Connect with us
Advertisement

Eveniment

O nouă etapă în proiectul de modernizare a zonei Talcioc din Alba Iulia. Ansamblu urban cu spații socio-culturale și de recreere

Publicat

Un nou pas a fost făcut recent în implementarea proiectului privind amenajarea unui ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere, în cartierul Gheorghe Șincai din Alba Iulia. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a luat decizia de încadrare a proiectului – fără evaluarea impactului asupra mediului.

Proiectul urmărește, printre altele, construirea unui centru multifuncțional, realizarea unui teren de minifotbal, modernizarea spațiului urban – Talcioc, amenajarea unor locuri de joacă pentru copii, alei și parcaje. Potrivit documentației, valoarea investiției este de peste 24,1 milioane de lei, fără TVA. 

APM Alba a anunțat joi luarea deciziei etapei de încadrare – fără evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul „Construire Ansamblu urban cu spatii socio- culturale, educative si de recreere cartier Gheorghe Sincai”, propus a fi amplasat în municipiul Alba Iulia.

Conform regulamentului aferent strategiei de dezvoltare a municipiului Alba Iulia, destinația stabilită este de Ansamblu urban cu spatii socio-culturale, educative și de recreere, cartier
Gheorghe Șincai. Realizarea obiectivului din această zonă va conduce la creșterea suprafețelor verzi de la nivelul municipiului pe fondul reintegrării în circuitul urban al spațiilor reziduale ale acestuia.

În cadrul proiectului urmează să se realizeze următoarele amenajări:

– Centru multifuncțional

– Modernizare spațiu urban – Talcioc

– Teren de minifotbal

– Spații de joacă pentru copii

– Spațiu verde amenajat

În afara acestora se va dezvolta și infrastructura necesară bunei funcționări a obiectivului și amenajărilor menționate mai sus, respectiv:

– Alei și mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere etc.)

– Alei auto și parcare, inclusiv stație autobuz pentru transport public

– Rețele de alimentare cu apă și canalizare, alimentare cu gaz

– Rețele electrice de iluminat ambiental și supraveghere video

Deși nu este amplasată într-o zonă urbană de prim interes, dezvoltarea întregii zone este de mare viitor, având ca obiectiv general reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în Zona Urbană Marginalizată Alba Iulia, alături de îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică în teritoriul SDL, prin crearea și dezvoltarea infrastructurii specifice în teritoriul vizat, privind accesul nediscriminatoriu la condiții decente de locuire, servicii medicosociale de calitate, un învățământ de calitate, ocupare, utilități de bază, servicii social-culturalrecreaționale, sportive etc, un mediu de viață /înconjurător (peisaj urban) civilizat.

Prin valorificarea zonei, amenajarea, dotarea cu elemente specifice și crearea de facilități pentru locuitorii ZUM Alba Iulia se vor crea premisele unui trai decent, acces nediscriminatoriu pentru cetățenii acestui cartier la serviciile oferite de administrația publică locală și alte instituții publice, permițând totodată organizarea unor tipuri variate de evenimente publice, culturale, educative, sociale, expresie a mecanismului DLRC (dezvoltare locală la răspunderea comunității), favorizate de noile dotări și echipări ale zonei

Accesul principal se realizează pe latura de Vest, din strada Gheorghe Șincai. Accesul secundar se efectuează din drumul de exploatare pe latura de Est.

Prin planul urbanistic zonal aprobat, au fost reglementate aleile principale de circulație interioară, cu un profil stradal de 7.0 m și aleile secundare, cu lățimi de 4.0 m (alei cu sens
unic).

Suprafețe și obiective studiate în documentație:

Etapa 1: 

– Centru multifuncțional – 2.205,75 mp

– accese Centru (podețe, trepte, rampe) – 392,60 mp

– modernizare spațiu urban – Talcioc – 960 mp

– teren minifotbal – 1.125 mp

– loc de joacă pentru copii (un loc de joacă) – 100 mp

– alei auto și parcări – 4.090 mp

– trotuare și suprafețe pietonale – 7.560 mp

– spații verzi amenajate – 3.600 mp

Etapa 2: 

– loc de joacă pentru copii (trei locuri de joacă) – 300 mp

– alei auto și parcări – 8530,50 mp

– trotuare și suprafețe pietonale 3.008,44 mp

– spații verzi amenajate – 6.280,71 mp

– platforme de gunoi (îngropate – 6 bucăți) – 415 mp

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 25.09.2020 at 20:38

    De cand dracu crearea de spatii verzi,teren de mini fotbal, parcari si alei duc la scaderea gradului de saracie si excluziune ? Nemunca si ajutoarele sociale duc la cresterea gradului de saracie. Dar din Primarie totul pare altcumva, ca dovada aceasta gandire obtuza pe care cei de acolo vor sa o perpetueze inca patru ani.
    Sper sa li se infunde.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement