Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

MODIFICĂRI în proiectul ștrandului de lângă Bazinul olimpic din Alba Iulia. Zona de plajă, extinsă. La ce se RENUNȚĂ

Publicat

Studiul de fezabilitate pentru construirea unei baze sportive și de agrement, în zona Bazinului olimpic din Alba Iulia, va fi actualizat. Printre modificări se numără renunțarea la terenul de sport și la gradene aferente acestuia, pentru a crește suprafața aferentă șezlongurilor și zonei de plajă.

De asemenea, se va renunța la funcțiunile din clădirea corpului administrativ (nivel mansardă), se vor monta pompe de căldură care să asigure 33% din total de energie și se va studia posibilitatea majorării locurilor de parcare.

Primăria Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Construire bază sportivă și de agrement, zona Bazin olimpic”.

Valoarea totală estimată este de 49.491,82 de lei.

Citește și VIDEO: Primăria Alba Iulia reia proiectul ștrandului lăsat baltă de Mircea Hava. Baza de agrement ar putea fi terminată în 2021

Potrivit reprezentanților administrației locale, necesitatea rezultă din faptul că de la momentul elaborării studiului de fezabilitate și până în prezent a trecut un interval de timp de 5 ani. În acest interval de timp au intervenit schimbări legislative care au generat un impact direct asupra valorii indicilor tehnico – economici aprobați prin HCL nr. 204/2015

În acest sens sunt menționate prevederile OUG 114/2018 prin care s-a stabilit tarif minim la manoperă în domeniul construcțiilor de 17,98 lei/h. Un alt motiv pentru care este necesară actualizarea îl reprezintă devalorizarea monedei naționale în raport cu euro, care la nivelul anului 2015, pentru valoarea de 1 euro echivalentul în lei a fost 4,169 lei (curs BNR la data de 07.04.2015) iar în prezent la nivelul anului 2020, 1 EURO este echivalentul a 4,7787 lei (curs BNR la data de 28 ianuarie 2020).

Plan bazine, teren sport

Actualizarea constă și din faptul că din considerente de ordin practic și financiar se va renunța la terenul de sport și la gradene aferente acestuia, creându-se un spațiu mai generos pentru zona de agrement.

În acest fel se majorează suprafața aferenta șezlongurilor și zona de plajă.

Clădire administrativă

Se mai dorește renunțarea la funcțiunile din clădirea corpului administrativ (nivel mansardă), respectiv Sală fitness, Sală forță, Dușuri bărbați, Dușuri femei și renunțarea la dotările aferente acestor funcțiuni.

În locul acestor funcțiuni se vor considera funcțiuni în corelate cu funcțiunile de la parter.

Clădire administrativă

Pentru asigurarea energiei necesare funcționarii instalațiilor tehnologice se dorește ca 33% din total de energie să fie asigurat cu ajutorul utilajelor de tip „pompe de căldură”.

Zona de amenajări exterioare (parcări) se va menține și se va studia posibilitatea majorării locurilor de parcare.

Potrivit temei de proiectare, studiul de fezabilitate AB03/2014 conține mai multe obiecte din care unele se mernțin iar altele se renunță după cum urmează:

  • Clădirea administrativă – se renunța la funcțiunea sală fitnes, sală forță, dușuri bărbați și dușuri femei. În locul acestora se va propune funcțiuni tehnice în corelare cu funcțiunile de la parter.
  • Bazin de înot – se va menține destinația și funcțiunea
  • Bazin de agrement – se va menține destinația și funcțiunea
  • Bazin de copii – se va menține destinația și funcțiunea
  • Punct alimentar și filigorii – se va menține destinația și funcțiunea, totodată se va reloca pe poziția terenului de sport
  • Grup sanitar pentru public – se va menține destinația și funcțiunea
  • Sistematizare verticală – se va menține
  • Teren de sport – se renunță
  • Gradene – se renunță
  • Locuri de joacă și relaxare – se vor menține
  • Împrejmuire – se va menține
  • Echipamente și rețele de utilități în incintă – se vor menține, în plus față de propunerea inițială se vor considera și echipamente de tip „Pompe de căldură” pentru asigurarea a 33% din totalul de energie termică necesar funcționării obiectivului
  • Zona de amenajări exterioare – parcări – se va menține și se va studia posibilitatea majorării locurilor de parcare

Numărul maxim de persoane deservite va fi de 300.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Eu

    marți, 17.03.2020 at 19:27

    Mda,deja se construiesc in zona blocuri,o sa fie un fel de zid al Berlinului in jur la balta asta.Nu inteleg de ce nu se cauta o zona linistita si cu potential,nu in mijlocul orasului..

  2. pilu

    marți, 17.03.2020 at 20:48

    Tare curios sunt cine este adevaratul care a schimbat tema de proiectare. Tot 18 000 de euro face mazgaleala aia ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax