot anul. Am patit exact asa si eu si m-am certat tare cu astia. Am aratat si extrasul de cont unde am facut platile. S-a rezolvat in trei zile, dar pentru mine a fost un chin ca nu am primit de la medicul de familie trmitere pentru analizele de sange din cauza asta. BIne ca s-a rezolvat. Neaparat sa dai telefon ca sa-ti explice ce ai de facut!

  12. MINCU SERGIU

    luni, 20.01.2014 at 16:04

    Buna ziua! -referitor la articol:bun pana aici,dar cum sa platesc retroactiv fiind in aceeasi situatie,am 58 ani,am arteriopatie cronica obliterata-membre inferioare,si nu ma mai angajeaza nimeni la varsta si cu boala aceasta.Atunci,din ce sa platesc asigurarile daca nu am niciun venit de 3 ani,basca retroactiv 6 luni??!!-Va rog un raspuns la ce mai pot face sa beneficiez de asistenta medicala fara aaceasta contributie la CNAS,desi am cotizat zeci de ani ,mai putin ultimii trei ani,ca nu mai am un job.Va multumesc tuturor care-mi pot da un raspuns coerent!

  13. Adrian

    miercuri, 12.02.2014 at 12:48

    Buna ziua !Eu sunt cetatean roman si sotia cetatean rus, iar inspectoratul de emigrari solicita printre alte documente si dovada platii asigurarii de sanatate la CAS. Cat trebuie platit si pe ce perioada? Din cate stiu dupa obtinerea CNP romanesc o pot lua ca co-asigurat.

  14. stefan

    luni, 03.03.2014 at 14:04

    Mi-a venit sa platesc 600 de RONI ( LEI ROMANESTI) la CAS pe motiv ca am avut venituri din dobanzi. Refuz categoric sa platesc aceasta suma p-tru trantorii si hotii acestei tari. Intrebare, ce se-ntampla deca nu platesc! Imi ea boii de caruta. Care sunteti-n situatia mea, nu va lasati intimidati de acesti corupti care ne conduc, si nu platiti p-tru salariile de 35.000 EURO cum sil fac nenorocitii ca; Ruseanu de la ASF si multi alti dobitoci ca el. Daca nu platiti poate va ia si d-voastra boii de la carute. O zi buna.

  15. camelia

    miercuri, 05.03.2014 at 14:38

    buna ziua,va rog mult,nu lucrez,sunt bolnav cronic cancer tiroida,de un an neasigurat,am mers la cas,iasi,undem a trimis sa platesc suma de 420[4 mil vechi]pentru a fi asigurata pe o perioada de doua luni,martie aprilie,in aprilie am vizita oncologica cluj,e normal asa mult?…am platit suma si mi s a dat adeverinta pe doua luni de asigurat,ce suma trebuie sa platesc sa am asigurare pina la sfarsitul anului,va rog mult

  16. Ramona

    miercuri, 07.05.2014 at 18:16

    Le recomand tuturor sa incheie polite de asigurare de saanatate privata … numai asa poti beneficia de un tratament ok. Toate experientele de pana acum cu statul roman au fost sub orice critica..

  17. roxana

    vineri, 06.06.2014 at 19:41

    ce sa fac am aflat acum ca sotul nu mai poate primi retete compensate deoarece nu lucreaza?Eu lucrez nu ar trebui sa fie automat asigurati toti membrii familiei?si de ce a putut primi timp de 1 an reteta compensata chiar daca nu lucra iar acum nu se mai poate doar de luna aceasta

  18. nu am

    duminică, 29.06.2014 at 18:58

    Nu mai am servici in capitalism.Jos capitalismul.

  19. Luck

    luni, 21.07.2014 at 19:40

    Eu lucred de unan se poate pe baza contractului meu de munca sa fac coasigurat un membru al familiei?

  20. razvan

    vineri, 25.07.2014 at 14:38

    Buna ziua .am si eu o intrebare .Nu am platit asigurarea de 2 ani pentru ca m-am mutat in germania .Acum m-am angajat in germania si am fost la asigurarea de aici AOK unde mi s-a spus ca daca in ultimii 2 ani nu am fost asigurat nicaieri trebuie sa platesc aici din urma sau sa aduc dovada din tara ca am fost asigurat.Daca platesc in tara la cnas din urma mi se poate da o dovada ca in ultimii doi ani am fost asigurat la ei?Mutumesc anticipat pentru raspuns.

    • Vale

      joi, 23.03.2017 at 10:57

      Buna! Am și eu exact aceeași problemă că tine și nu știu cum să procedez. Dvs cum ati rezolvat pana la urma? Va rog dati-mi un răspuns. Mulțumesc!

  21. Topolino

    miercuri, 15.10.2014 at 15:16

    Buna Ziua.Am citit aproape toate articolele dvs,fiecare cu problemele lui dar un raspuns ,pe aici ,clar ,concis nu am vazut ,,Am si eu o situatie asemanatoare ,,,oare ce trebuie sa facem ,,,daca te duci la CNNAS iti spune ca trebuie sa platesti pe toata perioada ,,ca doar n-or fi prosti sa-ti spuna realitatea ,,ca deh de acolo traiesc si ei..

  22. Banu

    marți, 16.12.2014 at 13:42

    Frate ăștia lânoși sunt niște incompentenței m-a trimite din buc in ct iar retur si apoi la tgv

  23. nelutu

    joi, 05.02.2015 at 12:13

    Buna ziua. Pentru asigurarea medicala trebuie platit pe 5ani din urma, chirar daca esti asigurat in alta tara?

  24. andreea

    sâmbătă, 02.05.2015 at 10:18

    Buna ziua! As dori sa stiu daca asigurarea pentru studenti acopera inclusiv anul in care persoana respectiva implineste 26 de ani sau doar pana in ziua in care implineste 26 de ani?

    • loredana

      sâmbătă, 16.05.2015 at 18:30

      atata timp cat sunteti inscrisa la scoala, sunteti asigurata. trebuie totusi sa actualizati situatia dvs la medicul de familie in fiecare an

  25. MARIA

    marți, 18.08.2015 at 21:08

    Raspuns pt cei interesati nu platiti din urma; ex pe cei 5 ani care am fost plecata din tara ,se cere sa platesc din urma cu toate ca am fost asig in privat in alta tara .Se plateste doar pe 6 luni in urma si hoti de la c.a.s mia cerut pe ultimi 5 ani din urma .cei de la Anaf spun ca pe 6 luni din urma si 6 in avans .

  26. Milan

    joi, 20.08.2015 at 20:39

    Mama mea a plecat din tara in slovacia definitv,si-a mutat si pensia,a primit cetatenia slovaca dar a trebuit sa renunte la cea romana.Acum din anumite cauze trebuie sa se intoarca in Romania.Intrebarea mea este daca poate beneficia de servicii medicale in Romania si in ce conditii fara a nu fi nevoita sa umble iar dupa cetatenie si alte drumuri care oricum dureaza cativa ani ?

  27. Gabriela

    vineri, 23.10.2015 at 22:16

    Raspuns pt Milan. Mama ta are urmatoarele posibilitati; Sa aiba din Slovacia cardul european de sanatate si in caz de urgenta sa il foloseasca la spitalele de stat sau sa isi faca o asigurare de sanatate privata, pentru a beneficia de spitalele private sau sa mearga la clinici si spitale private si sa plateasca totul din buzunar. Alte posibilitati nu sunt, deoarece, nu mai este cetatean roman. Ar mai fi posibilitatea sa isi faca o societate, ca intreprindere individuala sau persoana fizica autorizata si sa isi plateasca sanatatea in acest mod. Dar aici deja se complica situatia, pt ca trebuie sa cotizeze si la finante etc. Sper sa iti foloseasca.

