Connect with us
Advertisement

Actualitate

ORA PĂMÂNTULUI 2018. Sâmbătă seara, coruri de copii în concert şi lumini stinse în Cetate, la Alba Iulia

Publicat

Alba Iulia este printre orașele marchează și în acest an „Ora Pământului”. În Cetatea Alba Carolina, va fi oprit iluminatul public, timp de o oră, sâmbătă seara, iar mai multe coruri de copii vor cânta în curtea Catedralei Încoronării, de la ora 20.30.

UPDATE: La evenimentul din curtea Catedralei Încoronării vor patricipa mai multe coruri de copii. Alături de Corul de copii “Theotokos”, vor susţine momente artistice şi Corul de copii “Angeli” de la Liceul de Arte, Corurile “Belcanto” şi “Prietenia” de la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu”, toate din Alba Iulia. De asemenea, va participa şi Fanfara de copii de la Şcoala Gimnazială din Petreşti şi elevii purtători de torţe de la Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia, precizează reprezentanţii Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

Recitalul se va desfășura sâmbătă, 24 martie, timp de o oră, între orele 20.30 şi 21.30, în curtea Catedralei Încoronării, și va fi susținut în absența luminii artificiale generată de iluminatul public, transmite Primăria Alba Iulia.

De asemenea, iluminatul public va fi oprit în Cetate timp de o oră.

Coordonatorul proiectului la nivel local este dirijorul Călin Bulac.

Sâmbătă, oameni din peste 7000 de orașe, din 180 de țări, vor stinge simbolic lumina și vor aprinde conversația despre biodiversitate, participând la cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile, Ora Pământului (Earth Hour). În România, peste 20 de orașe au anunțat organizarea unor activități, în ciuda fenomenelor meteo extreme din ultimele zile, scrie ora-pamantului.ro

Pe listă se află şi municipiul Aiud, din judeţul Alba, alături de Adjud, Arad, Bacău, Brașov, Brăila, Bistrița, București, Buzău, Constanța, Făgăraș, Drobeta Turnu Severin, Iași, Moinești, Oradea, Onești, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Roman, Roșiorii de Vede, Satu Mare, Sibiu, Sighișoara, Tulcea, Turda, Vulcan.

Earth Hour a pornit în 2007, când peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, oameni din peste 7.000 de orașe din mai mult de 180 de țări s-au alăturat acestei mișcări de mediu, pentru a arăta că doresc mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa „Mai mult decât o oră pentru planetă” (Beyond the Hour). Astfel, pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina, oamenii au început să se implice în acțiuni de mediu în fiecare zi, să-și schimbe comportamentul, pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

Colaborarea dintre WWF și Cercetașii României pornește de la intenția de a-i forma și inspira pe viitorii lideri pentru mediu. Cercetașii României vor fi alături de comunitățile locale, aducând idei noi, organizând evenimente, participând la activități și stingând lumina pentru Ora Pământului.

#Connect2Earth – este timpul să ne împăcăm cu natura

De Ora Pământului, pe 24 martie, WWF România provoacă toți oamenii să se reconecteze cu natura (#connect2Earth) pentru a proteja legătura strânsă pe care o avem cu acesta.

„Tot ce facem în prezent nu este de ajuns, având în vedere starea actuală de degradare a Planetei. Biodiversitatea și atenuarea efectelor schimbărilor climatice sunt condiții esențiale dezvoltării umane, succesului civilizației noastre. Este timpul să luam în serios relația noastră cu natura și să facem mai multe eforturi pentru a menține această relație. Este timpul să ascultăm mesajul Naturii. Noi suntem cei care avem puterea de a crea o lume mai bună sau de a epuiza planeta. Ora Pământului este momentul în care ne angajăm că vom începe să acționăm, mai mulți, mai responsabili, pentru protejarea Pamântului. Pentru că nu există o altă planetă pe care să plecăm”, spune Dr. Orieta Hulea, Director WWF România.

Trăim într-o lume a conexiunilor, mulțumită tehnologiei, dar, în același timp, când vine vorba de mediul înconjurător, nu facem legătura între cauză și efect. Deși ne aflăm într-o eră în care umanitatea este cea care modelează schimbările de pe Pământ – perioadă denumită de cercetători Antropocen, ne este greu să facem legătura între activitățile noastre de zi cu zi și transformările care au loc în jurul nostru, în natură.

Dar putem alege ce conexiuni facem între activitatea noastră și modul în care va arăta lumea de mâine. Vom continua să folosim tehnici de agricultură intensivă, să folosim iresponsabil pădurile, să pescuim excesiv, să construim hidrocentrale și proiecte de infrastructură care nu țin cont de mediul sălbatic? Vom continua să contribuim astfel la pierderea biodiversității într-un ritm fără precedent, la poluare și schimbări climatice? Sau vom alege să folosim responsabil resursele naturale de care dispunem, să luptăm pentru legislația care protejează natura, pentru dreptul nostru la un aer respirabil, apă curată, hrană sănătoasă și un mediu natural divers?

surse: ora-pamantului.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement