Eveniment
O nouă etapă în povestea ștrandului din spatele Bazinului Olimpic de la Alba Iulia. Primăria solicită acord de mediu
Primăria Alba Iulia a solicitat recent Agenției pentru Protecția Mediului Alba emiterea acordului de mediu pentru construirea bazei sportive și de agrement din zona Bazinului Olimpic.
Proiectul, inițiat în urmă cu șase ani, ar putea fi gata cel mai devreme în anul 2022, în condițiile în care reprezentanții administrației locale vor găsi fondurile necesare pentru începerea lucrărilor în acest an.
Investiția se va ridica la peste 27,2 milioane de lei, cu TVA inclus, sumă ce se apropie de valoarea construcției Sălii Polivalente cu 2.000 de locuri din Blaj, de peste 29,5 milioane de lei. Reamintim faptul că tot la Blaj a fost finalizat în februarie 2020 un bazin de înot acoperit, ce a costat aproximativ un milion de euro.
Primăria Alba Iulia a iniţiat în 2014 proiectul privind construirea unui complex sportiv şi de agrement în zona Bazinului Olimpic din Alba Iulia, după ce vechea bază de la Schit a fost reconsiderată şi va deveni „zonă verde”.
Studiul de fezabilitate pentru construirea bazei sportive din zona Bazinului Olimpic a fost actualizat în primăvara acestui an. Printre modificări se numără renunțarea la terenul de sport și la gradene aferente acestuia, pentru a crește suprafața aferentă șezlongurilor și zonei de plajă.
Citește și MODIFICĂRI în proiectul ștrandului de lângă Bazinul olimpic din Alba Iulia. Zona de plajă, extinsă. La ce se RENUNȚĂ
Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire bază sportivă și de agrement zona Bazin Olimpic”, propus a fi amplasat în Alba Iulia, pe B-dul Republicii, nr. 3.
Potrivit memoriului de prezentare, baza sportivă și de agrement propusă va asigura pe perioada verii modalități de petrecere a timpului liber, de relaxare şi de agrement prin realizarea următoarelor construcții și amenajări:
- corp administrativ P+M (33,1 m x 19,6 m, suprafață construită – 404,3 mp)
- bazin exterior pentru înot (26,9 m x 17,15 m, suprafața luciului de apă – 385 mp)
- bazin exterior de agrement (36,95 m x 20,35 m, suprafața luciului de apă – 617,5 mp)
- bazin exterior cu tobogan pentru copii mici și foarte mici (33,20 m x 15,15 m, suprafața luciului de apă – 253 mp)
- spații tehnice subterane pentru instalații tehnologice,
- dușuri exterioare în zona bazinelor,
- platforme exterioare,
- punct alimentar,
- filigorii și grup sanitar pentru public,
- spațiu tehnic și depozitare recuzită,
- gradene în zona bazinului de înot,
- loc de joacă pentru copii,
- rețele de utilități (apă, canal, electrice),
- parcaje,
- alei pietonale,
- suporturi biciclete,
- spații verzi,
- împrejmuire incintă,
- instalații iluminat incintă,
- sistem propriu de încălzire (panouri solare si pompe de caldura aer-apa),
- zonă de relaxare,
- sistem de colectare gunoi.
Terenul propus pentru amplasamentul obiectivului „Construire bază sportivă și de agrement zona bazin olimpic” aparține domeniului public al municipiului Alba Iulia și are o suprafață de 18.118 mp.
Valoarea totală a obiectului de investiții este de 27.256.632,95 lei, inclusiv TVA, din care 18.836.513,72 lei constructii-montaj (C+M).
Durata realizării obiectivului de investiții este de 3 luni – proiectare faza PT, respectiv 16 luni – execuție.
Pentru realizarea perioadei de implementare, este necesară supravegherea și descărcarea de sarcină arheologică preventivă realizată de către specialiști din cadrul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, cu specializare în cercetări arheologice preventive. Conform Certificat de Urbanism nr. 125 din 06.02.2020, amplasamentul propus pentru realizarea obiectivului este situat într-o zonă cu patrimoniu arheologic reperat – sit arheologic de categoria A – așezare civilă (Canabae Municipium Septimium Apulense Praetorim consularis) din preajma castrului roman din sec. II-IV p. Chr. Epoca romană cu COD LMI AB-I-m-A-00001.02, cod RAN 1026,01.02.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News