  28. Leahu

    sâmbătă, 07.11.2015 at 19:11

    Buna seara…nu am platit asigurarea de 3ani si nustiu ce surpriza ma asteapta cand merg la casa de asigurari….va rog sp treb sa platesc din 3ani in urma sau de 6luni…multumesc

  29. Mihai

    sâmbătă, 21.11.2015 at 16:12

    Buna seara..Mam inbolnavit la 17ani in luna martie si mau pus sa platesc asigurarea porcii si aveam gratuitate! Si am fost dupaia internat si tratat de veterinari incompatibili si folosit ca cobai pentru studenti in spitalul de de plamani din cj unde dupa tratamente la nimereala starea mea sa agravat,pana in puntul ca nu mai raspundea nici un tratament!! Si desigur atenti in bani la doctori , rezultatul tratamentului in spital boala agravata si dute acasa ca nu mai avem ceti face pentru bataia asta de joc sa platesc asigurare?

  30. nicusor pascu

    marți, 19.01.2016 at 14:08

    Cine imi poate spune si mie daca eu nu mai muncesc de 3 ani de zile eu trebuie sa platesc pe toti 3 ani sau doar pe cele 6 luni multumesc

  31. MANOLIU EUGEN

    sâmbătă, 13.02.2016 at 12:25

    Buna ziua,am o nelamurire si anume:Sotia mea a lucrat pana in anul 2002 in tara dupa acest timp lucreaza in strainatate unde are un card de sanatate european.Cu acest card nu poate sa fie asigurata si la medicul de familie.Va rog sa imi precizati ce pasi trebuie sa urmama ca sotie sa aiba si un card de sanatate valabil in tara noastra?Va multumesc antricipat

  32. Gaina Ionela

    marți, 23.02.2016 at 23:22

    Bună, am o întrebare și va rog dacă puteți sa îmi răspundeți.
    Eu am terminat liceul acum 2 ani jumate și dupaia am stat ceva timp acasă, nu mi-am continuat studiile si nici nu am lucrat. In 2014 am lucrat vreo doua luni cu contract normal, totul a fost in regulă. Apoi am venit în Germania. Trebuia să anunț la Casa de asigurări ca nu mai lucrez in Romania? Pentru că am fost in 2015 in țară si doctorul de familie mi-a spus ca sunt asigurată ceea ce nu este normal daca nu lucrez în țară.

  33. Dumitrache Mihnu

    vineri, 15.04.2016 at 11:25

    Buna ziua,

    Care este procedura pentru a primii o depagubire in cazul unui accident?

  34. Lidia

    joi, 21.04.2016 at 23:10

    Tatal meu a fost pensionar pana anul trecut cand i s-a taiat pensia din motiv ca nu a mers pt alt referat la un doctor diferit recomandat de comisie. Neavand bani pt alta internare si spaga I s-a taiat pensia. Din pacate este unul dintre oamenii care chiar este bolnav si nu poate lucra. De mai bine de un an de zile nu are nici un venit si nici asigurare medicala. Eu sunt stabilita in SUA si il ajut atat cat pot, dar deja devine costisitor si pt mine intre al ajuta in viata de zi cu zi, medicamente , spitale si alte cheltuili lunare. Ma puteti indruma in ce trebuie sa fac sa obtina carnet de sanante/ asigurare medicala?

  35. Gabi

    miercuri, 25.05.2016 at 22:13

    Fiica mea este PFA, asigurata, cu toate impozitele platite si card de sanatate. Marti este programata la un sital din Bucuresti care cere adeverinta de salariat. Ea ce trebuie sa prezinte?

  36. Vasile

    miercuri, 22.06.2016 at 00:06

    FRATILOR !!!!!!!!!!!!!!! V-ati tampit la cap romanasi? Toti intrebati „unde tre sa platesc cutare cutare” pai nu intreaba chiar nimeni DE CE?
    Nu se face o petitie ceva contra acestei legi tampite evident nascocita de ceva domni tip „Almanahe”? Iar platim taxe fara sa stim de ce in mod obligatoriu? Pai hai sa renuntam cu TOTII la a plati aceste taxe sa vedem cine mai lucreaza in tara asta. Oricum nu ca s-ar speti foarte multi.
    Da faceti domnule careva o petitie ceva sa o votam cu totii sa nu mai aud 38 de lei pe luna platiti aiurea. Pai in cativa ani de la fiecare roman va dati seama cati bani se aduna???????? iar pe voi singurul lucru ce va intereseaza e UNDE PLATESC? Ne-am dus pe pluta cu totii, ne-am stricat la cap. Taxa pe „prima inmatriculare” si altele… pffff va prostesc ca pe niste copii, iar voi ce faceti? cereti mai mult? Nasol rau

  37. Alina

    joi, 07.07.2016 at 16:43

    Buna ziua, va rog ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi,indrumari.. Ma aflu in Germania de 2luni si jumatate impreuna cu sotul meu, mai exact suntem in Manheeim . Acum o saptamana sotul meu a suferit un infarct ,a fost dus de urgenta la spital ,iau facut cateva analize in care au rezultat ca are cele 3artere ce duc la inima infundate ..l-au bagat in operatie punandu-i 5stenturi pe artere. Acum avem o mare problema ,chiar suntem disperati din cauza ca nu avem asigurare la ei deloc, sotul meu neavand nici in Romania niciodata ,fiind de copil mic plecat prin diferite tari. Suntem datori la spital 8000Euro pentru tot ce i-sa facut acolo. Credeti ca exista o lege sau o institutie unde sa ne adresam sa ne ajute sa platim din banii acestia? Nu avem atatia banii, de lucru la ei nu am reusit sa gasim nestiind limba sa o vorbim momentan. Ce am putea face ? Va multumesc din suflet , orice sfat ma poate ajuta sa fac ceva.

  38. Eross Jozsef

    luni, 03.10.2016 at 09:42

    Am depresie severa panica nu am asigurare platita si nu pot sa lucrez eu cred ca pot sa mor nu ne ajuta statul numai in caz de urgenta.

  39. Elena

    marți, 21.02.2017 at 12:50

    Am 20 de ani nu mai sunt asigurata ….dacă îmi facer iar asigurare mai plătesc aceste 6 luni…

  40. Gyongyosi hajnal

    joi, 09.03.2017 at 17:46

    Buna. Daca nu am nici un venit , de trebuie sa fac sa ám si eu o pensie , nu am din ce sa platesc cnas .

  41. GEO

    marți, 14.03.2017 at 12:34

    Bani nostri ai contribuabililor se duc LA PUTORI si TRANTORI din sistemul BUGETAR

  42. Zenaida Maciuca

    duminică, 19.03.2017 at 20:44

    Buna seara.
    Am o intrebare la dumneavoastra, mama mea nu are venturi si doreste sa o ia tatal meu pe asigurarea luI, el este pensionara de mai bine de 5 ani. Care este procedura?
    Parinti mei au domiciliary in Bucuresti. Multumesc

  43. STANCIU

    vineri, 02.02.2018 at 08:49

    CUM POT SA-MI SCOT SOTUL DE PE ASIGURAREA MEDICALA A MEA. ARE CALITATEA DE COASIGURAT IAR NOI NE-AM DESPARTIT.

  44. emilia

    miercuri, 07.02.2018 at 12:57

    Sunt in pensie de boala, sotul nu lucreaza, copii sunt inca mici(7 si 5 ani) pot sa-i i-au ca coasigurati? Ce trebuie sa fac?

  45. m georgeta

    sâmbătă, 31.03.2018 at 00:32

    Daca am un venit de 200 ron pe luna din cedarea cladirilor pot beneficia de asigurari
    de sanatate de la sotul asigurat sau trebuie sa platesc si eu la salariul minim pe economie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement